CodeGuard – главният изпълнителен директор Дейвид Молер ни дава представа за технологията за архивиране и възстановяване на уебсайтове за режещи ръбове

TL; DR: CodeGuard е икономия на време и прецизно автоматизирано решение за архивиране, включващо диференциални архиви и пълно възстановяване на сайта. Никоя друга услуга не предлага това ниво на простота, като същевременно осигурява пълно спокойствие на уебсайта. Системата качва структури на сайта и бази данни в git repo и изпраща отчети на ChangeAlert всеки ден. Потребителите се уведомяват за добавени, променени или премахнати файлове и след това им се предоставя свобода за връщане към работеща версия на сайта им с лекота.

Едно от най-проблематичните опасности, пред които е изправен уебсайт, в крайна сметка ще бъде изправено пред това, че няма добро архивиране на сайта си, когато се стигне до бедствие. Може би сте изтрили случайно важен ред от файлове или база данни, може би сайтът ви е хакнат или файловете може да са актуализирани, оставяйки уебсайта ви да функционира неправилно и да се разочаровате.

Не би ли било чудесно, ако имаше просто решение за внезапно счупени уебсайтове, което позволи на собствениците на уебсайтове да се връщат назад във време, когато сайтът им работи правилно?

„Защо нямаше някакъв начин да ме защити от себе си?“

За щастие за нас има – CodeGuard.

CodeGuard е революционна услуга за архивиране на уебсайтове, която е бърза, надеждна, автоматична и надеждна, за да следи всички промени, направени във вашия сайт ежедневно. Имахме възможността да седнем с изпълнителния директор на CodeGuard, Дейвид Моелър (@david_moeller), за да разберем повече за тази хлъзгава услуга.

Резервните копия обхващат потребителите, малкия бизнес, & Хостинг доставчици

CodeGuard е нещо повече от архивиране на уебсайт – той изпълнява git в Облака и прави контрол на версиите достъпен за всички. „Това е нещо като мързеливо човече, което ние просто правим за вас“, каза Дейвид. Неговата уникална диференциална система за архивиране ви позволява да съхранявате всяка промяна, правена някога на вашия сайт. Ако възстановите резервното копие от преди четири дни и все още има проблеми, можете да продължите да натискате обратно към по-старите версии, докато не намерите момента, в който уебсайтът работи правилно.

CodeGuard стартира в App Store на CloudFlare. В края на 2011 г. CodeGuard архивира приблизително 10-20 000 уебсайта и поддържа поне 20 000 потребители. Оттогава те си партнират с няколко хостинг доставчици, включително RackSpace, HostGator, между другото, които предлагат CodeGuard на своите клиенти.

CodeGuard-Website-Recovery-Team

Екипът на CodeGuard работи неуморно за защита на уебсайтовете от тяхната вродена уязвимост.

„Хостинг доставчиците все по-често се обръщат към нас да си партнираме“, каза ни Дейвид; Въпреки това, те търгуват както директно на потребители или собственици на малък бизнес, така и на хостинг доставчици. От страна на директния потребител към потребителя Дейвид оценява, че приблизително една трета от клиентите на CodeGuard се прехвърлят от търсения с Google, една трета чрез „от уста на уста“, а останалата част идва от смесица от двете.

„Има две големи кофи клиенти“, каза той; има клиенти, които са изпитали криза в уебсайта, а след това има и такива, които са били насочени към CodeGuard от доставчика си на уеб хост и търсят проактивна, превантивна мярка за сигурност.

Безкрайното задържане означава нулева причина за безпокойство

С CodeGuard файловете се компресират и криптират на S3. Собствениците на уебсайтове могат да избират от различни зададени проценти на задържане, които CodeGuard предлага, или да изберат безкрайно задържане. С тази опция всяка промяна, която вие или злонамерен външен източник правите, се улавя и каталогизира с опции за връщане обратно към всяка предишна версия по всяко време.

