Veeam показва непрекъснати иновации с наличност Orchestrator ™ – Автоматични решения за възстановяване при бедствия за предприятия

TL; DR: В дигитален свят клиентите очакват денонощна наличност. Veeam помага на компаниите да доставят това с цялостен набор от резервни копия, възстановяване при бедствия и продукти за управление на виртуализация. Ние се фокусираме върху един от най-новите инструменти на компанията, Veeam Availability Orchestrator, който автоматизира и тества планове за възстановяване при бедствия. Стремеж да даде на предприятията Always-On Availability ™, Veeam е лесен избор за наградата на нашите разработчици Choice ™ за непрекъснати иновации в решенията за възстановяване при бедствия.

Вероятно не забелязвате знаците, които ви казват да слизате по стълбите вместо асансьора в случай на пожар вече. Противопожарните тренировки са само време за разместване навън и общуване с колеги на паркинга.

Когато димът изпълни коридорите обаче, ще се радвате на подготовката. Това е същата концепция зад Avache Orchestrator, най-новият продукт от IT архивиране и лидер за възстановяване при бедствия Veeam.

Наближаваща бета версия, Veeam Availability Orchestrator облекчава тромавия процес на тестване, изпълнение и документиране на планове за възстановяване при бедствия. Без солидна процедура, която следва да се спазва, според вицепрезидента по продуктовата стратегия Дъг Хазелман, фирмените компании са в състояние да губят милиони в престой, повредена репутация и загубена производителност.

„Бил съм в повече пожарни учения, отколкото в пожари“, каза той. „В случай, че нещо се случи, трябва да знаете как да действате. Без този план за възстановяване при бедствия да бъде разбран и документиран, много е трудно да се знае какво да правим по-нататък. Точно там помага Orchestrator. “

Veeam Orchestrator за наличност добавя автоматизация за възстановяване при бедствия

Както при всички продукти на компанията, Veeam Availability Orchestrator помага на клиентите да постигнат това, което компанията нарича Always-On Availability ™.

„Възможно е да се напаснем, когато Netflix или Facebook се понижат, но предприятията нямат търпимост към престой“, каза Дъг. „Хората не могат да си вършат работата и това е много скъпо.“

Автоматично актуализиране на политики Оркестрация на резервни копия и реплики

Създаването на план за възстановяване при бедствия в Veeam Availability Orchestrator по същество включва създаване на политики за идентифициране на проблеми и оптимизиране на процеса на отказ.

Колаж, илюстриращ функциите на Orchestrator за наличност

Veeam Availability Orchestrator помага на клиентите да автоматизират плана си за възстановяване след бедствия.

“С промяната на средата ви тези политики автоматично ще се актуализират за тази променяща се среда”, казва Дъг. „Не е нужно да влизате и да го актуализирате всеки ден. Той автоматично се актуализира на заден план. “

Автоматизирано и без прекъсване – Тестване за поддържане на надеждност

Преди няколко години Veeam въведе пионерни възможности за автоматично тестване на своя софтуер за архивиране и репликация и изграден върху кодовата база за автоматизиране на тестване за възстановяване при бедствия.

„Искате да сте сигурни, че сте го тествали, преди да се нуждаете“, каза Дъг. „Можете да кажете на Orchestrator да проведе седмичен тест, да преминете през контролните списъци, да се уверите, че всичко е наред, и да ви каже дали се случи нещо лошо.“

Вградени актуализации за съответствие на документацията

Тъй като много от клиентите на компанията са изправени пред строги изисквания за спазване и регулиране, Дъг каза, че основен залог на Veeam Availability Orchestrator е способността да документира и актуализира плана за възстановяване при бедствия.

„Ако трябва да можете бързо да съставите плана си, не е нужно да го разпечатвате и всички тези подвързващи елементи да седят наоколо“, каза той. „Те остаряват много бързо. С Orchestrator можете да щракнете върху бутон и той ще документира плана ви и ще го изпратите на вашия отдел за съответствие или на всеки, който се нуждае от него в този конкретен момент. “

Orchestrator позволява на потребителите да задават прагове за автоматично актуализиране на документацията за възстановяване при бедствия, ако например средата се промени с повече от 10%.

Годишният доклад за наличност илюстрира пропастта за осигуряване на надеждност

Всяка година Veeam събира обратна информация от над 1000 висши ръководители на ИТ решения в целия свят за техните предизвикателства в предоставянето на високо достъпна и винаги свързана среда.

Докладът за 2016 г. показа, че повече от 80% от анкетираните имат онова, което Дъг нарече пропаст в наличността. „Разговаряме с клиенти от реалния свят и установяваме, че голяма част от ИТ и ОПР, с които разговаряме, не са в състояние да постигнат това очакване за нулева толерантност към престой“, каза той.

Корица на отчета за наличност на Veeam

Годишният доклад за наличност на Veeam показва, че ИТ специалистите не могат да осигурят надеждността, която искат.

Тревожно е, че изследването показа, че въпреки инвестирането в подобрения на центровете за данни, средният брой, продължителност и цена на непланирани прекъсвания на електроенергията се увеличават – организациите изпитват около 15 прекъсвания всяка година с продължителност приблизително два часа за критично важни приложения и почти шест часа за други услуги , Годишните разходи за прекъсвания на електроенергията достигат до 16 милиона долара, което е с 6 милиона долара повече от откритите през 2014 г. изследователи на Veeam.

„Независимо дали е център за обработка на данни, който е спуснат, приложение или просто дори една виртуална машина, искате да можете да го направите възможно най-бързо, за да избегнете смущения“, каза Дъг.

Респондентите оцениха високоскоростни системи за възстановяване и избягване на загуба на данни, като повече от половината от интервюираните заявиха, че тези желани възможности липсват от техните центрове за данни.

Veeam се обединява с клиентите, за да управлява посоката и иновациите

Движейки се напред, Дъг заяви, че Veeam ще надхвърли наличността и ще проучи решения за управлявани облаци, публични облаци и продукти за софтуер като услуга.

Ръководителите и партньорите на компанията ще обсъдят разширенията, новите продукти и други на VeeamON, годишната конференция на компанията за всички налични неща. С изданието през 2017 г., което се случи през май в Ню Орлиънс, Дъг заяви, че компанията очаква около 3000 посетители.

Снимки от VeeamON 2016

VeeamON 2017 ще включва демонстрации на продукти, обяви и образователни сесии за подобряване на достъпността.

„Това е добро напречно сечение – от ИТ специалисти до технически директори“, каза той. „Това е чудесна възможност за обучение около наличието като цяло, но, разбира се, ще се потопим дълбоко в това как да конфигурираме и настроим нашите продукти и да обявим няколко нови иновации.“

Освен да слуша индустриални анализатори и да наблюдава ИТ тенденциите, Дъг кредитира клиентите и техния опит за вдъхновяване на разработката на продукти на Veeam.

„Разбирането на техните нужди и предизвикателства са типовете неща, които ни помагат да продължим напред“, каза той, като добави, че компанията има за цел да предостави функции и функционалности, от които потребителите се нуждаят, като все още създава нови решения в бранша..

„Имаме история на иновациите в това да можем да изслушваме клиентите, да разбираме какво ни казват, че искат или трябва да направят“, каза той. „След това се връщаме обратно и го доставяме по такъв начин, че всъщност не са предполагали, че ще работи или е приложимо. Никой не ги искаше, защото не знаеха, че могат да бъдат доставени. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me