Pristupačni IDE CodeLobster fokusira se na PHP i JavaScript: sadrži automatsko dovršavanje, PHP uklanjanje pogrešaka i provjeru koda

TL; DR: CodeLobster se pridružio IDE padu prije desetak godina kako bi pružio besplatnu platformu koja ne škode na značajkama i performansama. Dalje se ističući koncentriranjem na PHP, CodeLobster pruža čitav niz alata za pomoć početnicima i iskusnim koderima. Besplatna verzija uključuje praktični program za uklanjanje pogrešaka PHP, zajedno s naprednim automatskim dovršavanjem i korisnim savjetima. Pristupačne značajke koje se plaćaju dodaju validator, kontrolu verzija i podršku za popularne sustave i okvire za upravljanje sadržajem.

Znati kodirati samo je pola bitke, posebno za programere za početnike. Integrirana razvojna okruženja ili IDE-ovi uzimaju uređivače teksta i dodaju korisne, sveobuhvatne alate za uklanjanje trenja kodiranja web stranice ili aplikacije.

Program veterana CodeLobster zaronio je u more IDE-a prije desetak godina, kada su mogućnosti programera bile mnogo ograničenije i skuplje. S ciljem nadmetanja s popularnim IDE-om otvorenog koda, kao što su Eclipse i NetBeans, CodeLobster tim predstavio je besplatni proizvod zamišljen da pojednostavi i pojednostavi PHP i JavaScript razvojni proces.

Besplatno izdanje CodeLobstera dolazi s unaprijed ugrađenim alatima, kao što su inspektor koda, PHP program za uklanjanje pogrešaka i inteligentni prijedlozi za automatsko dovršavanje. Funkcije su zamotane u lagan, prijenosni softverski program koji na tvrdom disku zauzima manje od 50 MB.

Snimka zaslona IDE sučelja CodeLobster

CodeLobster sučelje učitava se alatima koji pomažu početnicima i iskusnim programerima da kodiraju bez glavobolje.

Kako se programeri više upoznaju s CodeLobster-om, voditelj projekta Stanislav Ustimenko rekao je da nadogradnja na plaćene verzije i dodatke dodatno poboljšava iskustvo kodiranja.

“Postojao je samo jedan način da postignemo uspjeh: ponuditi besplatno izdanje snažnije od ostalih opcija na tržištu”, rekao je. “Nakon toga, razvili smo plaćene dodatke kako bismo obuhvatili sve ostalo što vam je potrebno za ugodno kodiranje.”

Besplatno preuzimanje nudi korisne značajke za početnike i profesionalce

Instalacija CodeLobstera je jednostavna: besplatni download isporučuje 30-dnevno probno razdoblje koje možete produžiti registracijom za besplatni serijski kod.

Programu koji služi samo za Windows potrebno je samo oko 47 MB ​​prostora na disku, a isporučuje se s mnoštvom značajki koje nisu u kutiji – nema sekundarnih instalacija dodatnih dodataka i funkcionalnosti. Evo nekih od naših omiljenih:

 • Bez samodovršetka predlaže oznake, svojstva, varijable i funkcije za nekoliko jezika.
 • HTML / CSS inspektor pomaže vam pratiti elemente i atribute stila.
 • PHP ispravljač otkriva sintakse ili pogreške pri raščlanjivanju, upozorenja, obavijesti i kobne pogreške.
 • Kontekst i dinamična pomoć pružajte informacije o vašem kôdu dok kucate.
 • Kratki opisi brzo se pojavljuju za pregled slike, veličine ili boje različitih elemenata.

CodeLobster podržava 14 jezika i nudi besplatna ažuriranja za cijeli život. Prema Stanislavu, CodeLobster tim puno stavlja naglasak na stvaranje korisnih sustava koji se sviđaju širokom krugu programera.

“Naš je proizvod prikladan i za početnike kao i za profesionalce zbog vrlo praktičnog automatskog dovršavanja i kontekstne pomoći za brojne jezike”, rekao je.

Lite verzija: Provjeravač koda i podrška za kontrolu verzija

Iako besplatnu verziju CodeLobstera možete koristiti zauvijek, nadogradnjom na Lite verziju dodate nekoliko značajki koje su korisne za upravljanje projektima i korištenje više jezika kodiranja:

 • Potvrđivač koda označava i podvlači sintaksičke pogreške u HTML-u, CSS-u i PHP-u.
 • Kontrola verzije podržava Git, SVN i Mercurial, kao i internetske tipke za razne akcije.
 • Podrška za FTP / SFTP pristupa udaljenim projektima i omogućuje vam prijenos datoteka na vaš poslužitelj.
 • SQL manager povezuje tablice baza podataka s vašim projektom na istraživanje i automatsko dovršavanje.
 • Podrška za Node.js, SASS i LESS proširuje vaš alatni okvir za kodiranje.

Korisnici mogu kupiti licencu Lite verzije za 39,95 USD i neće morati ponovo preuzimati ili instalirati program – samo aktivirajte ključ u trenutnoj instalaciji kako biste otključali dodane značajke.

“Imamo jednu cijenu za sve kupce i uvijek pružamo studentima povoljne popuste, na njihove zahtjeve”, rekao je Stanislav.

Pro-Level Plugins Dodajte CMS i okvirne integracije

Prema Stanislavu, ključna prednost CodeLobstera je koliko se IDE dobro integrira s popularnim okvirima i sustavima za upravljanje sadržajem. Iskusni programeri uživat će u uparivanju moćnih alata za automatsko dovršavanje i uklanjanje pogrešaka na CodeP Lbster-u, na primjer, specifičnim funkcijama i argumentima za WordPress..

Dodaci za Professional Version CodeLobstera koštaju 99,95 USD i podržavaju sljedeće:

 • Sustavi upravljanja sadržajem: WordPress, Drupal, Magento i Joomla
 • PHP okviri: Symfony, Laravel, CakePHP, CodeIgniter, Phalcon i Yii
 • Okviri i biblioteke JavaScripta: AngularJS, BackboneJS, MeteorJS i jQuery
 • Motori predloga: Smarty i Twig

CodeLobster je predstavio novi Magento dodatak s verzijom verzije 5.11.4 u prosincu 2016., zajedno s ažuriranim jQuery, Symfony i Yii dodacima. CodeLobster objavljuje ažuriranja nekoliko puta svake godine i za IDE i za pojedine dodatke.

Dolazi 2017.: CodeLobster radi na dodavanju Mac-a i Unix-ovih alata

Odgovarajući na pozive Mac-a i Ubuntu-a, Stanislav je rekao da petoplasni CodeLobster tim radi na više platformi koji radi s različitim operativnim sustavima. Kako se IDE bliži kraju u narednih nekoliko mjeseci, dodao je da će CodeLobster dovesti još osoblja kako bi nastavio pružati alat i razvijati nove značajke.

U međuvremenu, CodeLobster nudi Windows korisnicima dobro zaokruženu besplatnu IDE uslugu koja zadovoljava potrebe profesionalnih programera koji traže ono što Stanislav opisuje kao misiju CodeLobstera: pružanje “udobnog kodiranja”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me