Ručno osmišljeni hosting: kako Hostiso stvara moćna rješenja koja se pohranjuju s velikom redundantnošću, trenutnom aktivacijom i namjenskom podrškom

TL; DR: Kad je Hostiso prvi put provalio u posao s hostingom, lokalnim je klijentima prodao jednostavan proizvod. No tim je uočio jaz na tržištu – konkurentski pružatelji usluga hostinga nisu podržavali skripte koje su mnoge tvrtke za e-trgovinu koristile za izgradnju i podršku svojih web lokacija. Hostiso je premoštio ovaj jaz, stvarajući optimizirane usluge hostinga za nišne skripte i aplikacije. Sada, Hostiso nudi mnoštvo vrhunskih rješenja u pristupačnim paketima. Usmjerenost tvrtke na brigu o kupcima pokazala se kao učinkovita strategija – danas grade nove urede i nedavno su predstavili moćnu novu web stranicu.

Kad su osnivači Hostiso pokrenuli tvrtku, prodavali su web hosting lokalnim klijentima. Ali ubrzo su vidjeli da mnogi pojedinci i tvrtke grade svoje web stranice pomoću skripti koje mnogi pružatelji usluga hostinga nisu uvijek učinkovito podržavali. Skočili su na priliku.

Umjesto prodaje generičkih hosting planova, Hostiso je stvorio optimizirane platforme za određene skripte i aplikacije, uključujući mooSocial, phpFox, SocialEngine i NextCloud. Ako su kupci željeli izgraditi web mjesto na WordPressu, Hostiso je imao infrastrukturu koja je konfigurirana samo za WordPress. Ako je klijent koristio Joomlin sustav upravljanja sadržajem, Hostiso ih je upario s proizvodom dizajniranim za Joomla.

Klijenti koji su htjeli davatelja usluga prilagođen njihovim specifičnim potrebama potaknuli su uspon Hostiso. Tvrtka sada opslužuje više od 30.000 kupaca širom svijeta, a u svoju je mrežu poslala više od 20.000 poslužitelja.

Dok je Hostiso pronašao uspjeh popunjavanjem praznine na tržištu, glavni direktor marketinga Tom Wilson rekao je da je tim vrlo svjestan da je internetski krajolik u stalnom toku. U brzom internetskom krajoliku, jučerašnja prilika brzo može postati sutrašnji kamen spoticanja.

“Industrija web hostinga uvijek se mijenja”, rekao je. “Na primjer, usluge u oblaku promijenile su način poslovanja mnogih ljudi. Zbog toga stalno razvijamo i poboljšavamo sve aspekte naših rješenja. Iako je to zahtjevan zadatak, možemo to raditi kad radimo zajedno. Na kraju dana, to je razlog zašto nam klijenti vjeruju. “

Optimizirani hosting prilagođen za svakog klijenta

Prema Tomu, Hostiso se izdvaja od konkurencije nudeći napredne značajke kao dio svojih osnovnih paketa.

“Našim klijentima pružamo zadana rješenja koja mnogi drugi pružatelji nude samo kao plaćene opcije”, rekao je. “Nudimo besplatne SSL certifikate, registraciju domena, dnevno sigurnosno kopiranje, potpuno optimizirano postavljanje s najnovijim PHP-om i MariaDB za upravljački program baze podataka.”

Svaki novi kupac dobiva osobni tretman prilikom pokretanja ili premještanja web mjesta na Hostiso. Dok drugi pružatelji usluga hostinga nude jeftine početne pakete s golim kostima i zatim naplaćuju naprednije značajke, Hostisoov tim svojim klijentima pruža najbolja i najmoćnija rješenja odmah ispred vrata.

“Mi pojedinačno postavljamo okruženja za svakog od naših klijenata”, rekao je Tom. „Naše hosting platforme uvijek su optimizirane za svaku pojedinu skriptu. Povrh svega, pružamo podršku, prijedloge i rješenja u slučaju bilo kakvih problema. “

Uparivanje hostinga u oblaku s jakim vodičima

Odlučni ostati u vrhunskoj industriji web hostinga, Hostiso tim nudi i više nego što nudi vrijedne usluge po povoljnim cijenama. Tvrtka se kasno usredotočila na jačanje svoje platforme za hosting u oblaku i povećanje broja i kvalitete vodiča za podršku usmjerenih na kupca.

