Adapt Faster: Πώς η πλατφόρμα διαχείρισης API της Apigee αυξάνει τις πωλήσεις και επιταχύνει την επιχειρηματική ευελιξία συνδέοντας εφαρμογές και δεδομένα

TL; Δρ: Συνδέοντας επιχειρηματικά δεδομένα και εφαρμογές, η Apigee επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν, να αναλύουν και να διαχειρίζονται API σε ένα ασφαλές και επεκτάσιμο περιβάλλον. Ο διαισθητικός πίνακας ελέγχου της εταιρείας απεικονίζει ροές εργασίας, επισκεψιμότητα, ενέργειες και σφάλματα που σχετίζονται με API. Αποκτήθηκε στα τέλη του 2016, η Apigee αξιοποιεί πλέον τους πόρους, την τεχνολογία και την υποδομή της Google για να ενισχύσει την απόδοση και να βελτιώσει την ασφάλεια για τους πελάτες που χρειάζονται αλληλεπίδραση με τους τελικούς χρήστες σε οποιαδήποτε συσκευή.

Όταν η Apigee ξεκίνησε την πρώτη επανάληψη της πλατφόρμας διαχείρισης API το 2009, η εταιρεία υποχώρησε το προϊόν ως το Google Analytics για API.

Ως πόρος που προωθεί και αναλύει συνδεδεμένες εμπειρίες, η Apigee βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται όλα τα API που παρέχουν πληροφορίες σε ιστότοπους, βάσεις δεδομένων και εφαρμογές.

Η αρχική θέση αποδείχθηκε μάλλον προφητική για την Apigee, με την επιτυχία της εταιρείας να οδηγήσει τελικά σε εξαγορά 625 εκατομμυρίων δολαρίων από την ίδια την Google.

Τώρα που η Apigee μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους της Google, η εταιρεία επεκτείνει πέρα ​​από 1 δισεκατομμύριο κλήσεις API την ημέρα για εκατοντάδες πελάτες, από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις έως το Fortune 100.

«Πολλά από αυτά που κάνει η Apigee απαιτεί από εμάς να προσπαθήσουμε να μείνουμε ενημερωμένοι με όλες τις νέες ιδέες εκεί έξω και πόσο γρήγορα μπορούμε να τις υιοθετήσουμε», δήλωσε ο Ed Anuff, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων. «Χρησιμοποιώντας το Apigee, οι πελάτες παίρνουν τα εργαλεία για να κάνουν δυνατή την ταχεία υιοθέτηση.»

Σχεδιασμός, ασφαλής, ανάλυση και κλίμακα API με καθαρό ταμπλό

Ακριβώς όπως οι εταιρείες έκαναν μεγάλη ώθηση για να δημοσιεύσουν πληροφορίες σε ιστότοπους τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, ένας αυξανόμενος αριθμός οργανισμών και προγραμματιστών δημοσιεύουν το περιεχόμενο και τα δεδομένα τους μέσω API ή διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών.

«Είδαμε πολλούς πελάτες λιανικής, τραπεζικής, υγειονομικής περίθαλψης και τηλεπικοινωνιών όπου χρειάζονταν να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους από οποιαδήποτε τοποθεσία ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Ed. «Αυτή ήταν η υπόσχεση των API. Τώρα, αν πάτε και δείτε τι κάνει μια μεγάλη εταιρεία με εφαρμογές cloud, τα API τείνουν να βρίσκονται στη μέση. “

Στιγμιότυπο οθόνης του ταμπλό Apigee

Η διεπαφή χρήστη του Apigee απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο τα API επεξεργάζονται την κυκλοφορία και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές.

Τα API παρέχουν δομικά στοιχεία για εφαρμογές καθορίζοντας μεθόδους επικοινωνίας μεταξύ στοιχείων λογισμικού και αποθετηρίων δεδομένων.

“Η παροχή API είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο προγραμματιστής σας, αλλά το να μπορείς να δεις τι συμβαίνει με αυτό το API είναι μια πρόκληση αν δεν έχεις κάτι σαν το Apigee για να σε βοηθήσει”, δήλωσε ο Ed.

Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματα αναλυτικών στοιχείων βοήθησαν τους αρχικούς κατόχους ιστότοπων να μετρήσουν την επισκεψιμότητα και την απόδοση, η πλατφόρμα Apigee API παρέχει παρόμοια εποπτεία στα API που ένας οργανισμός δημοσιεύει και καταναλώνει. Από τον πίνακα ελέγχου Apigee, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιοι προγραμματιστές και εφαρμογές χρησιμοποιούν ένα API, μαζί με μετρήσεις απόδοσης, όπως επισκεψιμότητα, ενέργειες και σφάλματα. Οι πληροφορίες επιτρέπουν στους οργανισμούς να εντοπίζουν προληπτικά τα προβλήματα και να λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα.

