Umjetnost usluge: pomoći rukovodiocima C razine širom svijeta da steknu konkurentsku prednost putem samoprocjene na temelju pitanja

TL; DR: Umjetnost usluge pomaže više od 100.000 klijenata u više od 100 zemalja ostati ispred igre pomoću alata za samoprocjenu koji pokrivaju niz tema. Tvrtka je na misiji pomoći rukovoditeljima na razini C da prepoznaju mrlje u svojim tvrtkama, a da pri tome pravilno provjere svoje savjetnike ili ih u potpunosti uklone. A budući da konzultanti trebaju i savjetnike, The Art of Service nedavno je objavio svoj prvi certificirani program konzultanata temeljen na desetljećima internog iskustva..

Kad su suprug i supruga Ivanka Menken i Gerard Blokdijk 2000. osnovali The Art of Service 2000. godine, njihov primarni cilj konzultanata bio je pomoći poduzećima da rastu razbijanjem IT silosa.

Tijekom godina, poduzetnički par primjetio je porast sukobljenih trendova: jedan prema brzom, okretnom razvoju i drugi usredotočen na usklađenost i averziju rizika. U isto vrijeme, proračuni su se smanjivali i od čelnika se tražilo da rade s manje.

Mogu li tvrtke imati svoj kolač i pojesti ga – povoljno? Ivanka i Gerard tako su mislili.

Art of Service logotip

U 2018. godini započeli su skupljati producirane verzije svoje konzultantske prakse u obliku alata za samoprocjenu koji su osmišljeni kako bi pomogli klijentima da uspostave ravnotežu između proračuna i fleksibilnog razvoja i smanjenja rizika.

Pristupačni resursi sada pomažu rukovoditeljima na razini C da usklade IT usluge s općim ciljevima – sve dok otkrivaju nedostatke u poslovnim procesima, ljudskim resursima, upravljanju rizicima i usklađenosti.

“Na taj smo način ušli u pun krug”, rekla je Ivanka, izvršna direktorica The Art of Service. “Sada pristupamo samo usavršavanju i stalnom traganju za znanjem putem prototipske verzije savjetovanja, umjesto da ulazimo i fakturiramo klijente po satu.”

Baveći se uobičajenim izazovima pomoću predložaka najbolje prakse, korak-po-korak planova rada i dijagnostike zrelosti, alati za samoprocjenu osnažuju poslovne lidere za postizanje konkurentne prednosti prilikom upravljanja rizikom.

Sada, s izdavanjem svog certificiranog konzultantskog programa, The Art of Service pomoći će i savjetovati profesionalne konzultantske firme. Koristeći desetljeće industrijskog iskustva, tvrtka će naučiti tvrtke kako klijentima ponuditi dodatnu vrijednost iznad i izvan stručnosti predmeta.

Alat koji vam je potreban da biste eliminirali ili pravilno provjerili stručnjake treće strane

Gerard (sada predsjednik Umjetnosti usluge) i Ivanka, obje iz Nizozemske, preselili su se u Australiju posebno kako bi ispunili svoj san: osnažiti profesionalce da poboljšaju svoje poslovanje.

Vlastita karijera savjetovanja u upravljanju započela je početkom 1990-ih, kada su iz prve ruke naučili važnost započinjanja vrijednog razgovora postavljanjem klijentima prava pitanja.

Također su naučili kako je teško smisliti ih i počeli su obrađivati ​​bazu najvažnijih pitanja koja su uspješno koristili u svojim klijentima. Do 2018. godine, kada su Ivanka i Gerard imali ideju stvoriti proizvod koji će klijentima pomoći da iskoriste prednosti konzultantske usluge pomoću različitih alata, par je shvatio da je dobro savjetovanje o pravim pitanjima.

„Gledajući sve naše konsultantske svirke, one koje su bile najvrjednije, one na kojima smo napravili najviše razlike u organizacijama, one su koje smo postavile najviše pitanja – i zato smo započeli s procjenom temeljenom na pitanjima, – rekla je Ivanka. “Dok postavljate prava pitanja, naći ćete način da dođete do ispravnih odgovora.”

Tisuće pitanja sada su temelj tvrtkinih priručnika za samoprocjenu koji su pomogli da više od 100.000 klijenata u preko 100 zemalja oslobodi svoj puni potencijal putem savjetovanja na proizvodima. Svaki komplet sadrži predloške najbolje prakse, korak po korak, planove rada i dijagnostiku zrelosti, između ostalih izvora.

