Автоматизиране на събирането на данни на Luminati: Извличане на етични данни с точни и навременни резултати

TL; DR: Luminati, вече известен с това, че помага на бизнеса да извлича обществено достъпни уеб данни в мащаб, предприема услугата си с една крачка напред с автоматизация на събирането на данни. Сега компанията не само ще осигури достъп до данни през P2P мрежа от празни устройства, но и ще помогне за извличането и пречистването им. В крайна сметка целта на Luminati е да премахне както спазването, така и оперативните проблеми, като гарантира, че предприятията могат да използват силата на данните по ефикасен и етичен начин.

В цифровата икономика данните често се наричат ​​новото масло, но това не означава, че трябва да бъде също толкова трудно да се извлече.

За да се възползват от предимствата на подхода, управляван от данни, предприятията трябва първо да инвестират значително време и средства за събиране на информация. Само тогава те могат да получат прозрения от ценния съвременен ресурс.

„Помислете по този начин: като че ли всяка бензиностанция в света трябваше да добива и рафинира собственото си масло“, каза Или Ленчнер, изпълнителен директор на Luminati.

Лого на Luminati

Luminati сега помага на клиентите да получават, извличат и пречистват данни.

От 2014 г. Luminati предоставя разширена прокси мрежа, която дава възможност на клиентите да имат достъп до данни ефективно и без откриване.

Сега, със своята услуга за автоматизация на събирането на данни (DCA) – предназначена за индустрията на пътуванията и електронната търговия и извън нея, компанията също така помага на бизнеса да извлече и пречисти тези данни, като гарантира, че е готова за използване в стимулиране на иновации, ефективност и приходи.

Това е изключително полезно за предоставяне на критичната информация, необходима за планиране напред в динамично променящата се сцена на електронна търговия. Само с обикновена заявка за API, Luminati може да предостави непрекъснати, точни резултати в множество формати.

Бизнесът може да използва фирменото решение за прокси и данни за изтриване на данни за множество цели, включително конкурентно разузнаване, защита на марката, SEO мониторинг, пазарни проучвания и тестване на уебсайтове. И тъй като Luminati работи от първо етична гледна точка, потребителите могат да се чувстват уверени, че спазват най-новите стандарти за използване на прокси и събиране на данни.

В крайна сметка целта на компанията е да премахне както спазването, така и оперативните проблеми, като гарантира, че предприятията могат да използват силата на данните по ефективен и устойчив начин.

Подпомагане на бизнеса достъпа и извличане на обществено достъпни данни

С добавянето на DCA, Or каза, че Luminati предоставя трите основни стълба за управление на публично достъпни данни: инфраструктура, мощен софтуер за деблокиране и автоматизирано извличане на данни.

„Осигурявайки най-модерната разпределена прокси мрежа като двигател, Luminati винаги е била фокусирана върху правенето на събиране на данни, по-бързо, ефективно и по-ефективно“, каза той. „Сега тръгваме в посока автоматизиране на цялата операция за нашите клиенти.“

По отношение на инфраструктурата, партньорската мрежа на компанията използва жилищните IP адреси на милиони неактивни устройства за достъп до данни, осигуряваща печеливша ситуация за собствениците на устройства и бизнеса.

Икони, илюстриращи предимствата на платформата

Автоматизирането на събирането на данни (DCA) служи като последна част в слоевия подход на Luminati.

Онези, които се съгласят да предоставят своите IP адреси в замяна, получават обезщетение в различни форми, като например без реклами или безплатни приложения от партньорски разработчик. Ресурсите се използват само когато устройството е свързано към wifi, не се използва и има достатъчно мощност на батерията.

И предприятията се възползват от възможността да събират информация от обществени сайтове, които блокират данни или показват подвеждаща информация, когато твърде много заявки са изпратени от един и същ IP.

Преди няколко месеца Luminati въведе още един слой в подхода си за управление на публично достъпни данни: Unblocker. Софтуерът гарантира, че потребителите могат да изпращат само една заявка до целевите сайтове и да получават най-точните налични данни – всички, докато работят етично.

