Prvo profesionalizam: Njemačke SIM-mreže isporučuju virtualna, oblačna i namjenska rješenja za hosting poslužitelje s dodirom usmjerenim na kupca

TL; DR: SIM-Networks marka je Netversor GmbH, njemačkog holdinga za informatička rješenja. Tvrtka nudi virtualna, oblačna i namjenska rješenja za hosting poslužitelje potpomognuta međunarodnim timom posvećenim stavljanju kupaca na prvo mjesto. Tvrtka koristi više od desetljeća iskustva u pružanju poslovne tehnologije, ugovoru o razini usluge željeza (SLA) i kontinuiranom ciklusu inovacija. Naprijed, tvrtka će se nastaviti razvijati u korak s potražnjom industrije s uvođenjem fleksibilnih privatnih i hibridnih rješenja u oblaku.

Nije tajna da globalno tržište hostinga zasipa konkurencijom gotovo 340.000 davatelja usluga koji traže mjesto za stolom.

Tržišni udio od 32 milijarde dolara – predviđa se da će do 2023. doseći 76,2 milijarde dolara – stvara iluziju da će svaki igrač dobiti svoj komad torte. U stvarnosti, naizgled nezasitni apetiti industrijskih divova poput GoDaddyja, Amazonove web usluge i Google Clouda ostavljaju druge tvrtke koje se bore za primanje poštenog udjela.

No, Sergej Dolgushev, izvršni direktor SIM-Networks-a, otkrio je recept za uspjeh koji će se isticati među mnoštvom: Kvalitetna infrastruktura pomiješana s nepokolebljivom predanošću stručnosti i inovacijama..

Sergey Dolgushev, generalni direktor i logo tvrtke

Sergej Dolgushev, generalni direktor, dao nam je ocjenu o SIM-mrežama i kompanijinom prvom pristupu kupcima.

“Profesionalni pristup je osnova SIM-mreža”, rekao je. “Mi, Nijemci, ne volimo diletantizam ili sofistorijske stavove. To je razlog zašto zapošljavamo visoko kvalificirane stručnjake. To je razlog što naša tehnička podrška može u bilo kojem trenutku riješiti probleme kupaca. Oni su majstori svih infrastrukturnih nijansi. “

SIM-Networks, pokrenut 2009. godine, djeluje pod matičnom tvrtkom Netversor GmbH, njemačkim pružateljem IT sustava i infrastrukturnih rješenja za B2B korisnike širom svijeta koji je osnovan 2006. godine. Danas, SIM-Networks koristi svoju povijest i stručnost kako bi kupcima pružio široku raspon virtualnih, oblačnih i namjenskih rješenja za hosting poslužitelja putem certificiranih podatkovnih centara u Karlsruheu, koji se u širokoj javnosti smatra IT prijestolnicom Njemačke.

Prema Sergeju, kupci mogu paziti na inovacije u privatnoj i hibridnoj ponudi oblaka u budućnosti. U međuvremenu će kompanija koja razmišlja unaprijed nastaviti podržavati svoju poslovnu tehnologiju i inovativno razmišljanje strogo profesionalnim poslovnim pristupom.

13 godina iskustva koje se razvija u korak s potražnjom za globalnom industrijom

Kad se Netversor GmbH 2006. godine pokrenuo, Sergej nam je rekao da se tvrtka fokusirala na IT savjetovanje i razvoj web stranica za njemačko B2B tržište pod markom SIM-Computers.

“Bilo je to uzbudljivo vrijeme za mlade, entuzijastične IT inženjere u Europi”, rekao je. “Amazon je upravo objavio svoj prvi javni oblak 2006. godine, ali nitko nije znao što je oblačna tehnologija niti je mogao predvidjeti da će se za samo 10 godina globalni IT krajolik drastično promijeniti.”

Nakon što je prepoznala jaz na njemačkom tržištu, tvrtka je na svoj izbornik dodala sistemske integracije, hosting i hardverska infrastrukturna rješenja postajući SIM-Networks. Tvrtka je iznajmila prostor u svom prvom TelemaxX datacentru. Ubrzo su inženjeri SIM-Networks predstavili mrežu optičkih vlakana širokopojasnih kanala koji se povezuju s infrastrukturom tvrtke s vodećim europskim internetskim pružateljima usluga..