„Това е нещо като мързелива мъжка ръка, където ние просто го правим за вас.“

CodeGuard предлага четири плана за избор, в зависимост от това колко уебсайтове искате да защитите. Независимо дали сте запален блогър или мултимедиен бизнес мултимедиен конгломерат, има пакет CodeGuard, който отговаря на вашите нужди. Всички планове включват неограничени бази данни, като архивирането и мониторинга се осъществяват ежедневно.

Възстановяване на данни без стрес & Ремонт за собственици на уебсайтове

Възстановяване на процеса без CodeGuard

Повечето собственици на уебсайтове не поддържат собствените си резервни копия на уебсайтове и обикновено са под впечатление, че техният уеб хост прави ежедневно архивиране. Въпреки че това може да е вярно, обикновено уеб хостът взема пълна резервна копие на целия сървър, който съхранява вашия уебсайт заедно със стотици или дори хиляди други сайтове.

Нека да кажем, че нещо в уебсайта ви се променя в четвъртък вечерта и не го хващате в петък, преди да се отправите към дома за уикенда. В понеделник идва сутрин и забелязвате, че уебсайтът ви е счупен, така че се обаждате на уеб хоста си, за да поискате възстановяване. След часове на изчакване, потенциално някой да стигне до вашето възстановяване, ще ви кажат, че той има само най-новото архивиране на сървъра от неделя вечер и вашият сайт е счупен и в това архивиране.

Ако имате късмет, можете да опитате да разгледате най-скоро променените файлове на вашия сайт и да разберете нещата – но какво ще стане, ако най-скоро модифицираният файл е празен или скрит сега?

Възстановяване на процеса с CodeGuard

Сега, имайки същия сценарий със сайт, защитен от CodeGuard, в четвъртък вечерта след ежедневното архивиране, ще получите имейл, съобщаващ за промяна във файл във вашия сайт.

CodeGuard ChangeAlert Обобщение

Резюмето на CodeGuard ChangeAlert след пускане на архиви помага да се покаже какво е променено на вашия сайт.

Ще ви се покажат кои файлове са добавени, променени или изтрити.

Файлове на CodeGuard ChangeAlert променени

CodeGuard ChangeAlert ви показва точно какви файлове са добавени, променени или изтрити.

Не е нужно да чакате екипа за поддръжка на уеб хоста си, за да започнете да отстранявате проблема. С CodeGuard можете да влезете право и да погледнете файла, който беше променен, за да проучите какво може да се обърка.

Ако наскоро сте редактирали този файл и просто сте забравили да завършите ред с точка и запетая или нещо по тези редове, можете просто да редактирате файла отново и да поправите грешката си.

Ако вместо това този файл е бил презаписан от хакер и сега не съдържа нито едно от оригиналното съдържание, можете просто да възстановите този файл от последната резервна копия, която CodeGuard пусна на сайта, преди той да бъде хакнат.

Контролно табло на CodeGuard Backup Кликнете върху подробности за първото архивиране

CodeGuard лесно показва промените на вашия сайт във времето.

След като изберете последното архивиране преди файла да бъде променен, можете да изберете да направите пълно възстановяване на уебсайта или в този случай просто да възстановите единичния файл, който е бил променен.

CodeGuard Selective Restore Select Files

CodeGuard предлага множество опции за възстановяване от възстановяване на целия ви сайт до само един файл.

Катализаторът за CodeGuard

Докато посещаваха бизнес училището в Харвард, Дейвид и един приятел решиха да се състезават в American Inventor, риалити шоу за изобретатели. Те бяха създали велосипедна скоба, наречена The Claw, и в крайна сметка печелеха; техният продукт продължава да се продава в Lowe’s и Home Depot и е лицензиран за подразделение на Whirlpool, Gladiator.

