Internic-ova usluga bijelih rukavica i interna stručnost personalizirajte web hosting, sigurnost i upravljanje imenima domena

TL; DR: Izvorno poznat kao prvi registrator u Kanadi, Internic je iskoristio svoje iskustvo u industriji za pružanje hostinga, upravljanih usluga i sigurnosti klijentima koji žele pažljiv i dobro podržan doživljaj. Značajni odnosi s klijentima u središtu su Internićevih vrijednosti. Bilo da se klijent nalazi u blizini ili s druge strane svijeta, Internic želi biti dostupan i u stalnom kontaktu s njima. Budući da širi krila i širi svoje usluge, tvrtka uspijeva na visoko konkurentnom hosting tržištu – na kojem su njeni klijenti uredno sudjelovali, pa čak i dio postupka puštanja novih značajki..

Kao da internetske tvrtke stare 20 godina nisu bile dovoljno rijetke, Internic i dalje surađuje s mnogim svojim originalnim klijentima.

Jednom strogo registrovana domena, kanadska tvrtka je narasla na postaju “go-to” web domaćin. Brend poznat po pouzdanosti i kvaliteti, Internic se usredotočuje na pružanje web stranica visokog dodira za upravljanje pojedincima i tvrtkama kojima je potrebno hosting cijelih usluga, izjavio je direktor tehnologije Brett Tackaberry.

“Imali smo kupce koji su s nama već godinama i mogli smo im pružiti podršku dok smo dodavali nove značajke”, rekao je. „Prije su nas kupci vidjeli samo kao registraciju domena; sad, mogu nam se obratiti za još mnogo usluga. “

Iako je Internic bio svjedok stvaranja i usvajanja nekoliko novih tehnologija, Brett je rekao da mnogi aspekti ove industrije – uključujući predanost klijentima i kvalitetne usluge – ostaju isti.

Interni kupci mogu iskoristiti više nego što je tvrtka smatrala sustavima imena domena i SSD pogonom. Tvrtka se također može pohvaliti i partnerskim graditeljem web mjesta s Weeblyom, uz usluge e-pošte, SSL certifikate i besplatne migracije i privatnost domene.

“Iako je hosting veliki fokus, imamo i sve ove sjajne stvari koje pomažu ljudima da daju doprinos putem interneta”, rekao je Brett. “Internic pokriva čitav spektar potreba korisnika, od male web stranice na jednoj stranici pa sve do složenijih VPS projekata.”

Pomaganje klijentima u postizanju uspjeha putem Premium usluga

Brett je posvećen timovima koji stoje iza Internićeve usluge u bijelim rukavicama izrasla iz ukupnog pristupa tvrtke u korisničkoj podršci. S vremenom je tvrtka primijetila da neki klijenti preferiraju višu razinu usluga i interakcija s Internikom.

“Kupci su htjeli razgovarati s nekim, a htjeli su razgovarati s istom osobom”, rekao je.

Slika Bretta Tackaberryja i logo Internika

S direktorom tehnologije Brettom Tackaberryjem, Internic se razvio iz registracije domena u usluge vrhunskog upravljanja.

Oni koji se odluče za Internic hosting i tvrtke Prestige Services dobivaju pristup uvijek dostupnom direktoru računa, zajedno sa specijaliziranim paketima, nagradama, pregledima računa i ažuriranjima. Specijalizirane naplate i prilagođene fakture omogućuju Internic-u da oblikuje svoje usluge u skladu s računovodstvenim potrebama organizacije ili zahtjevima narudžbe.

Kupci imaju izravne komunikacijske kanale s direktorima računa i često šalju zahtjeve izravno u inbox, rekao je Brett. Internikovi menadžeri za podršku upravljaju svakodnevnim i napornim aspektima korisničkih računa, zajedno s procjenom i upravljanjem portfelja njihovih domena..

„Kupci će reći:„ Želimo ovo dodati u našu uslugu; želimo dodati tih 1000 domena; mi želimo ove domene prenijeti odavde, “rekao je Brett. “Direktori računa će mnogo toga voditi ručno. Oni mogu izvršiti promjene i osigurati da stvari prođu ili pozovu pravu osobu kako bi se osiguralo da se dogodi ispravno. “

Internikovo posredovanje u domenama osigurava pouzdane transakcije

Uz tradicionalne usluge upravljanja s kojima se susreću u web hostingu i upravljanju web stranicama, Internic tim pruža i povezane usluge temeljene na nasljeđu kompanije kao prvog kanadskog registra. Brett nam je rekao da se u posljednje vrijeme povećavaju zahtjevi za posredovanje i prodaja imena domena.