Karta klijenta

Tvrtka služi kupcima u gotovo 100 zemalja svijeta.

Kasnije je SIM-Networks unajmio prostor u dodatnom podatkovnom centru Tier-III + TelemaxX. Tvrtka je za šest TelemaxX DC-a šest godina nudila namjenske servere, VDS, web hosting i usluge razmještaja. Zatim je u 2015. godini izgradio razvoj oblačnih rješenja.

“Naše znanje o IT hardverskoj infrastrukturi poraslo je, tako da smo odlučili preći na tehnologiju oblaka”, rekao je. „U 2015. godini započeli smo razvoj našeg rješenja za infrastrukturu (kao usluge) (IaaS) temeljenog na platformi OpenStack.“

SIM-Networks prvi je put pokrenuo SIM-Cloud IaaS 1.0 početkom 2016. godine i brzo je postao vodeći proizvod tvrtke (najnovije izdanje, SIM-Cloud 5.0, bit će objavljeno uskoro). Krajem 2000-ih, Sergej je rekao da su SIM-mreže počele istraživati ​​različita tržišta diljem Europe, gledajući izvan zemalja EU.

“Vidjeli smo da su ruska, ukrajinska i IT tržišta nekih zemalja bivšeg SSSR-a loša u pogledu kvalitete i pouzdanosti”, rekao je. “Bilo je puno pružatelja usluga nevidljivih hostinga s opremom sumnjive kvalitete, čestim stankama i mnogim drugim problemima koje bismo mogli riješiti našom stručnošću i opremom poslovne klase.”

Danas SIM-mreže opslužuje kupce na pet kontinenata u gotovo 100 zemalja.

Visokokvalitetna tehnologija, Ironclad SLA i pristup koji razmišlja naprijed

Kroz godine, Sergej je rekao da je tim SIM-Networks-a svjedočio da se tržište hostinga razvija u sinkronizaciji sa potrebama korisnika. “Vidjeli smo kako se njegov strateški koncept promijenio s lokalnih, lokalnih poslužitelja, u udaljenu kolokaciju, zatim na lokacije datacentra, a potom u oblak”, rekao je.

Brze promjene prisilile su tvrtku da odredi svoje konkurentne snage, za koje je Sergej rekao da započinju prvo s visokokvalitetnom tehnologijom pogodnom za tvrtke bilo koje veličine, od malih i srednjih poduzeća do poduzeća. “Naša oprema nalazi se u velikim profesionalnim centrima Tier-III i Tier-III +, ovjerenim europskim standardima ISO / IEC 27001 za dodatne podatke i sigurnost opreme”, rekao je. “Za mnoge naše kupce to pruža kritičnu vrijednost.”

Drugo, međunarodna tvrtka pruža personalizirane usluge svakom klijentu i projekt potpomognut višejezičnom, cjelodnevnom podrškom – da, čak i u nedjelju u 3 sata ujutro. SLA SIM-Networks jamči odgovor na sve zahtjeve za podršku u roku od jednog sata. predstavnici često odgovaraju na zahtjeve za chat u roku od samo jedne minute.

“Čujemo od klijenata koji su nam se javili od prethodnih hosting pružatelja usluga kako neki domaćini jednostavno nestanu kada se otkriju problemi”, rekao je Sergey. „Ali korporativne vrijednosti u SIM-Networksu zahtijevaju meke vještine visoke razine za naš tim. Usredotočeni smo na naše klijente i gradimo naša rješenja kako bismo u potpunosti ispunili njihova očekivanja. “

Jedna od bitnih točaka za zadovoljavanje zahtjeva kupaca za izvrsnom uslugom, vjeruje Sergej, je strateški pristup cjelovitog ciklusa. To znači da životni ciklus projekta – od arhitekture, dizajna, kupovine opreme do instalacije konfiguracije, prilagođavanja i servisiranja korisničke infrastrukture u podatkovnim centrima – izvode zaposlenici tvrtke bez ikakvog outstaffinga ili outsourcinga..