U mnogim su slučajevima tvrtke u stanju potpuno ukloniti potrebu za pomoć treće strane.

“Kada obavljate samoprocjenu u svojoj organizaciji, možete identificirati i unutarnje heroje koji imaju jasno definirane odgovore na vaša pitanja”, rekla je Ivanka. “To su ljudi koje, primjerice, možete utjecati na promjene u organizaciji ili uvođenje tehnologije”, rekla je Ivanka.

U drugim slučajevima, alati za samoprocjenu pomažu da izvršitelji na razini C postanu informiraniji potrošači konzultantskih usluga. “Nije svaki savjetnik na umu posao s glavnim ciljem kupaca”, rekla je. “Ako znate koja pitanja trebate postaviti, bolje pregledajte konzultante, tako da ne plaćate stvari koje vam nisu potrebne.”

Različiti slučajevi upotrebe za bolje usklađivanje informatičke tehnologije s poslovnom strategijom

Alat za samoprocjenu umjetnosti usluge pokriva nevjerojatno širok raspon industrija, od energije, prirodnih resursa i vlade do tehnologije, proizvodnje i telekomunikacija.

A u svakoj je industriji na raspolaganju više setova. Na primjer, u kategoriji tehnologija na raspolaganju je više od 360 kompleta na teme kao što su tehnološka politika, nosiva tehnologija, CAD, IT revizija i vladine tehnološke platforme, između ostalog.

Ako vam je potrebno više setova, plan za članstvo u tvrtki je dobra oklada koja korisnicima omogućuje kupnju onoliko kompleta alata po želji uz popust od 60%. “Za velike organizacije naš je pretplatnički portal idealan – to omogućava najlakši pristup alatima”, rekla je Ivanka.

Kompanijski planovi pretplate pomažu članovima da dobiju pristup više kompleta po nižoj cijeni.

Tim Art of Service uvijek radi na proširivanju opcija za alat na temelju trenutne i buduće potražnje na tržištu.

“Nove se teme svakodnevno otkrivaju i biraju pomoću naših interno dizajniranih AI i aplikacija za strojno učenje kako bi se osiguralo da su sadržaji uvijek relevantni, ažurni i prije svega specifični za vaše točno potrebe”, stoji na web lokaciji tvrtke..

Ivanka nam je rekla da se skupove posebno cijene onima koji su na pozicijama vlasti, kao što su potpredsjednici, izvršni direktori i CTO-ovi, koji obično imaju osjećaj socijalne nepovezanosti unutar svojih poslova. Rekla nam je da se poslovica „nema pogrešnih pitanja“ obično ne odnosi na C-Suite, zbog čega mnogi profesionalci odabiru sigurnu opciju i uopće ne traže ništa..

“Usamljena je na vrhu – što se više uspinjete u organizaciji, manje je kisika, a opet ste odgovorni za neke stvarno važne procese donošenja odluka”, rekla je. “Stvari poput usklađenosti važne su, ali razumijevanje onoga što ne znate i učenje kako to znanje prenijeti u svoju organizaciju postavljanjem pravih pitanja jedna je od glavnih prednosti alata.”

Konačno, sve što izvršitelji na razini C mogu učiniti za poboljšanje učinkovitosti tih procesa donošenja odluka izuzetno je korisno, posebno u smislu mira uma.

Certificirani konzultantski program i stalna korisnička podrška

Na kraju dana, savjetnici trebaju savjetnike, rekla je Ivanka – a The Art of Service nada se da će pomoći ispuniti tu ulogu najnovijom ponudom, certificiranim programom konzultanata..

„Želimo pomoći vlasniku srednje konzultantske firme da se natječe protiv masivnih kompanija poput IBM-a, KPMG-a i Deloitte-a pokazujući im kako pružiti kupcima dodatnu vrijednost koja prelazi i iznad stručnosti u vezi s temama“, rekla je Ivanka.

Krećući se prema naprijed, The Art of Service će se i dalje usredotočiti na usluge kupcima, što Ivanka kaže kako tvrtka pristupa pragmatično.

“Neprestano smišljamo kako možemo našim klijentima bolje pomoći, kako možemo riješiti njihova pitanja”, rekla je. „Ne samo analizom industrije i održavanjem teorijskih sastanaka, nego i iznošenjem stavova koji mogu učiniti našim klijentima u postizanju njihovih poslovnih ciljeva. To je nešto na što sam zaista ponosan. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me