Boomerang kombinira promišljenu efikasnost e-pošte s privatnošću i sigurnošću kako bi isporučio učinkovitije poruke

TL; DR: Kao inovator koji stoji iza proširenih iskustava s e-poštom, Boomerang proširuje način komuniciranja korisnika Gmail i Outlook. Tvrtka s gotovo deset godina prva je popularizirala ideju o odbacivanju dolaznih poruka i zakazivanju prilikom slanja novih poruka e-pošte – ova posljednja značajka korištena je više od 155 milijuna puta širom svijeta. Promišljenim pristupom privatnosti i sigurnosti kupaca, Boomerang je korisničke podatke pretvorio u AI-alat kako bi pošiljateljima stvorili bolje, djelotvornije poruke.

Prije nego što je postala suosnivačica i šefica proizvoda u Boomerangu, Aye Moah radila je kao dizajnerica koja je polako vidjela kako vrijeme prolazi.

“Zapravo smo proveli vrlo malo vremena radeći posao”, rekla je. “Trošili smo sve više vremena na upravljanje e-poštom.”

Sada se njezin uspjeh mjeri minutom. Platforma za produktivnost e-pošte Boomerang pomaže korisnicima u borbi protiv neprestane poplave poruka koje su se povećale na više od procijenjenih 293 milijardi e-poruka poslanih ili primljenih u 2019. godini.

“Svake minute vam mogu uštedjeti sve više vremena možete potrošiti radeći na stvarima do kojih ste zapravo strastveni”, rekao je Aye.

Kompatibilan s Gmailom, Outlookom, iOS-om i Androidom, Boomerang korisnicima omogućuje jednostavno postavljanje podsjetnika za praćenja, dobivanje potvrde o čitanju i praćenje ili zakazivanje odgovora. Odgovorno, objavljeno 2016. godine, čak i ocjenjuje vašu poruku radi jasnoće i učinkovitosti.

“Nismo one koje grade rakete, odlazeći na Mars ili ne liječe rak”, rekao je Aye. “Ali mi smo ti koji izrađuju alate koji omogućuju da se sve to dogodi, alate koji znače da ne morate trošiti tri ili četiri sata na e-poštu, gubeći trag stvari i skidajući trag sa projekta. Ako ste arhitekt, morate dizajnirati svoje remek-djelo. “

Pionirstvo u konceptu odgađanja i zakazivanja e-poruka

Kad se Boomerang pokrenuo 2010. godine, proširenja e-pošte u biti su bila nečuvena. Alat koji su postojali samo je prilagodio sučelje sučelja e-pošte klijenta, a ne bilo koju funkcionalnost podupirača. Boomerang je postao prvi koji je to obavio putem Gmail API-ja.

“Nije bilo sasvim jasno da bismo to zapravo mogli učiniti jer nitko drugi to nije učinio”, rekao je Aye. “Bilo je puno pokušaja savijanja tehnologije kako bi se osiguralo da ona radi onako kako smo željeli.”

Logotipi bumeranga

Boomerang je počeo s korištenjem Gmail API-ja prije nego što se proširio na Outlook, iOS i Android.

Tada i sada druge aplikacije za produktivnost e-pošte često zahtijevaju postavljanje sati i prekida tipični radni tijek korisnika. Boomerang, međutim, ima za cilj intuitivno, prirodno rješenje koje ne zahtijeva dodatni rad od korisnika.

“Svi su drugi programi kružili oko istog problema, ali nijedan od njih nije imao ispravno rješenje bez da promijenite svoj tijek rada i normalno radite”, rekao je Aye. “Jedinstveni smo bili po tome što smo dodali stvari koje se vrlo prirodno uklapaju u Gmail sučelje i uveli koncept odlaganja ili zakazivanje e-pošte.”

U to vrijeme pošiljatelji će ili morati postaviti tajmer za povratak i slanje odgođene e-pošte ili će ostaviti svoje računalo spojeno na uslugu e-pošte da bi poruka mogla slati. No, u cjelini gledano, svakodnevni opseg poruka bio je mnogo upravljiviji.

Kako je Boomerang stigao na tržište ekstenzija, broj dolaznih poruka e-pošte mnogima je počeo postajati neodoljiv. Tvrtka je korisnicima omogućila da zakažu poruku i jednostavno hodaju.

“Ponekad je bolje odgoditi poruku e-pošte koja je pogodnija, za razliku od prave kada je primite”, rekao je Aye. “Mi smo bili jedan od originala kada je u pitanju unošenje pošte u vašu e-poštu u vaše vrijeme.”

