Potpuno novi pristup pronalasku: Polis automatizira logistiku, upravljanje podacima i izvještavanje za prodajne timove od vrata do vrata.

TL; DR: Polis mijenja igru ​​za organizacije prodaje od vrata do vrata sa svojim kompletnim paketom alata. Programi za promicanje optimiziraju rad s pametnom tehnologijom koja prati napredak korisnika i automatizira glomazne zadatke i ciljanim podacima koji povećavaju prodajni uspjeh. S ugrađenim strategijama testiranja proizvoda i planovima obuke prodajne snage širom zemlje, Polis ima cilj kontinuirano podizati traku kada je u pitanju platno.

U drevnoj Grčkoj, termin “polis” korišten je za opisivanje strukture zajednice u kojoj urbani centar obično kontrolira okolni teritorij zemlje. Prema atenskom filozofu Platonu, idealna vlada za ovu vrstu ustanove bila je ona koja bi mogla raditi na zadovoljenju općeg dobra svojih ljudi.

Dok je drevna gradska država izmakla nejasnosti, Platonova filozofija ostaje vrlo živa u duhu primjereno nazvane softverske kompanije Polis. Njegova tehnologija sakupljanja izgrađena je kako bi spojila prodajne zajednice kako bi iskoristili vrijednost međusobne komunikacije i povećali doseg od vrata do vrata na novu razinu.

Polis logotip

Polis ponovno osmišljava proces zaokupljanja s cijelim paketom alata za voditelje prodaje i predstavnike.

“Polis optimizira prodaju od vrata do vrata generiranjem uvida u to gdje ciljati i usredotočiti svoju poruku na temelju petlje za povratne informacije”, rekla je Aditya Sathyanarayan, softverski inženjer u Polisu. “Alat pomaže u olakšanju pretraživanja upotrebom pametne tehnologije, ciljanih podataka i vrhunskih partnerstava.”

Pomoću Polisa korisnici mogu automatizirati upravljanje podacima, logistiku i izvještavanje o napretku, osnažujući svoje osoblje da troše manje vremena buljeći u proračunske tablice i više vremena sudjelujući u interakcijama prodaje licem u lice..

Kompanija sa sjedištem u Bostonu nudi niz proizvoda, uključujući Polis aplikaciju; dizajniran za poboljšanje upravljanja timom, ciljanja prodaje, izvještavanja i analitike; Polis Data, opsežna datoteka podataka o 97% američkih kućanstava; i Polis Direct, rješenje prodaje na terenu.

Konačno, Polis je na misiji da izvrši revoluciju na platnu, što ekipama i menadžerima olakšava praćenje aktivnosti, postizanje idealnih perspektiva i rast njihovog poslovanja kroz maksimalni prodajni uspjeh. Uz napredne strategije testiranja proizvoda i buduće planove za obuku prodajnih snaga širom zemlje, tvrtka osigurava da će njegov softver i usluge ostati na prvom mjestu za godine koje dolaze.

Otvaranje vrata za prodaju putem optimiziranog dosega

Osnivač Kendall Tucker prvotno je osnovao tvrtku 2015. godine kao resurs za kandidate i volontere koji rade na kampanji informiranja od vrata do vrata. Platforma je uživala u brzom prihvaćanju. Na primjer, 2016. godine, korisnici s različitim političkim interesima, aplikaciju su iskoristili za pokucaj na više od 3 milijuna vrata. Aditya je do 2017. rekla da se tvrtka počela razvijati u smjeru prodaje od vrata do vrata – posebno nakon kruga finansiranja sjemena od 2,5 milijuna dolara od Haystack VC – i skratila je ime na jednostavno Polis.

Tvrtkove aplikacije, izvori podataka i uvidi u motor pružaju predstavnicima vrata od vrata do konkurencije prednost.

“Prije otprilike 1,5 godina, počeli smo prelaziti na korporativnu prodaju,” rekao je. “Sada također radimo značajnu količinu posla u solarnim, telco i pametnim kućnim domenima, gdje pomažemo prodajnim timovima da bolje upravljaju svojim postupkom i pružaju rute do područja u kojima će potrošači vjerovatno biti zainteresirani za proizvod ili uslugu. ”

Uz to, Aditya nam je rekla kako Polis nudi sve, od generacije olova do upravljanja timom, ciljane prodaje i robusnog analitičkog paketa. Cilj svih ovih usluga je činiti efikasnije timove od vrata do vrata i, kao rezultat, omogućiti im veći uspjeh.

“Tvrtke mogu koristiti Polis za usmjeravanje i praćenje prodajnih snaga, a platnari mogu pomoću alata pronaći optimizirane rute kroz četvrti koja su im dodijeljena”, rekao je.

