Mixpanel: Kako platforma Analytics Analytics transformira način na koji tvrtke koriste svoje podatke da bi razumjeli korisničko iskustvo

TL; DR: Bilo da tvrtke prate svoje web stranice pomoću Googleovih besplatnih analitičkih programa ili kupuju skuplja, naprednija i moćnija rješenja, postoji milion različitih načina za prikupljanje podataka. Lako je biti pokopan pod planinom loše organiziranih i teško obradivih informacija – ako poduzetnici, trgovci i dizajneri proizvoda ne mogu prosijati ono što je važno od onoga što nema, svi podaci postaju beskorisni. Zato je Mixpanel izgradio tehnologije jednostavne za upotrebu koje pomažu tvrtkama da preuređuju podatke u uvidljive uvide, transformirajući način na koji kupci rješavaju probleme i planiraju budućnost..

Prije desetak godina ili više, stručnjaci za analitiku uglavnom su se fokusirali na prikaze stranica, stopu napuštanja početne stranice i mjerne podatke koje Google Analytics još uvijek nudi besplatno za mjerenje broja ljudi koji posjećuju web mjesto. Suhail Doshi, međutim, nije vjerovao da su ti podaci precizno pratili kako su lideri u industriji razvijali i puštali svoje proizvode.

Umjesto da svoje stažiranje u Slide-u koristi isključivo za stjecanje školskog kredita ili iskustva, Suhail je izgradio platformu koja će pružiti snažnije i djelotvornije spoznaje za tvrtke koje su morale samostalno izraditi prilagođene analitičke programe.

Umjesto da mjeri jedinstvene posjetitelje, Mixpanel prati angažman korisnika i interakcije koje mogu preciznije voditi razvoj proizvoda i poslovne odluke u nekoliko timova unutar organizacije.

“Problem koji imaju je što ne postoji analitička platforma koja bi mogla pregledati podatke odjela za financije, marketing i prodaju kako bi rukovodiocima omogućila pogled od 1000 metara za sve što se događa”, rekao je Rob Banning, direktor komunikacija.

Uz prikupljanje i analizu 7 bilijuna podataka podataka svake godine, Mixpanel se integrira s desecima popularnih platformi, uključujući Salesforce, Zapier, Marketo i Zendesk kako bi otkrio podatke koji su prethodno bili ukopani ispod planina teško dostupnih podataka.

“Sve se odnosi na detaljne detalje”, rekao je Rob. “Cilj Mixpanela je biti sloj više različitih tehnoloških sklopova, što će svaku od njih učiniti još vrednijom. Želimo izvršiti revoluciju u načinu na koji naši klijenti donose poslovne odluke. “

Mixpanel prosijava podatke kako bi otkrio razumljive uvide

Poduzeća ne trebaju skupe usluge za prikupljanje tona podataka. Iako postoji mnogo načina za besplatno praćenje ponašanja korisnika, mnoge od tih platformi prikupljaju plitke podatkovne točke i nenamjerno prikrivaju važne informacije.

Slika logotipa Roba Banninga i Mixpanela

Mixpanel otkriva relevantne uvide o interakcijama s kupcima na web mjestu, aplikaciji ili proizvodu, rekao je Rob.

Vlasnički sustavi često ne organiziraju mjerne podatke na način koji stručnjaci za analitiku ili vlasnici tvrtki mogu intuitivno sortirati i razumjeti. Iako poduzeće može prikupiti milijune podataka, Rob je rekao da softver ponekad može učiniti analizu preobilnom i složenom.

“Razlog zbog kojeg kupci koriste našu platformu je priključiti sve točke podataka koje posjeduju i vidjeti što otkriva naše strojno učenje i AI otkriva”, rekao je. “Čak i iskusni analitičari ne znaju tražiti informacije koje naša tehnologija otkriva.”

Mixpanel djeluje poput sita: Korisnici uvoze velike količine podataka i Mixpanelovi algoritmi strojnog učenja automatski otkrivaju uvide, anomalije i segmente korisnika..

“Našim korisnicima nije potrebna diploma znanosti”, rekao je Rob. “Naš proizvod demokratizira naprednu analitiku.”