Uz tehnologiju poduzeća i velikodušni SLA, SIM-mreže djeluje s fokusom na kontinuirane inovacije. Na primjer, Sergej je rekao da tvrtka pažljivo prati nastajuće trendove u višebojnoj arhitekturi i kontejnerizaciji. “Istražujemo ih obojicu – vjerovatno je da će sljedeći korak naše evolucije biti u jednom od tih pravaca”, rekao je.

Međunarodni tim koji održava najviše razine profesionalizma

Dok su SIM-Networks i Netversor GmbH sa sjedištem u Njemačkoj, tvrtka ima ured u Kijevu, Ukrajini i zaposlenike širom svijeta. Sergej je rekao da tim čine talentirani, kompetentni i produktivni zaposlenici koji su nadahnuti općom misijom i korporativnim vrijednostima tvrtke. Tvrtka nastoji poticati stabilno radno okruženje koje potiče kontinuirani rast.

“Radimo zajedno s rukavicama, bez obzira na geografski položaj, dob, spol i slično”, rekao je. “Postoji jedan kriterij koji treba postati dio našeg tima – biti kompetentan, iskren i motiviran.”

Dio usredotočenosti tvrtke na profesionalnost uključuje posvećenost zaposlenicima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i 365 dana u godini, bez da se ikada oslanjaju na vanjske usluge kupcima. SIM-Networks SLA jamči da će tvrtka preuzeti financijsku odgovornost za loše usluge, tako da nema mjesta riziku u pogledu osoblja..

Fotografije osoblja

SIM-mreže vodi ljubazno osoblje predanih i talentiranih zaposlenika.

Sergej je rekao da SIM-Networks punim povjerenjem polaže svoje unutarnje zaposlenike. “Svi moji zaposlenici, uključujući B2B menadžera prodaje, marketinški odjel, odjel ljudskih resursa, odjel za brigu o kupcima, računovodstveni menadžer, voditelji projekata, tehničko osoblje, svi su evanđelisti SIM-mreže”, rekao je.

U smislu društveno odgovornog poslovanja, SIM-Networks svoje dobrotvorne napore usredotočuje na socijalne programe, obrazovne projekte i neprofitne organizacije koje djeluju na čistom planetu, njeguju društvo izgrađeno na međusobnom poštovanju i pomažu u jačanju kulturnih vrijednosti civilizacije..

Na horizontu: inovacije u privatnom i hibridnom oblaku

Kontinuirani unutarnji razvojni proces u SIM-Networksu zasnovan je uglavnom na rutinskom prikupljanju povratnih informacija korisnika, kao i prilagođavanju trendovima i inovacijama u nastajanju. Na primjer, nakon prvog izdanja SIM-Cloud-a, Sergej je rekao da je tvrtka dobila pitanja od korisnika u vezi s alatima za izradu sigurnosnih kopija.

Nakon detaljnog istraživanja teme, inženjeri infrastrukture tvrtke dizajnirali su SIM-Cloud BaaS, Backup as-a-Service rješenje za kopiranje podataka u oblak. Korisnici imaju dvije mogućnosti u pogledu pohrane podataka – centar podataka u kojem je razmještena njihova oblačna infrastruktura ili neki drugi Tier-III + centar podataka na udaljenoj lokaciji.

“S prvom opcijom, BaaS Local, korisnik dobiva cilj vremena oporavka (RTO) od 300 GB do 600 GB na sat i brži oporavak podataka; s drugim, BaaS Remote, korisnik dobiva RTO do 150 GB na sat i poboljšanu sigurnost “, rekao je Sergey.

Uz nove proizvode, tvrtka kontinuirano nadograđuje svoju infrastrukturu kad je to potrebno kako bi klijenti uživali u najsavremenijim, sigurnim i jednostavnim rješenjima. Napredujući, Sergej je rekao da će SIM-mreže nastaviti raditi ono što najbolje radi: inovirati.

“Planiramo posvetiti više pozornosti izgradnji privatnih i hibridnih cloud rješenja – to su proizvodi za koje mnogi kupci zanimaju”, rekao je. “Nadalje ćemo nastaviti s proširivanjem portfelja Anything-as-a-Service (XaaS), stvaranjem novih proizvoda i intenzivnim ažuriranjem korporativnih web stranica.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me