Objedinjujući trgovinu i mrežni marketing – Adobe omogućuje prodavačima pružanje besprijekornih i prilagođenih iskustava po kanalima

TL; DR: Vožnja kupaca da pretvaraju nije nimalo lak zadatak za trgovca, pogotovo ako toliko transakcija započinje putem interneta i završava u trgovini – ili obrnuto. Adobe pomaže tvrtkama da preuzmu marketinški izazov objedinjavanjem tih kanala kako bi korisničko iskustvo bilo neprimjetno i prilagođeno. S Adobe Marketing Cloudom, trgovci imaju pristup alatima koji premošćuju jaz između kanala na mreži i u trgovini. Trgovci na malo mogu stvoriti vizualno uvjerljivije kampanje integracijom s Adobe Creative Cloud-om, a pomoću Sensei-a, Adobe-ovog vlastitog AI-ja, mogu brzo kreirati sadržaj i predvidjeti što će sljedeći korisnici htjeti.

Posao može biti pretrpan kada pokušavate shvatiti podatke dobivene od različitih dodirnih točaka na suvremenom putovanju kupaca – posebno u svijetu višenamjenskih kanala gdje se informacije mogu gomilati odmah. Bez jedinstvenog plana za djelovanje na te podatke, marketing može brzo postati igra nagađanja. Forbesov pisac Bernard Marr pomišlja na to da je “bogat podacima, ali uvid loš”.

Takav je slučaj bio i sa Sephorom, poznatom svjetskom prodavačicom kozmetičkih proizvoda. Snapho u prodaji putem interneta i prodaje zidova, Sephora je generirala obilje vrijednih podataka o kupcima iz svojih mrežnih i prodajnih kanala. No ta je gomila informacija uzrokovala probleme, uglavnom definirajući jedinstvenu marketinšku strategiju koja je objedinjavala podatke s fizičkih i virtualnih dodirnih točaka.

Tvrtka je u potrazi za rješenjem dovela izravno do Adobe Marketing Cloud-a, gdje je Sephora pronašla proizvode koji su prikladni da odgovore na izazov o višenamjenskom kanalu. Adobe je premoštio jaz između podataka u trgovini i interneta, a sposobnost da iskoriste Creative Cloud za proizvodnju moćnih vizuala omogućila je Sephora kompletnu platformu koja je obuhvaćala cijeli marketinški spektar.

“Izgradili smo Marketinški oblak u paket alata za rješavanje svega, od akvizicije kupaca do pretvaranja i zadržavanja”, rekao nam je Michael Klein, direktor industrijske strategije za Adobe Marketing Cloud kada smo ga uhvatili 2017. Big Show nacionalne federacije maloprodajnih saveza u New Yorku.

Fotografija direktora tvrtke Adobe Strategija industrije industrije Michaela Kleina i trgovinskog programa i direktora Strateškog saveza Errola Dengera

Razgovarali smo s Adobeovim Michaelom Kleinom (lijevo) i Errolom Dengerom na Velikoj izložbi Nacionalne federacije maloprodaje 2017. u New Yorku.

Sephora je iskoristila Adobe Marketing Cloud kako bi stvorila personaliziraniji prikaz svojih kupaca i u trgovini i na mreži. Koristeći taj pristup u svojim kampanjama za izravnu poštu, Sephora je bila u stanju povećati učinkovitost za 70% i dvostruko brže odgovoriti bez dodatnih troškova.

A uspjeh kampanje za izravnu poštu tvrtke Sephora predstavlja samo dio onoga što Adobe obitelj proizvodi može za trgovce. Od integriranja zapanjujućih vizuala kroz Creative Cloud do infuziranja umjetne inteligencije i strojnog učenja u marketinške i kreativne zadatke sa Sensei-om, Adobe je sveobuhvatno rješenje koje može povećati učinkovitost, ROI i djelotvornost kampanje.

Marketing Cloud ™ nudi rješenja za angažman & Konverzija

Adobe-ov Marketinški oblak sastoji se od osam pojedinačnih alata koji se zajedno stvaraju u cjelovitu marketinšku platformu. Prodavač može upotrijebiti bilo koji ili sve proizvode da prilagodi rješenje koje najbolje odgovara njegovim potrebama.

Pomoću alata posvećenih upravljanju publikom, angažiranju na društvenim medijima, optimizaciji kupovine medija, pa čak i stvaranju personaliziranog digitalnog video sadržaja, marketinški oblak pokriva cjelokupni spektar angažmana i analitike potrošača. Kada smo razgovarali s Adobe-om na Big Showu, istakla su se četiri njegova proizvoda Market Cloud: Campaign, Analytics, Target i Experience Manager.

