Automatizacija prikupljanja podataka tvrtke Luminati: etičko vađenje podataka s točnim i pravodobnim rezultatima

TL; DR: Tvrtka Luminati, koja je već poznata po tome što pomaže tvrtkama da izvuku javno dostupne web podatke na ljestvici, svoju uslugu pruža korak dalje u automatizaciji prikupljanja podataka. Sada će tvrtka ne samo pružiti pristup podacima putem P2P mreže praznih uređaja, već će pomoći u izdvajanju i pročišćavanju. Konačno, cilj Luminatija je eliminirati brige o usklađenosti i radu, osiguravajući da tvrtke mogu iskoristiti moć podataka na učinkovit i etički način.

U digitalnoj ekonomiji podaci se često nazivaju novim uljem – ali to ne znači da bi ih trebalo biti jednako teško izvući.

Kako bi iskoristili prednosti pristupa temeljenog na podacima, tvrtke moraju prvo uložiti značajno vrijeme i novac u prikupljanje informacija. Tek tada mogu dobiti uvide iz vrijednog modernog resursa.

“Razmislite o ovome ovako: to je kao kad bi svaka benzinska crpka na svijetu trebala iscrpiti i rafinirati vlastitu naftu”, rekao je Or Lenchner, predsjednik uprave Luminatija.

Luminati logo

Luminati sada pomažu kupcima u pristupu, izdvajanju i pročišćavanju podataka.

Od 2014. godine Luminati pruža naprednu proxy mrežu koja omogućuje kupcima učinkovit pristup i bez otkrivanja.

Sada, zahvaljujući usluzi automatizacije prikupljanja podataka (DCA) – dizajniranoj za industrije putovanja i e-trgovine i šire – kompanija također pomaže tvrtkama u izvlačenju i pročišćavanju tih podataka, osiguravajući da su spremni za upotrebu u pokretanju inovacija, učinkovitosti i prihoda..

Ovo je izuzetno korisno za pružanje kritičkih uvida potrebnih za planiranje unaprijed u sceni e-trgovine koja se dinamično mijenja. Sa samo jednostavnim API zahtjevom, Luminati može pružiti kontinuirane i točne rezultate u više formata.

Poduzeća mogu koristiti rješenje tvrtke za proxy i podatke o strukturi podataka u više svrha, uključujući konkurentnu inteligenciju, zaštitu marke, SEO praćenje, istraživanje tržišta i testiranje web stranica. Budući da Luminati djeluje s etičkog stajališta, korisnici mogu biti sigurni da su u skladu s najnovijim standardima o upotrebi proxy-a i prikupljanju podataka..

Konačno, cilj tvrtke je eliminirati brige o usklađenosti i radu, osiguravajući da tvrtke mogu iskoristiti moć podataka na učinkovit i održiv način.

Pomaganje tvrtkama u pristupu i izdvajanju javno dostupnih podataka

Uz dodatak DCA-e, Or je rekao da Luminati pruža tri osnovna stupa upravljanja javno dostupnim podacima: infrastrukturu, moćan softver za deblokiranje i automatizirano pretraživanje podataka..

“Omogućujući najnapredniju distribuiranu proxy mrežu kao pokretač, Luminati je uvijek bio usmjeren na brže, efikasnije i učinkovitije prikupljanje podataka”, rekao je. “Sada idemo u smjeru automatizacije čitavog poslovanja za naše kupce.”

Infrastrukturno gledano, tvrtka peer-to-peer mreža koristi stambene IP adrese milijuna praznih uređaja za pristup podacima, pružajući win-win situaciju za vlasnike uređaja i tvrtke.

Ikone koje prikazuju prednosti platforme

Automatizacija prikupljanja podataka (DCA) služi kao posljednji dio slojevitog pristupa Luminatija.

Oni koji pristanu da daju svoje IP adrese u zamjenu dobivaju naknadu u različitim oblicima, poput aplikacija bez oglasa ili bez troškova od partnerskog programera. Resursi se koriste samo ako je uređaj spojen na wifi, a ne koristi i ako ima dovoljno energije baterije.

A tvrtke imaju koristi od mogućnosti prikupljanja informacija s javnih web lokacija koje blokiraju podatke ili prikazuju pogrešne podatke kada je previše zahtjeva poslano s istog IP-a.

Prije nekoliko mjeseci Luminati je uveo još jedan sloj u svom pristupu za upravljanje javno dostupnim podacima: Unblocker. Softver osigurava da korisnici mogu poslati samo jedan zahtjev ciljnim mjestima i dobiti najpreciznije dostupne podatke – i sve to pri etičnom poslovanju.