Poštujući prava privatnosti i sigurnosti kako pošiljatelja tako i primatelja

S tako dugim trajanjem prostora za proširenje i produktivnost e-pošte, Aye i Boomerang bili su svjedoci rastućih bolova i poboljšanja u industriji. Kada je tvrtka prvi put pokrenuta, bilo je to prvo proširenje e-pošte koje je korisnicima naplatilo svoj proizvod. Uz ograničenu besplatnu uslugu, mjesečni planovi kreću se od 4,99 do 49,99 dolara.

“Tržište za proširenja bilo je prepuno besplatnih proizvoda, što je korisnike naravno uzbuđivalo, ali oni su zarađivali prodajući svoje podatke”, rekao je Aye. „Teško je konkurirati velikim proizvodima jer oni ne otkrivaju da prodaju podatke korisnika i tko zna što s njima rade. Naplaćujemo vas jer je ovo posao. Kako bismo mogli pružiti značajke i podršku koje koristite, imamo vrlo jasan i jasan poslovni model. “

Ne samo da Boomerang ne prodaje korisničke podatke, već tvrtka ide i korak dalje u sigurnosti podataka i privatnosti. Aye je rekao kako tvrtka ima jedinstven pristup jer su ljudi svjesniji različitih problema.

“Obično, kada tvrtke rade na njihovim proizvodima, oni razmišljaju samo o svojim korisnicima”, rekla je. „Oni stvarno ne razmišljaju o primatelju e-pošte koju pišu njihovi korisnici. Za nas smo uvijek poštovali privatnost cijelog ekosustava e-pošte i sigurnost svih koji su uključeni. Nikada nismo prodavali podatke korisnika. “

Na primjer, malo alata omogućuje primateljima da se isključe iz praćenja e-pošte ili pročitaju potvrde. Boomerang omogućava korisnicima da zatraže podatke, a primateljima pruža mogućnost da odbiju.

Kada je usluga omogućena, Boomerang ne uključuje osobne podatke poput lokacije ili uređaja primatelja. Umjesto toga, platforma pruža približno vrijeme i broj koliko je puta pregledan sadržaj poruke.

“Smatramo da je to vrlo velika invazija na vašu privatnost”, rekao je Aye. “Samo zato što čitam e-poštu koju ste mi poslali ne daje vam pravo da znate gdje sam ili koji uređaj koristim.”

Odgovorni utjecaji Nove tehnologije i povratne informacije korisnika

Unatoč statusu tvrtke kao veterana i vođe u industriji, Aye je rekao da zaposlenici tvrtke Boomerang redovito traže i odgovaraju na povratne informacije korisnika. Cijeli tim, od generalnog direktora dolje, upravlja podrškom za korisnike i odgovara na svaku poruku koju korisnik pošalje.

“To nam daje vrlo dobru, izravnu liniju o tome što korisnici traže, kako žele da proizvod djeluje i koje značajke žele”, rekla je, dodajući da tim uravnotežuje podatke s većim trendovima u industriji i novim tehnologijama kada identificiranje i stvaranje novih značajki.

Snimke zaslona Pauza za poštu i odgovorna pauza

Korisničke značajke, poput Inbox Pause i Respondable, ugrađene su u platformu Boomerang.

Odgovorni, na primjer, koriste umjetnu inteligenciju kako bi pomogli korisnicima u pisanju djelotvornijih e-poruka. Alat je dodan u 2016. godinu, a mjeri mjeri prepoznatljivost poruke u postizanju odgovora.

Inspiracija za odgovorne stigla je nakon što je tvrtka analizirala interne podatke kako bi razumjela čimbenike koji utječu na vjerojatnost dobivanja odgovora. Nakon što je informacije distribuirao korisnicima u marketinškoj e-pošti na kraju godine, Boomerang je primao entuzijastične pozive kako bi ga učinio trajnijim.

Kao tipovi korisnika, Odgovorni ocjenjuje dužinu polja poruke, broj riječi poruke, razinu čitanja, pozitivnost i učtivost između ostalih komponenti.

“Te stvari je teško opisati kao ljudske, ponekad, poput, ako nailazite na previše agresivno”, rekao je Aye. “To je prilično kompliciran sustav, pa zapravo tada to nije bilo ništa slično. Tehnologija je bila tu da to učini, inspiracija je bila da se to dogodi, korisnici su to željeli … sve smo to kombinirali kako bismo stvorili nešto takvo. Ljudima smo pokazali da su to vrste koje možete povezati e-poštom i inovirati na ovoj 40 godina staroj tehnologiji. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me