Projekt Rouge: Blok-vauni s otvorenim kodom i protokol note-a koji uvode u budućnost e-trgovine i digitalnog marketinga

TL; DR: Tim koji stoji iza projekta Rouge kreira platformu blockchaina otvorenog koda usredotočenu na uvođenje u novo doba neobaveznih digitalnih kupona i ponuda koje se ne mogu ponoviti. Protokol koji se može pratiti, provjeriti, unovčiti i siguran protokol pomoći će u poticanju ekosustava decentraliziranih aplikacija (dApps), što će donijeti nove mogućnosti za digitalne bonove. Tvrtka trenutno istražuje partnerstva s prodavaonicama cigle i minobacača na gotovinskim poslovima, demonstrirajući svoju predanost ubrzanju usvajanja nove tehnologije.

Odložite svoje škare: Prošli su dani pažljivog rezanja kupona s tjednih umetaka u nedjeljnom listu. Kao i same novine, i danas su kuponi digitalni.

Prema Juniper istraživanju, otkup digitalnih kupona iznosio je 47 milijardi dolara u 2017. godini, a predviđa se da će dostići 91 milijardu dolara do 2022. Do iste godine očekuje se da mobilni kuponi pokreću gotovo 80% otkupa, što naglašava važnost ovog novog kanala.

No, s digitalnim kuponima dolazi i potencijal za prijevaru. Na primjer, dvostruka otkupnina i krivotvorene ulaznice predstavljaju značajan problem. Istovremeno se pojavljuju pogreške, zbog čega pouzdani kupci kojima se navodi da njihovi kuponi nisu valjani.

Logotip projekta Rouge

Rouge je protokol blockchain s otvorenim kodom za bonove, poput kupona.

Projekt Rouge nastoji riješiti ove probleme, među ostalim, narušavanjem industrije digitalnih kupona kao što to znamo s Rouge Network – protokolom vaučera i paketom pametnih ugovora. “Mreža će koristiti Rouge token (RGE) na bloku Ethereum”, rekao je Christophe Le Bars, glavni arhitekt Rougea. „Također će poticati decentralizirane aplikacije (dApps), pružajući nove mogućnosti u kuponima i popustima.“

Rješenje otvorenog koda će naoružati trgovce vaučerima otpornim na prijevare i nepogrešivim, istodobno eliminirajući potrebu za velikim resursima vođenja evidencije. Prihvaćajući blockchain na ovaj način, omogućava trgovcima da kontroliraju i provjere svoje kampanje, gradeći ekosustav temeljen na vrijednosti u digitalnom svijetu. Opipljiv, provjerljiv i nepouzdan sustav omogućit će im da osiguraju nagrade tamo gdje i kada to smatraju prikladnim.

Uz kupone i bonove za popust, Rouge otvara mogućnosti za ulaznice za koncerte, bonove za odmor i sportske događaje – praktički svaku situaciju u kojoj bi korisnik trebao sigurno prenijeti potvrde s financijskom vrijednošću između sudionika na tržištu. Rouge planira da usvoji novu tehnologiju u rekordnom roku kroz partnerstva s ciglanama koje razvijaju inovativne ponude povrata novca.

Novo doba kupona, ponuda i odnosa

Rouge je osnovala u listopadu 2017. Naira d’Arcollières, koja ima veliku pozadinu i u marketingu i u pravu. “Ovo je bilo na početku blokade blockchaina, gdje ste počeli vidjeti posvuda kako se decentralizirani projekti pojavljuju”, rekao je Christophe.

Naira i Christophe započeli su projekt kako bi demonstrirali slučaj stvarne upotrebe aplikacija na bloku Ethereum koji bi mogli pojednostaviti budućnost digitalnog marketinga olakšavajući upravljanje digitalnim kuponima.

U svibnju 2018. Rouge se ukrcao na skup stručnjaka iz tehnološke, financije i marketinške industrije koji će se pridružiti tom slučaju, uključujući stručnjaka za internet marketing Marka Attwooda, odvjetnika za rizični kapital Padraig Walsh, vođu mobilnih kupona Min Jang, te fintech i sigurnosnog stručnjaka Bob Seemana , U srpnju se timu pridružio stručnjak za korporativne financije Edward Cotler, koji je prethodno radio kao potpredsjednik u Goldman Sachsu. Prije Goldman Sachsa, Ed je obnašao dužnosti u Deutsche Bank i Merrill Lynch.