Докато половината от лятото на Дейвид беше посветена на риалити шоуто, другата половина той прекара в инвестиционно банкиране за големи компании. През това време Дейвид реши, че иска да се захване с малък бизнес и иска да направи нещо, свързано с интернет.

CodeGuard-Team-2015

CodeGuard защитава над 250 000 уебсайта от грешка на потребителя или хакерска смърт.

През 2007 г., след като се снима за American Inventor, имаше месец хиатус, преди шоуто да излъчи на живо. Дейвид започна да работи върху уебсайт за техния продукт и в този процес компютърът му се срива и много файлове бяха изгубени. Той прекара огромно време, пресъздавайки цялата си упорита работа и беше бъркотия, за да върне сайта в нормално състояние.

„Защо нямаше някакъв начин да ме защити от себе си?“ Дейвид си спомня как мислеше. Две години по-късно Дейвид се свърза с професор по компютърни науки в Джорджия Тех, който го въведе в група от момчета, които разчитат на SEO, които споделят подобни истории на ужасите на малките фирми, които стават плячка за злините на загубата на данни в уебсайта..

Спонтанно нарушените уебсайтове могат да произтичат от хакери, проблеми със сървъра, човешка грешка или злонамерени служители, сред другите причини. По принцип уебсайтовете са невероятно уязвими и за това няма решение – или не беше до CodeGuard.

В съгласие с тази група момчета Дейвид и неговият приятел започнаха разговора на CodeGuard, който току-що започна като лов за решение на недостатъка на уязвимостта на уебсайтовете.

CodeGuard --- Solution до уебсайтове-Уязвимост

CodeGuard действа като машина на времето, като ви позволява да архивирате, наблюдавате и отменяте промените в уебсайта.

Дейвид описа първоначалния си план за игра като: „Всички сме много заинтересовани от проблема. Нека да започнем оттук “, но призна, че” Година след като започнахме с това твърдение на проблема, стигнахме до решение, което наистина ни хареса. “

Те започнаха да работят с алфа тестери, за да обмислят техните възможности. След като изпробваха няколко потенциални решения, включително плъгин за WordPress, те се примириха с крайна идея. Тяхното решение включваше FTP или SFTP идентификационни данни, в зависимост от желаното ниво на сигурност.

През май 2011 г. CodeGuard стартира в TechCrunch Disrupt в Ню Йорк. Техният терен се съсредоточи около основната концепция за възможното решение, което бяха идентифицирали, което наистина беше система за архивиране на уебсайтове в Облака, с контрол на редакцията.

„Нарекохме го машина на времето за вашия уебсайт“, каза Дейвид. CodeGuard спечели наградата за избор на публика, показвайки, че съществуват определени възможности с това потенциално решение.

Заключителни мисли за CodeGuard

Световната мрежа е минно поле на внезапни атаки срещу уебсайтове и техните ценни файлове. Без предупреждение уебсайт може да стане жертва на опустошенията на потребителската грешка, падането на сървъра или злонамереността на хакера. Като собственик на уебсайт, заради собствения си разум, защо не бихте скочили с шанса за крайната опция за отмяна?

CodeGuard промени революционния начин на играта за възстановяване и ремонт на уебсайтове. 50 000 клиенти изпитват спокойствието и сигурността, които CodeGuard предлага. Повече от 250 000 базата данни на уебсайтове са защитени от CodeGuard, което означава, че техните уебмастъри имат силата да възстановят промените си по всяко време, спестявайки безброй време, притеснения и стрес.

Можете да опитате БЕЗПЛАТНА услуга за архивиране на уебсайтове №1 днес с тяхната ексклузивна пробна оферта от 14 дни във всеки план. С CodeGuard получавате повече от резервна услуга – получавате силата да върнете времето назад и да го запишете в бъдеще.

David-Moeller-CEO-на-CodeGuard-660

Дейвид Молер, изпълнителен директор на CodeGuard

Източници за снимки: commercecentral.yahoo.com; gtert.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me