Adobe Campaign je alat koji Sephora koristi kako bi dosegao kupce na više kanala pomoću podataka profila kupaca za pripremu i slanje poruka u pravo vrijeme. Pomoću kampanje Kampanja može izgledati više od označavanja kupaca kao prodavaonica, interneta i mobilnih uređaja za isporuku personalizirane i konzistentne marketinške poruke bez obzira na kanal.

Snimka zaslona Adobe Marketing Cloud i komponenti

Adobe Marketing Cloud sastoji se od osam proizvoda koji pomažu trgovcima u povećanju dometa i privlačenju potrošača.

S jedne nadzorne ploče trgovac može kreirati kampanje i putovanja kupcima za različite segmente svoje publike, pa čak i automatizirati ih kako bi povećao učinkovitost. Drugi alat, Adobe Target, omogućava prodavaču da se detaljno upozna s pojedinostima onoga što pokreće segment kupaca na konverziju. Uz Target, prodavač može proizvesti kampanje koje se odnose na potrošače na osobnoj razini za poboljšane pretvorbe.

“Ne samo da možemo prilagoditi sadržaj svim različitim potrošačima na temelju iskustva koje vole, već omogućavamo prodavaču da stvori to iskustvo kako bi potrošača doveli do prodajnog mjesta”, rekao je Errol Denger, Adobeov trgovinski program i Strateški savez. Direktor.

Ciljajte istovremeno testiranje različitih kampanja kako biste utvrdili koji su najučinkovitiji i koji sadržaj ili proizvod najviše zanima primatelja. A nakon što je određena kampanja završena, Adobe Analytics objedinjuje sve podatke i daje jasnu sliku uspjeha, omogućavajući prodavač koji će se u stvarnom vremenu učiti iz uvida i prilagoditi se prije sljedeće kampanje.

Adobe Experience Manager uzima interakcije još više pomažući da kupci budu dosljedni kroz cjelokupni postupak – putem interneta, mobilnih uređaja, pa čak i u fizičkoj trgovini.

“Ako imate terminal prodajnog mjesta i želite uključiti to isto iskustvo koristeći utjecaj ciljanog sadržaja tamo ili na digitalnu signalizaciju, to je problem koji rješavamo”, rekao je Michael. “Naša platforma može prepoznati da li ste prodavač omnanskog kanala, a ako ste u trgovini, pružit ćemo vam prilagođeno iskustvo.”

Creative Cloud ™ jednostavno integrira zadivljujuće vizualne podatke u kampanje

Adobe Marketing Cloud nudi mnogo korisnih proizvoda koji se nalaze unutar intuitivne platforme koja olakšava prikupljanje podataka i interakciju s potrošačem u pravom trenutku. Ali vizualni elementi temelj su svake nezaboravne kampanje.

Zato je Adobe u potpunosti integrirao svoj Creative Cloud s marketinškim oblakom, što je omogućilo prodavaču da uvrsti projekte iz Photoshopa, Dreamweavera, InDesign-a i mnoštvo drugih Adobe-ovih proizvoda usmjerenih na vizualni prikaz. Neki marketinški alati za e-poštu omogućuju jednostavno povlačenje i ispuštanje fotografija, ali Adobe omogućava trgovcima da izravno prenose rad iz programa koji su poznati po visokokvalitetnim slikama i grafikama koje proizvode..

Snimka zaslona aplikacija Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud sadrži mnoge industrijske standardne kreativne proizvode koji pokreću tržište.

Pomoću Adobe Dreamweaver korisnik može dizajnirati HTML e-poštu obogaćenu sadržajem koja je jednako funkcionalna kao i umjetnička. Nakon što je e-pošta gotova, korisnik je može uvesti izravno u Marketinški oblak i koristiti ga u kampanji. Važno je stvoriti jedinstveno iskustvo i brzo ga širiti, posebno imajući u vidu koliko je bitan marketing putem e-pošte do najnovijeg stanja tvrtke..

“U maloprodaji se 30-35% prihoda pripisuje kanalu e-pošte”, rekao nam je Michael. “Pomoću Adobe Campaign, 50% trgovaca koristi Dreamweaver za stvaranje sadržaja za e-poštu jer su kreativni i marketinški oblaci integrirani.”

