Oracle Marketing Cloud pomaže robnim markama u postizanju najboljih kampanja kombiniranjem prodaje, marketinga i podataka za poboljšanje stope konverzije.

TL; DR: Oracle Marketing Cloud, sveobuhvatan paket programa temeljenih na podacima, stvara angažman kupaca, orkestrira iskustva i mjeri podatke i analitiku kako bi optimizirao kupčevo iskustvo. U namjeri da pomogne tvrtkama privući i zadržati idealne kupce, svaki proizvod daje komplementarni uvid u to kako tvrtke mogu poboljšati svoje kampanje. Oracle Marketing Cloud pojačava najbolje prakse s desetak internetskih tečajeva, pa čak i dodjeljuje nagrade svojim najuspješnijim i najinovativnijim kupcima.

Pokretanjem masovnih marketinških kampanja svojoj cjelokupnoj publici, vrhunski proizvođač računala Lenovo upao je u istu marketinšku zamku kao i toliko drugih kompanija u prošlosti.

Generički pristup nije stekao privlačnost među potrošačima, a Lenovo se prijavio uslugama Oracle Marketing Clouda kako bi prikupili podatke o tome kako bolje izgraditi međusobne odnose sa svojim kupcima..

Oracleov paket proizvoda koji rade na oblaku nudi trgovcima sveobuhvatne alate za automatsku automatizaciju kampanja za višekanalni kanal kako bi vodili marketing koji će privući, angažirati i zadržati vjerne kupce koji se često pretvaraju u zagovornike brenda..

Sada, Lenovo primjećuje nečuvenu 65% otvorenu stopu u kampanjama e-pošte, novi prihod i rastuću bazu zadovoljnih kupaca.

“Oracle nam je pružio platformu koja nam omogućava uzimanje podataka iz različitih izvora, agregiranje i orkestriranje poruka ovisno o ponašanju i preferencijama kupca”, izjavila je u izjavi direktorica odjeljenja za marketing Jennifer Downes.

Oracle proizvodi Pojednostavite marketing povezivanjem podataka i kupaca

Krajem 2016. godine, Oracle je ažurirao svoje usluge Market Cloud kako bi uključio novo korisničko sučelje za koordinaciju kampanja i novi alat za testiranje i optimizaciju mobilnih aplikacija.

Oracle Marketing Cloud logotip s grafikom

Oracle Marketing Cloud je skup programa koji trgovcima pružaju sveobuhvatan pregled uspješnosti kampanje.

Poboljšanja zajedno pomažu tvrtkama da usklade i upravljaju marketinškim aktivnostima na webu, mobilnim kanalima i kanalima e-pošte. Marketinški oblak pomaže tvrtkama isporučiti sve personaliziranije iskustvo kupca, istovremeno prikupljajući analitiku i uvid za daljnje usavršavanje strategija kampanje.

Eloqua: Automatizacija marketinga i personalizirane kampanje

Pomoću osvježenog sučelja korisnici Eloqua mogu pomoću povučenog i ispuštenog platna preslikati svaki korak kampanje. Prodavači koriste analitičku analizu podataka da bi automatizirali tijekove rada i stvorili prilagodljiva putovanja kupca. Glavne funkcionalnosti Eloqua uključuju:

 • Ciljanje i segmentacija
 • Vodeće upravljanje
 • Marketinško mjerenje
 • Usklađivanje prodaje i marketinga
 • Web marketing

Glavni alati za upravljanje pomažu korisnicima Eloquaa da privuku pravu publiku u pravom trenutku. Segmentirajući svoju široku bazu kupaca i ciljajući specifične profile potrošača, možete prepoznati najprofitabilnije kombinacije korisničkih profila i strategija kampanje.

Odgovori: Višekanalna iskustva kupaca

Pomoću Responsysa, trgovci mogu upravljati kampanjama na različitim uređajima i kanalima. Responsys vam pomaže prepoznati i upravljati precizno ciljanim segmentima publike te orkestrirati njihov put kroz vaš marketinški program. Evo nekih glavnih komponenti Responsys:

 • Marketing putem e-pošte
 • Programska orkestracija
 • Testiranje kampanje e-poštom
 • Mobilni marketing
 • Analitika i uvidi
 • Trgovinski marketing

Upravljanje kampanjama e-pošte, mobilnih, društvenih, web i prikaznih oglasa na Internetu, Responsys omogućava tvrtkama da dizajniraju i implementiraju prilagođene poruke za potencijalne kupce na temelju dostupnih mjernih podataka.