Rješenja prilagođena svakom pojedinom kupcu

Mixpanelovi timovi za korisničku podršku pokazuju korisnicima koje značajke najbolje odgovaraju njihovim poslovnim ciljevima i pomoći će im da ostvare svoje ciljeve. Tvrtka je osmislila procese ukrcavanja prilagođenih različitim industrijama, kupcima i problemima s kojima se organizacije obično suočavaju.

“Tada se pitamo:” Kako smo uspješno primijenili našu tehnologiju u rješavanju ovih problema? ” Rekao je Rob. „Želimo da Mixpanel bude dovoljno jednostavan da korisnici intuitivno mogu razumjeti naše proizvode, ali također moraju biti dovoljno moćni da otkrijete duboke uvide. To je pažljiva ravnoteža. “

Snimke zaslona nadzornih ploča Mixpanela

Mixpanel obrađuje 7 trilijuna podataka svake godine za otprilike 20 000 kupaca.

Menadžeri proizvoda tvrtke Mixpanel u stalnom su kontaktu s kupcima, što osigurava kontinuirani razvoj i poboljšanja u cijeloj tvrtki. Rob nam je ispričao o nedavnom razgovoru s kolegom koji je postavljao više od 200 intervjua s kupcima kako bi provjerio njihove potrebe za analitikom tijekom sljedećih nekoliko godina.

“Uzet će njihove odgovore i sintetizirati ih u izvješće koje će naši inženjeri i rukovoditelji proizvoda čitati kako bi ubuduće dokazali proizvode koje grade”, rekao je. „Način na koji razvijamo svoje proizvode gotovo se u potpunosti temelji na povratnim informacijama kupaca koje dobijamo o postojećim proizvodima. Nikada se ne slažemo s novim projektom prije izlaska i pitamo kupce da li mapa puta koju smo razvili odgovara njihovim budućim planovima. “

Kultura i povratne informacije o kupcima potiču inovacije

Danas se Mixpanel može pohvaliti s oko 300 zaposlenika u uredima u San Franciscu, Seattleu, Utahu, New Yorku i Londonu. Svaki ured ima svoju vibraciju i živahnu kulturu poduzeća, što je Rob rekao kako cijeni.

“Ranije sam radio u tvrtki koja je otvorila 16 ureda u jednoj godini i vidio sam da je vrlo teško održati skladnu kulturu poduzeća”, rekao je. “Ipak, uspjeli smo. To je sjajno jer volim raditi ovdje.”

Slika zaposlenika Mixpanela

300 zaposlenika Mixpanela uživa u snažnoj kulturi tvrtke u pet svjetskih ureda.

Kompanija Mixpanela redovito se širi izvan ureda, jer je Rob spomenuo nekoliko kontingenta suradnika postajući prijateljima i cimerima.

“Stvorili smo takvo zabavno, suradničko i zanimljivo okruženje”, rekao je. „Ta kultura čini da svi uživaju provoditi vrijeme u uredu. Istina je da se osjećam dobro čim uđem kroz vrata. “

Rob je pozitivnu energiju Mixpanela pripisivao učinkovitoj komunikaciji i brojnim aktivnostima izgradnje tima. Osim odmora, tvrtka organizira godišnji izlet na skijanje do jezera Tahoe.

“Ne radimo. Mi se samo skijamo, družimo u loži i pijemo vrući kakao “, rekao je. „Pomaže nam da upoznamo svoje kolege na pojedinačnoj razini.“

Energija i entuzijazam tima pretvaraju se u nove proizvode i nadogradnje, rekao je Rob. U drugoj polovici 2017. tvrtka je lansirala više značajki nego što ih je imala u cijelosti 2016. Ove godine tim ima zanimljivosti o strojnom učenju.

“Ispuštamo nove algoritme strojnog učenja barem jednom u dva mjeseca”, rekao je. “To je stvarno jedini način da se analizira ogromna količina prikupljenih podataka, a štedi se toliko vremena i novca. Naši konkurenti nisu objavili ništa slično. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me