Kako je 365Hosts proširio svoj trag europskog hostinga prioritizirajući odnose s klijentima i odgovarajuću korisničku podršku

TL; DR: Domaćinske tvrtke koje imaju za cilj natjecati se na tržištu često se odlučuju na smanjenje vrijednih usluga, poput korisničke podrške, koje ne povećavaju izravno prihode. Ali 365Hosts sa sjedištem u Velikoj Britaniji zauzima drugačiji pristup. Pružatelj rješenja hostinga u potpunosti upravlja ključnom značajkom svoje strategije zadržavanja nudeći konkurentne cijene. I kako raste, 365Hosts koristi povratne informacije za razvoj novih usluga i značajki koje će dodati više vrijednosti svojim kupcima.

Davatelji web hostinga koji žele uspjeti u visoko konkurentnoj industriji suočavaju se s dva značajna izazova. Prvo, marže na mnogim ponudama usluga na precijenjenom tržištu mogu biti male. Drugo, njihovi poslovni modeli obično trebaju isključiti usluge s dodanom vrijednošću koje ne donose prihod.

Prečesto ta dinamika dovodi do smanjene korisničke podrške, a rezultirajući rast može povećati troškove kupnje novih kupaca za tvrtke – što dodatno oštećuje njihova krajnja pitanja.

Snimke zaslona od 365 domova na raznim uređajima

365Hosts razlikuje se izgradnjom odnosa s kupcima kroz robusnu uslugu i podršku.

Ali 365Hosts sa sjedištem u Velikoj Britaniji ima drugačiji pristup. Izvršni direktor Chris Withington rekao nam je da tvrtka ne gleda na usluge kupcima kao mjesto troška. Usredotočenost domaćina na pružanje snažne podrške omogućava 365Hosts-u da se razlikuju na prepunom tržištu koje ostavlja malo prilika da se istakne inovacijama.

“Kad smo prvi put započeli, na tržištu je bilo mnogo web domaćina koji su nudili ili vrlo skupa ili vrlo jeftina rješenja za hosting”, rekao je Chris. „Tako smo željeli ponuditi model hostinga koji će se svidjeti masovnoj publici, ali i privući bogatstvo na tržištu. Stoga nudimo podršku i savjete, ali bez troškova koji su često povezani s takvim dodavanjima. “

Ta se filozofija poklapa s istraživanjima koja predviđaju iskustvo kupca kako bi prevladali cijene i proizvode kao najkritičniji diferencijator marke.

Web usluge izgrađene na jasnom modelu diferencijacije

365Hosts ima opsežan portfelj dijeljenih, prodajnih i platforma optimiziranih hosting hostinga, uključujući WordPress i CloudLinux. Također nudi širok spektar VPS-a i posvećenih rješenja za poslužitelje – sve isporučene kroz svoje centre podataka koji se nalaze širom svijeta, uključujući u Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj i Poljskoj..

Tvrtka, koja djeluje od 2010. godine, drži obučeno osoblje na trendovima i pomacima na tržištu te iskorištava mogućnosti širenja. Tijekom posljednjeg desetljeća, 365Hosts povećao je trag kako organski tako i kroz dobro tempirane akvizicije.

Međutim, za razliku od konglomerata koji kupuju manje pružatelje usluga hostinga kako bi povećali i opskrbili svoje baze kupaca, 365Hosts nadovezao je neke svoje cijene za nove kupce – uz zanemariv gubitak kupaca, kaže Chris.

Snimak ekrana 365Hoste ponude

Portfelj 365Hosts uključuje razne povoljne mogućnosti hostinga za tvrtke.

Kritično za to zadržavanje dodaje vrijednost uz uzornu uslugu podrške koja ostavlja kupce zadovoljnim. A Chris je rekao da zadovoljstvo često dovodi do toga da kupci uzvikuju vrline 365Hosts na preglednim platformama, uključujući Trustpilot. Tvrtka također privlači nezadovoljne kupce od pružatelja usluga hostinga koje su nabavili konglomeratni igrači, a čija je kvaliteta usluge opala kao rezultat promjene vlasništva.

I 365Hosts klijenti imaju koristi od besplatnih web stranica, migracija CRM-a i e-pošte, registracije imena domene i SSL certifikata.

“Svakako ne vidimo potporu kao pretjeranu režijsku pomoć. U stvari, mi ohrabrujemo kupce da sarađuju s našim timom za podršku – to može biti sjajan način da se povećaju prednosti plaćanja malo iznad proračunskih stopa “, rekao je Chris. “Podsjeća ih na vrijednost koju dobivaju.”