Maksimizirajte uspjeh: pametna tehnologija i ciljani podaci

Aditya nam je rekla da Polisovi korisnici uživaju brojne konkurentske prednosti, od učinkovitijeg ciljanja, bolje stope angažmana do većeg prinosa od ulaganja. Tvrtka u biti pruža tvrtkama vijeće uprave i ljudima prodaje podatke potrebne za pripremu interakcije s ljudima s kojima će se susretati iza svakog vrata.

Iz perspektive uprave, Polis značajno pojednostavljuje poslovanje. “Zadaci poput izrade zadataka popisa hoda mogu brzo postati glomazni kada vaš prodajni tim očara veliko područje”, rekao je. “S Polisom možete jednostavno koristiti svoj pametni telefon da biste pratili što radi vaš tim i usmjeriti ih prema određenim područjima na temelju njihove lokacije.”

Polis dobiva značajne podatke iz osobne komunikacije.

Nacionalna datoteka podataka tvrtke izrađena je s informacijama iz interakcije licem u lice, što svoje podatke o demografskim podacima kao što su spol, dob, nacionalnost, politička pripadnost i prihod postaju sve pouzdanijim. Polis Direct, tvrtka s punim uslugama, koristi Polis aplikaciju, Polis Data i interne obučene terenske predstavnike za prodaju proizvoda strateških partnera.

Tvrtka koristi uvide utemeljene na umjetnoj inteligenciji, kao i upute stručnih savjetnika u Polisu, pomažu tvrtkama u prepoznavanju ključnih prilika za rast. Na primjer, u energetskoj industriji, tvrtka bi mogla istražiti da li obnovljive izvore energije češće kupuju vlasnici pametnih kuća visoke klase ili oni zabrinuti zbog klimatskih promjena, te provesti strategiju, zajedno s prilagođenim ponudama, u skladu s tim.

„Naše partnerstvo s Polisom omogućava nam da koristimo tehnologiju kako bismo poboljšali naše člansko iskustvo na prodajnom mjestu“, rekao je Dipin George, stariji menadžer odjela prodaje u Inspire Energyu, u recenziji na web stranici Polis. “Polisov softver upotrebljava podatke koji nam pomažu da osobnim vrijednostima ponudimo individualnu vrijednost svakom svom članu, za kojeg smo vidjeli da povećava njihovu odanost Inspireu.”

Ažuriranja putem testiranja ugrađenih proizvoda

Kada je u pitanju ažuriranje platforme, dodavanje novih značajki i testiranje novih ideja, Aditya je rekla kako tvrtke dobivaju povratne informacije i timovi za uspjeh kupaca u velikoj mjeri ovise o svojim kupcima. Za potpuno nove ideje tvrtka ovisi o povratnoj petlji – pomalo poput ugrađenog A / B testiranja.

Značajke poput API-ja tvrtke – koji dovršavaju protok podataka u CRM-ima kupaca, onboarding aplikacijama, sustavima usklađenosti i više – temelje se na tijesnim vezama programera s kupcima..

„Imamo tim proizvoda koji su u stalnom kontaktu sa našim kupcima,“ rekao je. “Da bismo dobili povratne informacije o novim značajkama, prebacujemo skup korisnika u beta program, oni testiraju tehnologiju za nas i na temelju tih povratnih informacija izvršit ćemo izmjene ili integrirati značajku koja će se primijeniti.”

Proces razvoja ogledalo je Polis petlja za povratne informacije koja se koristi kako bi se prodajnim snagama pomoglo u postizanju najboljih rezultata na temelju iskustava drugih. Kako tvrtka nastavlja rasti, Aditya je rekla kako će se tako proširiti i povratna informacija kupaca i tim za uspjeh.

“Trenutno imamo ured za razvoj u Bostonu i udaljenu lokaciju u Brazilu”, rekao je. “Želimo brzo zaposliti ured u Bostonu u sljedeću godinu.”

Sljedeće: Trening nacionalnih prodajnih snaga

Uzbudljivi razvoj događaja je na horizontu kada Polis kreće u 2020. godinu, s krajnjim ciljem izgradnje distribuirane prodajne snage širom zemlje.

Aditya je rekao da njegov tim radi na tehnologiji prodaje obuke koja će ukloniti prepreke osoblju koje želi ući na teren.

“Imamo sjajne prodavače koji nam kucaju na vrata širom SAD-a uz pomoć naših alata, ali također proučavamo ljude koji ne prodaju kako bi koristili alat i postali dobri u tome”, rekao je. “Da bismo postigli ovaj cilj, aktivno proširujemo svoj tehnološki tim i angažujemo prodajne predstavnike.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me