„Ние се уверяваме, че заявката е предадена, и вие получавате отговор“, или каза. „На този етап все още не обработваме самото събиране на данни, но ви помагаме да получите достъп до тези данни. В същото време ние не увреждаме целевия домейн или го забавяме. “

Третият стълб – автоматизация на събирането на данни – е процесът на извличане, който Или казва, че автоматизира автоматизиран процес (RPA). “Това отнема ръчен труд и го автоматизира, за да увеличи ефективността”, каза той.

Търговия неефективен ръчен труд за автоматизация и качествен контрол

Предимствата на DCA платформата на Luminati са три пъти: спестяване на пари и време на потребителите чрез автоматизация и намаляване на труда, предоставяне на високо точни данни и предоставяне на възможности на организациите да работят с пъргавината.

Избрана група клиенти на Luminati понастоящем бета тества платформата, което им позволява да определят нуждите си чрез API за откриване и да получават резултати в различни формати. „Можете лесно да използвате API, за да комуникирате вашите изисквания, включително кога имате нужда от данните и колко често“, каза той.

Например, ако търговецът на дребно иска да събере информация за цените на дрехите, той може да планира заявки чрез DCA API. След това Luminati ще се справи вътрешно с процеса на откриване, преди да извлече всички подходящи, публично достъпни данни.

Един прост API осигурява навременни и точни резултати в множество формати на данни.

Преди да изпрати информация на клиента, Luminati обръща голямо внимание, за да гарантира, че данните са валидирани и преминават стандарти за осигуряване на качество. Тази стъпка защитава клиентите от това, което е известно като измамни данни – информация, която компаниите нарочно излагат, за да защитят информацията от извличане, въпреки че тази информация е обществено достъпна и по този начин честна игра.

Или казах, че това е възможно поради богатия опит на Luminati в тази област. „Ние преглеждаме толкова много операции за извличане на данни, че знаем почти всичко, защото ги виждаме в хилядите, докато нашите клиенти виждат само собствените си операции“, каза той.

В края на деня клиентите получават проверени, висококачествени данни в желания от тях формат, без да инвестират големи ресурси.

„След като приключим с извличането на данните, ние можем да предоставим резултатите на клиента във формат, независимо дали е директно на Amazon S3 сървър или се доставя като CSV по имейл“, или каза.

Елиминиране както на спазването, така и на оперативните проблеми

Досега клиентите бяха доста доволни от резултатите. Или ни каза, че извличането на данни е необходимост за много компании, което им позволява да изследват тенденциите и да се борят с измамите онлайн, но това не означава, че някой се радва на това.

„Нашите клиенти обичат да не са отговорни за самия процес на извличане на данни“, каза той. „Изграждайки този продукт, ние им позволяваме да се съсредоточат върху извличането на прозрения от данните.“

И поради ангажимента на Luminati към етиката, потребителите не трябва да се притесняват да спазват най-новите стандарти за използване на прокси и събиране на данни.

Освен IP адреса на устройството, Luminati SDK, който захранва инфраструктурата на компанията, не осъществява достъп или не използва никаква лична информация. Или посочените ресурси никога не се използват за цели като криптовалута или съхранение и услугите на компанията са напълно съобразени със законите за защита на данните, като GDPR.

В допълнение, Luminati следи използването както чрез автоматизирани, така и ръчни системи, за да се гарантира, че мрежата е без злоупотреба. Преди да използва мрежата, всеки потенциален клиент се подлага на строга процедура за съответствие.

В крайна сметка компанията се гордее, че се грижи както за оперативните проблеми, така и за спазването на изискванията, като повдига огромна тежест от своите клиенти.

„Всички говорят за силата на данните, но всъщност никой не говори за процеса на събиране“, каза Ор. „Ние даваме възможност на този пазар от пет години, помагайки на най-големите компании в света да намерят успех. И ние сме възхитени от това. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me