“Imamo 15 lokacija s malim kašnjenjem i jamčimo 100% SLA”, rekao je Tom o infrastrukturi koju u potpunosti pokreću Intel CPU-i i visoko učinkoviti solid-state pogoni. Oblačno okruženje tvrtke aktivira se za nekoliko minuta, a korisnici mogu birati među onim što Hostiso opisuje kao “beskonačne kombinacije operacijskog sustava”.

Snimka zaslona baze znanja Hostiso

Hostiso je nedavno u bazu podataka dodao 140 video tutorijala koji pokrivaju sve, od cPanela do e-pošte.

Korisnici Hostiso Cloud Compute plaćaju mjesečne stope i izbjegavaju dugoročne ugovore. Poduzetnici koji žele izraditi najpametnije i najučinkovitije web stranice cijenit će Hostisove nove obrazovne ponude, rekao nam je Neso koji se šire i izvan oblaka hostinga kako bi pomogli kupcima širom spektra web hostinga.

“Dodali smo više od 140 tutorijala uz niz korisnih članaka o svemu od načina upravljanja cPanelom do bavljenja WordPressom”, rekao je. “Ove će značajke zaista pomoći našim kupcima da poboljšaju svoje poslovne rezultate.”

Redizajnirana web stranica pruža sjajno iskustvo kupca

Kako bi prikazali svoja rješenja i pomogli kupcima da pristupe novim vodičima, tim Hostiso odlučio je da je potrebno preraditi web mjesto.

“Ovo je bio najveći redizajn web stranice koji smo ikada napravili”, rekao je Tom. „Bilo nam je važno da posjetitelji i klijenti mogu lako kretati po web mjestu u samo nekoliko klikova. Poboljšali smo vrijeme učitavanja stranica, optimizirali za mobilne uređaje i dodali tonu korisnog sadržaja. Do sada smo dobili sjajan odgovor naših kupaca. “

Također napominjemo, Hostiso je nadogradnjom dodao brojne nove mogućnosti plaćanja. Budući da tvrtka radi s velikim i malim tvrtkama na kontinentima od Azije do Sjeverne Amerike, samo jedna ili dvije mogućnosti plaćanja jednostavno nisu bile dovoljne, rekao je Neso. Želeći svakom kupcu pružiti najlakše moguće iskustvo, Hostiso sada prihvaća PayPal, Skrill, kreditne kartice, Bitcoin i Western Union transfere.

Širi se globalno uz održavanje okruženja dobrodošlice

Uz remont svoje web stranice, Hostiso nastavlja širenje otvaranjem ureda u Aziji.

“Upoznajemo nove članove u timu i ne bismo mogli biti više uzbuđeni”, kazao je Tom.

Grafika mreže Hostiso

Hostiso djeluje na mreži s niskim kašnjenjem, 100 Gbit koristeći centre podataka na četiri kontinenta.

Kultura tvrtke uvijek je bitna, zbog čega Hostiso radi na tome da svoj opušteni i prijateljski stil rada uspije i gdje god tvrtka postavi dućan.

“Želimo da su uvjeti rada sjajni u svakom našem uredu”, rekao je Tom. “Svi imaju sobe za predah, kao i besplatna pića i hranu. Kad ljudi rado dolaze svakodnevno na posao, nastupaju u najboljem redu. “

Pored unutarnje sreće i prijateljstva, Tom je rekao da je još jedan važan dio kulture Hostisoove tvrtke vrijednost koja se daje povratnim informacijama kupaca. Tim stalno prati prijedloge svojih klijenata.

“Kad god čujemo bilo što što bi moglo poboljšati korisničko iskustvo ili našu uslugu hostinga općenito, brzo smo implementirati te promjene”, rekao je. “To nas drži na vrhu naše igre.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me