Rouge je u kolovozu najavio partnerstvo s POA Network-om, platformom koja se temelji na Ethereumu, pokrenuta 2017. godine i koja nudi okvir otvorenog koda za pametne ugovore. Partnerstvo je omogućilo Rougeu da pruži brza i učinkovita rješenja za blockchain vaučere. Od 1. kolovoza 2018. Rouge je postao aktivan na mreži POA, što je omogućilo sudionicima na tržištu da izdaju i osiguraju prijenos certifikata..

“Migracija naših pametnih ugovora, alata i aplikacija za korištenje mreže POA obavljena je u jednom tjednu bez većih poteškoća, zahvaljujući punoj kompatibilnosti mreže POA s Ethereumom i odgovornim timom i zajednicom POA”, rekao je Christophe u Priopćenje za javnost 30. kolovoza 2018.

Poticanje ekosustava decentraliziranih aplikacija

Za Rouge postoje brojni slučajevi upotrebe, od e-trgovine i digitalnog marketinga do razvoja dApps-a otvorenog koda, koji se, između ostalih, uvažavaju zbog otpornosti i transparentnosti..

Budući da su dApps izgrađeni na nepromjenjivom Ethereum blockchainu, programeri mogu zaključiti vrijednost svakog kupona pomoću pametne ugovorne tehnologije. Za razliku od tradicionalnih digitalnih kupona, one na javnoj knjizi mogu se u potpunosti pratiti, provjeriti i sigurno. Ne mogu se krivotvoriti i korisnici mogu iskoristiti svoju vrijednost samo jednom. Povoljno je da se Rouge može upotrebljavati online ili offline sa sigurnim QR kodom koji predstavlja transakcije na protokolu.

Mreža Rouge koristi tri glavne strane: izdavače, koji distribuiraju vaučere izravno ili neizravno; Donosioci, koji dobivaju i nose vaučer od Izdavatelja; i distributerima, kojima se isplaćuje provizija za raspodjelu vaučera nosiocima.

Lopov dijagram protokola

Rogue njeguje uzajamno koristan odnos tri glavna aktera.

Svaki uživa u jedinstvenim perksima. Nositelji, uključujući širu javnost, ostvaruju koristi uklanjanjem provizije od prodaje koju obično zarađuje posrednik, što rezultira konkurentnijim popustima. Izdavači (robne marke i trgovci) uživaju potpunu preglednost svakog kupona koji je izdan i iskorišten. Distributeri, uključujući autore sadržaja ili izdavače, imaju priliku naplatiti premiju izdavateljima koji žele dosegnuti ciljanu publiku..

Stranica dokumentacije Rougea već sadrži brojne dApps, alate, vodiče i knjižnice koji pokazuju kako započeti s protokolom. Na primjer, demonstracija kupona prikazuje osnovni tijek rada i koncepte i tijek rada opisane u bijeloj knjizi tvrtke. S druge strane, Mini POS je prototip postupka Rouge otkupa s gledišta izdavača kupona.

Suradnja s Brick-and-mort trgovinama u gotovinskim ponudama

Christophe nam je rekao da će najveća prepreka s kojom se Rouge Project suočava biti poticaj na usvajanje protokola. Da bi prevazišla ovaj izazov, tvrtka aktivno uključuje potencijalne maloprodajne partnere i tradicionalne davatelje rješenja za kupon kako bi pomogla demonstrirati Rougeove mogućnosti i stvorila uzbuđenje.

“Oduševljeni smo što radimo s više od 50 aktivnih butika butika od opeke i maltera i još mnogo toga u ugrađenoj cijevi”, rekao je osnivač Naira d’Arcollières. “Oni već testiraju mogućnost upotrebe Rougea kako bi pružili ponude za povrat novca kupcima koji su dio posebnog kluba.”

Ponuda – u kojoj će korisnici Rougea jednostavno predstaviti svoje telefone osoblju kako bi dobili ugovor o povratu novca – bliži se kraju faze beta testiranja i uskoro će biti predstavljena javnosti.

“Iskreno smo uzbuđeni zbog ove nove mogućnosti i zbog budućih mogućnosti poput ove”, rekao je Christophe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me