“Imat ćemo ljude koji žele prodati ili zaraditi nešto novca od domena koje imaju”, rekao je.
“Kupit ćemo ili prodati za svoje klijente. Također ćemo u određenoj mjeri djelovati kao neka vrsta usluga deponovanja, osiguravajući da novac lijepo prelazi između stranaka. Tada ćemo, naravno, surađivati ​​s drugim dobavljačima kako bismo osigurali da se ta prodaja provede. “

Ako se netko bavi tim transakcijama, klijentima je bezbrižan, jer Internićeva uloga osigurava nesmetani rad transakcija.

“Direktori računa traže sve zamke, poput prijevare ili problema s prijenosima”, rekao je Brett.
“Iako se automatskim prijenosima upravlja s 99,9% transakcija, ako nešto pođe po zlu s kritičnim nazivom domene, to je kritičan problem.”

Izgradnja povjerenja i njegovanje dubokih odnosa s klijentima

Iako neke tvrtke nisu uvijek u izravnom kontaktu s klijentima, Internic se trudi dati osobni dodir korisničkom iskustvu.

„Ponekad interakcija kupaca sa registrarom može biti jednom mjesečno, jednom godišnje ili čak jednom u nekoliko godina jer se mogu dugo obnavljati“, rekao je Brett. “Iako je to dugoročna veza, to nije duboka veza. Trudimo se biti drugačiji. “

Umjesto da slijede pravilo “ako nije prekršeno, nemojte to popraviti”, Internic aktivno poseže za svojim klijentima i nadzire račune kako bi osigurao da kupci dobivaju najviše prijeđenih kilometara.

Tvrtka se zalaže za to da u najboljem interesu svojih kupaca bude fokusirana na korisnike na način na koji donosi odluke, rekao je Brett. Pored uključivanja kupaca u razvojne cikluse i testove, Internic tim vidi suradnju kao timski napor, umjesto strogo zasnovane prodaje..

“Voditelj proizvoda pokazat će to šačici klijenata i otkriti će im se značajke koje vole, što ne vole, a što bi trebalo uopće promijeniti ili ukloniti i raditi s njima na izradi ovog proizvoda”, rekao je. “Moći ćemo im ugovoriti posao uložen u pomaganje u stvaranju proizvoda. Zatim ćemo upotrijebiti te informacije i povratne informacije za prelazak na sljedeću iteraciju. “

Ostali ponosno Kanađanin dok se širi po cijelom svijetu

S rastućim tržištem domena i sve većom dostupnošću pristupačnih internetskih veza širom svijeta, Internic je postigao uspjeh širenjem izvan granica Kanade. Tvrtka je dodala usluge u desetak regija širom svijeta u posljednjih nekoliko godina.

Karta lokacija Internaca

Internic omogućuje kupcima odabir usluge lociranja poslužitelja u 11 različitih zemalja.

Internic je vidio kako potražnja raste posebno u Njemačkoj i Singapuru, rekao je Brett, koji je dodao da se zemlje hvale sličnim profilima publike kao i njihovi kanadski kolege.

“Mislim da nismo mogli pretpostaviti odakle će te prilike doći”, rekao je Brett. “Zaista smo sretni s ulaganjem vremena u međunarodno širenje.”

Međutim, rast ne znači da Internic posvećuje manje pozornosti kanadskoj bazi tvrtke – radije, prema Brettu, tvrtka je otkrila da mnoge iste poruke i ponude usluga odjekuju negdje drugdje.

“Bilo je lijepo ponuditi posebnu kanadsku uslugu”, rekao je. „Lijepo je na isti način povećati publiku u Australiji. Iako smo kanadska tvrtka s ponosom, još uvijek možemo otići u Australiju i reći: „Hej, poštujemo vaše zakone o privatnosti i razumijemo vaš vlastiti lokalni ponos. Možemo koristiti vašu lokalnu valutu i ugostiti vaše lokalne poslužitelje. Možemo se odnositi prema vama kao prema lokalnom klijentu i jednostavno upravljati na daljinu. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me