Tvrtka koja se temelji na uvijek dostupnoj usluzi i dodanoj vrijednosti

“Kompanija je spremna stupiti u kontakt s kupcima u bilo kojem trenutku putem ulaznica za podršku, telefonskih poziva ili internetskog chata uživo”, rekao je Chris. To znači da za tim za podršku ne postoji kontakt s kupcima izvan radnog vremena – tim je dostupan svakodnevno.

A razgovor uživo je prerastao u kanal podrške koji kupci najviše cijene.

“Razlikujemo uglavnom kroz korisničku podršku, a pod tim mislimo na izgradnju stvarno dobrih odnosa s kupcima”, rekao je Chris. “Postoji vrlo malo hosting kompanija koje nude podršku uživo do ranih jutarnjih sati. Oni jednostavno nemaju ekonomiju razmjera. Uz manje hostere s niskim cijenama, mnogi su bendovi za jednu osobu i ta osoba mora u nekom trenutku otići izvan mreže da spava. “

Još jedno područje u kojem 365Hosts dodaje vrijednost je brzim migracijama web stranica – mnogo brzo kao istog dana, a ponekad i u roku od sat ili dva.

“Kupci ne vole družiti se čekajući što će učiniti kad kupe novi proizvod. Žele je odmah iskoristiti “, rekao je Chris.

365Host logotipa i fotografija iz podatkovnog centra

Tri centra Ujedinjenih Kraljevina 365Hosts nude napredne sigurnosne značajke i značajke viška.

365Hosts nudi i besplatne sigurnosne kopije podataka o klijentima. Prema Chrisu, taj aranžman je koristan svima jer, ako se podaci izgube iz bilo kojeg razloga, 365Hosts vjerojatno će izgubiti i kupca.

“Ponuda sigurnosnih kopija kao standardnih podataka je lažna ekonomija”, rekao je Chris. “Podaci naših kupaca jednako su nam vrijedni kao i oni.”

Tvrtka također informira svoje kupce o problemima kibernetičke sigurnosti putem upozorenja svog posvećenog tima za prijetnju. Sve ove usluge pomažu 365Hostima da se povežu s kupcima i povećaju vrijednost tijekom životnog odnosa.

“Za nas je riječ o dugoj igri, održavanju sjajnih odnosa s kupcima i dobivanju još veće vrijednosti kada oni preporučuju 365 Hoste drugima”, rekao je Chris.

A na 365Hosts, koncept održivosti govori o održavanju visokog zadovoljstva kupaca u budućnosti.

365Hosts: Razvoj proizvoda vođenih prema klijentima koji ispunjavaju obveze korporativne društvene odgovornosti

Tvrtka se vodi povratnim informacijama svojih kupaca u razvoju svog budućeg portfelja proizvoda i usluga. A tim kontinuirano prati zahtjeve korisnika za dodatnim značajkama.

“Što oni traže? Postoji li dovoljno obrazaca za informiranje o pokretanju nove usluge? Ako mislimo tako, ponašamo se na tim informacijama – povratne informacije klijenta zasigurno ne prolaze nezapaženo. “

Chris je ponudio dva nedavna primjera te strategije: uvođenje alata za upravljanje lozinkama i usluga dijeljenja datoteka utemeljena na oblaku koja će biti pokrenuta kasnije ove godine.

365Hosts online grafička ocjena

365Hosts nudi responzivnu korisničku podršku i visoko je ocijenjen na mnogim web mjestima na mreži.

Druga inicijativa odražava brigu tvrtke za svoj ugljični profil. U suradnji s lokalnim stručnjakom za drvo, kompanija 365Hosts obvezala se zasaditi hrast za svakog novog kupca koji se prijavi.

“Održivost je za nas krupna”, rekao je Chris. “Da li nam to daje bilo kakvu polugu na tržištu, nisam toliko smetao. Važnije je da se ponašamo odgovorno, činimo nešto dobro. “

Možda je najučinkovitiji diferencijator tvrtke integritet koji izvještava o njegovoj vrijednosti, što se očituje u blistavim ocjenama korisničkih usluga na preglednim platformama.

Prema Chrisu, natjecanje na današnjem globalnom tržištu rješenja za web hosting samo u ponudi proizvoda pomalo je izgubljen uzrok. Zbog toga je 365Hosts stvorio doživljaj koji uključuje izvanrednu korisničku podršku i standardne opcije koje kupcima daju mir.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me