Most koji je Adobe sagradio između svoja dva moćna oblaka znači da trgovci mogu stvoriti više pamtljivih poruka koje se ističu iz šablonskog stila. Sposobnost tvrtke da se razlikuje je kritična i može izravno utjecati na tok prihoda.

Uz slike koje privlače pažnju i mogućnost poticanja prilagođenih kampanja širokom rasponu potrošača, Adobe pomaže trgovcima da privuku potrošače. Ali razumijevanje onoga što potrošač želi zahtijeva drugačiju razinu inteligencije, odakle dolazi sjaj Adobe Sensei-a.

Sensei ™ AI uključuje strojno učenje u oblačne proizvode

Sa samo osnovnim nizom informacija, slanje e-pošte podskupini potrošača može biti jednostavno. Ako prodavač želi poslati jednu e-poštu svim mužjacima na svom popisu kupaca s isticanjem predmeta za muškarce, a isto to učini za svoje mušterije, poslao bi kampanje dvama podskupinama kupaca.

No, potrošači očekuju više od obične binarne prilagodbe, oni žele proizvode koji su kurirani samo za njih, a to je mjesto gdje Adobe Sensei flektira svoj mišić. Sensei je motor AI i strojnog učenja koji ne donosi samo sve podatke o potrošaču u jednadžbu, već predviđa ono što bi željeli vidjeti na temelju tih podataka.

U kombinaciji s Adobe Experience Manager-om, Sensei može predvidjeti hoće li kampanja u kojoj se nalazi skijaška jakna izaći potrošaču koji je zainteresiran za modu, nekome tko povremeno posjećuje staze ili tehničkom alpinistu, te će kampanju prilagoditi u skladu s tim.

Snimka zaslona integracija Adobe Sensei

Adobe Sensei integrira se s Marketinškim oblakom i Kreativnim oblakom kao i Document Cloudom.

“Sensei je doveden da razumije: Tko je kupac? Kroz koju dodirnu točku pristupaju? I kakvo iskustvo žele vidjeti na temelju svih dostupnih informacija? ” Rekao je Errol.

Znajući kako kupac komunicira s markom je važno, a Sensei analizira da li osoba voli kupovati putem interneta i kupovati u trgovini, ili obrnuto. S marketinškog stajališta to može promijeniti sve, a Errol je to usporedio s mehanizmom preporuka koji su većini poznati: Netflix.

“Način na koji djelujemo u fizičkom okruženju razlikuje se od načina na koji djelujemo na mreži”, rekao je Errol. “Na primjer, algoritam koji je Netflix napisao da preporučuje DVD ne odnosi se na njegov streaming sadržaj. Postoje tanke nijanse u načinu na koji konzumiramo stvari. “

Izgrađujući Sensei kako bi prepoznao te suptilne razlike, Adobe osigurava da svaki razgovor može razgovarati izravno s tim pojedinačnim potrošačem, te da nije propuštena nikakva prilika za pretvorbu..

Adobe pomaže trgovcima osigurati dosljedno iskustvo kupaca

Kad je Sephora angažirala Adobe Marketing Cloud, mogla je započeti djelovati na globalnim podacima koje su proizveli njeni kupci kako bi povećala konverzije. O Adobeovoj posvećenosti pružanju marketinških rješenja svjedoče snažni programi koje zajedno okupljaju kako bi proizveli rezultate za prodavače.

Sve što Adobe inovira ima isti cilj: stvoriti privlačno – i dosljedno – putovanje korisnika. Na Big Showu, Adobeov je tim čak pokazao kako digitalni kupac unosi fizičku trgovinu kako bi potrošač mogao komunicirati s ekranima osjetljivim na dodir u svlačionicama ili pregledati relevantne proizvode na digitalnoj signalizaciji. Adobe se želi ponovno usredotočiti na fizičku trgovinu zbog toga koliko je presudan za uspjeh prodavača.

“Znamo da se 90% maloprodaje i dalje odvija u trgovini,” rekao nam je Michael. “Mijenjamo fizički maloprodajni svijet pomoću digitalnih iskustava kako bismo iskoristili snagu nedavne eksplozije dodirnih točaka i komunikacije.”

Adobe se pozicionirao kao sila u marketinškoj industriji tako što je uvijek tražio načine da prihvate budućnost i zbliže potrošače i trgovce. Kombinirajući marketinški oblak s kreativnim oblakom i dodajući strojno učenje sa Senseijem, Adobe pruža mogućnost tvrtkama da prihvate i tu budućnost..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me