“Osiguravamo da je zahtjev proslijeđen, a vi dobivate odgovor”, rekao je Or. “U ovoj fazi još uvijek ne obradimo samo prikupljanje podataka, već vam pomažemo u pristupu tim podacima. Istodobno, ne oštećujemo ciljnu domenu niti je usporavamo. “

Treći stup – automatizacija prikupljanja podataka – je postupak vađenja, za koji Or kaže da uključuje automatizaciju robotskih procesa (RPA). “Za rad je potreban ručni rad i automatizirano ga radi povećanja učinkovitosti”, rekao je.

Trgovanje neefikasnim ručnim radom za automatizaciju i kontrolu kvalitete

Prednosti Luminatijeve DCA platforme su trostruke: ušteda novca i vremena korisnicima automatizacijom i smanjenjem radne snage, pružanje vrlo točnih podataka i osnaživanje organizacija s radom s agilitetom.

Odabrana skupina Luminati kupaca trenutno beta testira platformu, što im omogućava da odrede svoje potrebe putem API-ja otkrivanja i dobiju rezultate u raznim formatima. “Možete jednostavno koristiti API za komuniciranje svojih zahtjeva, uključujući i kada su vam potrebni podaci i koliko često”, rekao je Or.

Na primjer, ako prodavač želi prikupiti podatke o cijeni odjeće, mogao je zakazivati ​​zahtjeve putem DCA API-ja. Luminati bi tada interno postupali s postupkom otkrivanja prije vađenja svih relevantnih, javno dostupnih podataka.

Jednostavan API omogućuje pravovremene i točne rezultate u više formata podataka.

Prije nego što kupcu pošalje informacije, Luminati se posebno trudi kako bi osigurao da su podaci provjereni i da prolaze standarde osiguranja kvalitete. Ovaj korak štiti kupce od onoga što se naziva podmirivanjem podataka – informacija koje tvrtke namjerno iznose kako bi zaštitile podatke od ekstrakcije, iako su te informacije javno dostupne, pa tako i poštena igra.

Ili, rečeno, to je moguće zbog velikog iskustva kompanije Luminati na tom polju. „Pregledavamo toliko mnogo operacija za vađenje podataka da znamo gotovo sve, jer ih vidimo u tisućama, dok kupci vide samo svoje operacije“, rekao je.

Na kraju dana kupci dobivaju provjerene, visokokvalitetne podatke u željenom formatu bez ulaganja velikih resursa.

“Nakon što dovršimo vađenje podataka, moći ćemo kupcima dostaviti rezultate u formatu, bilo da je to izravno na Amazon S3 poslužitelju ili se isporučuje kao CSV putem e-pošte”, ili rekao.

Uklanjanje briga o usklađenosti i operativnosti

Kupci su do sada bili prilično zadovoljni rezultatima. Ili su nam rekli da je vađenje podataka potrebno za mnoge tvrtke, omogućavajući im da istražuju trendove i bore se s mrežnim prijevarama, ali to ne znači da itko uživa u tome.

“Naši kupci vole da nisu odgovorni za sam postupak vađenja podataka”, rekao je. “Izgradnjom ovog proizvoda omogućujemo im da se usredotoče na dobivanje uvida iz podataka.”

A, zbog Luminatijeve posvećenosti etičnosti, korisnici ne moraju brinuti da li će biti u skladu s najnovijim standardima o upotrebi proxyja i prikupljanju podataka.

Osim IP adrese uređaja, Luminati SDK, koji upravlja infrastrukturom tvrtke, ne pristupa i ne koristi nikakve osobne podatke. Ili se navedeni resursi nikada ne upotrebljavaju u svrhe kao što su kriptovaluta ili skladištenje, a tvrtke su u potpunosti u skladu sa zakonima o zaštiti podataka, kao što je GDPR.

Pored toga, Luminati nadzire upotrebu putem automatiziranih i ručnih sustava kako bi se osiguralo da mreža ne zlostavlja. Prije upotrebe mreže svaki se potencijalni kupac podvrgava strogom postupku poštivanja propisa.

Konačno, tvrtka se ponosi brigom i za operativne gnjavaže i za usklađivanje, uklanjajući ogroman teret s svojih kupaca.

“Svi govore o snazi ​​podataka, ali nitko zapravo ne govori o procesu prikupljanja”, rekao je Or. „Ovo tržište omogućavamo već pet godina, pomažući najvećim svjetskim kompanijama u postizanju uspjeha. I oduševljeni smo tim. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me