BlueKai: Upravljanje podacima i razumni uvidi

Sastajalište za sve podatke i analitiku BlueKai objedinjuje uvide u publiku iz raznih izvora u mnogo jednostavniji format za tržište. Mogućnosti proizvoda BlueKai uključuju:

 • Analitika podataka o publici
 • Pratite kupce na svim uređajima
 • Mediji i ekosustav podataka

Dopunite svoje podatke s više od 30 davatelja marki markiranih podataka na Oracleovom tržištu podataka – možete pristupiti gotovo 700 milijuna anonimnih korisničkih profila i 40 000 atributa podataka. Potom možete podatke preusmjeriti u ciljane izglede i uvide u ponašanju.

Maxymiser: Testiranje i optimizacija web stranica

S jednim retkom koda, Maxymiser omogućava trgovcima da izvršavaju A / B ili multivarijantno testiranje kako bi izoštrili svoje kampanje. Pratite i analizirajte ponašanje kupaca na svim kanalima kako biste dodatno personalizirali njihovo iskustvo. Maxymiser je najbolji za:

 • Ispitivanje i ciljanje
 • Prediktivni uvidi
 • Personalizacija
 • Mobilne aplikacije

Maxymiser-ov prediktivni uvid prikazuje vam koji se dio korisničkog iskustva može poboljšati, kao i na koga biste trebali ciljati. Automatska analiza vaših podataka izložit će slabe točke u kampanji i predložiti taktike za poboljšanje konverzija.

Tečajevi iz Marketing Cloud Academy postavili su kupce za uspjeh

Kako bi se dodatno osigurao uspjeh vašeg tima s paketom programa temeljenih na oblaku, nastavnici s Oracle Marketing Cloud Academy pružaju desetine klasa koje dijele najbolje marketinške prakse i stvarne aplikacije.

Internetski tečajevi pokrivaju teme od višekanalnog marketinga i upravljanja podacima do marketinga, testiranja i optimizacije sadržaja – i kako marketinški oblaci pokrivaju te potrebe.

Kupci ili partneri u marketinškom oblaku mogu zatražiti školarine za cijeli tim ili za privatni trening te birati između satova vođenih od strane instruktora ili samostalnog temeljenja uz pretplatu za obuku koja se temelji na webu..

Nakon položenog niza kolegija koji obuhvaćaju višekanalni marketing, polaznici se mogu ovjeriti kao majstori. Od tamo, majstori mogu zaraditi specijalnosti u analizi, pretvorbi, angažmanu, ciljanju ili tehnologiji. Oni koji završe svih pet specijalnosti zaslužuju prestižnu titulu Modern Marketing Luminary.

Majstori i svjetiljke dobivaju posebno priznanje u Toplinersu, internetskoj zajednici u kojoj korisnici Oracle Marketing Cloud-a dijele iskustva, izazove i ideje.

Oracle prepoznaje postignuća kupaca nagradama Markie

Oracle je svake godine u proteklom desetljeću prepoznao kreativne, inovativne i učinkovite marketinške kampanje podjelom Markie Awards na svojoj godišnjoj konferenciji Modern Marketing Experience. U 2016. godini, na desetu obljetnicu Markija, Lenovo je odnio jednu od glavnih nagrada za najbolji ekosustav za digitalni marketing. Više od 350 timova ušlo je u kategorije kao što su najbolja upotreba podataka o publici, najbolje iskustvo u mobilnim uređajima i najbolja usklađenost prodaje i marketinga..

Lenovo sada koristi Oracle Marketing Cloud za višekanalne marketinške kampanje kako bi održao interes kupca između najava novih proizvoda i izdanja.

“Postoji puno platformi koje mogu raditi e-poštom, a postoje i platforme koje mogu prikazivati, ali ako imate odvojene platforme, zaista otežava dosljednost u poruci i kome je isporučujete”, rekla je Jennifer. “S Oracleom imamo jedinstveni pogled naših kupaca.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me