Πλεονεκτήματα Apigee: 3 κύριες εστίες της πλατφόρμας διαχείρισης API

Η Apigee συλλέγει δεδομένα χρήσης μέσω διακομιστών μεσολάβησης API που προστίθενται καθώς οι υπηρεσίες δημιουργούνται στην πλατφόρμα. Οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν όρια τιμών και ποσοστώσεις, εκτός από την παρακολούθηση αναλυτικών στοιχείων και ασφάλειας.

1. Απλό On-Ramp επιτρέπει στους προγραμματιστές να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν σε λεπτά

Σύμφωνα με τον Ed, οι περισσότεροι πελάτες της Apigee έχουν ήδη δημιουργήσει εφαρμογές και API πριν συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για εργαλεία διαχείρισης. Μέσα σε μια αγορά πολύπλοκων και περίπλοκων λύσεων, η Apigee επικεντρώθηκε στην παροχή ενός εύκολου τρόπου προσθήκης και διαμόρφωσης των υπηρεσιών της εταιρείας.

«Καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες για να καταστήσουμε πολύ απλό για τις εταιρείες να ενσωματώσουν το Apigee στην υποδομή τους», δήλωσε ο Ed, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο από μία ώρα. Για λιγότερο έμπειρους πελάτες για πρώτη φορά, η Apigee παρέχει διάφορους οδηγούς και οδηγούς εγκατάστασης.

2. Αξιόπιστη και εκτεταμένη υποδομή αυξάνει την αφοσίωση των χρηστών

Η Apigee εγγυάται έως και 99,99% χρόνο εκτέλεσης για εταιρικούς πελάτες και η Ed δήλωσε ότι η ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την τεχνολογία και την υποδομή της Google αυξάνει μόνο τη σταθερότητα και την απόδοση της πλατφόρμας διαχείρισης API.

“Προφανώς, για τους πελάτες μας, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να εξαρτάται από κάποιον σαν εμάς, εάν δεν μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα API τους είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα και σταθερά”, είπε.

3. Ασφάλεια εταιρικού επιπέδου προστατεύει επιχειρηματικά API και δεδομένα

Όπως με όλες τις πτυχές του κλάδου της τεχνολογίας, η προστασία δεδομένων από εκμεταλλεύσεις και εισβολείς είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Apigee εισήγαγε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κρυπτογραφημένους χάρτες τιμών κλειδιών και βελτιωμένα εργαλεία ανίχνευσης bot κατά το τελευταίο έτος.

«Είναι μια συνεχής επένδυση και κάτι που δίνουμε προτεραιότητα σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Ed. «Η ασφάλεια, φυσικά, είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Κάθε τεχνολογία που χρησιμοποιείτε, πρέπει να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί και να είστε προσεκτικοί σε όλες τις επιπτώσεις στην ασφάλεια. “

Η ομάδα που καθοδηγείται από πελάτες ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη συνεργασία για τους πελάτες

Σύμφωνα με τον Ed, η ομάδα του Apigee περνά τον περισσότερο χρόνο της εκπαιδεύοντας και αλληλεπιδρώντας με πελάτες σχετικά με το πώς τα API μπορούν να οδηγήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τις ισχυρές αλληλεπιδράσεις μέσω κινητών.

«Πριν ακόμη φτάσουμε στις λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάνει το προϊόν μας, ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνουμε είναι να μιλήσουμε για το πώς θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τα API γενικά, μαζί με τα οφέλη, τις βέλτιστες πρακτικές και πώς να μετρήσουμε την επιτυχία», είπε..

Για παράδειγμα, είπε ο Ed, οι πελάτες λιανικής ανέφεραν αύξηση 30% στις πωλήσεις στο κατάστημα μετά την κυκλοφορία μιας εφαρμογής για κινητά χρησιμοποιώντας ένα API βάσει τοποθεσίας. Άλλοι μοιράζονται ιστορίες σχετικά με τη δραστική μείωση των ροών εργασίας όταν ενσωματώνουν έναν νέο συνεργάτη.

«Πριν, έπρεπε να περάσουν από μια χειροκίνητη διαδικασία, με το προσωπικό πληροφορικής να συνεργάζεται για ένα χρόνο», είπε ο Ed. “Μετά τη χρήση ενός API, η όλη διαδικασία είναι αυτοεξυπηρέτηση και συμβαίνει σε λιγότερο από ένα μήνα.”

Το μέλλον: Χρήση εννοιών μηχανικής εκμάθησης για ενίσχυση της ασφάλειας

Σύμφωνα με τον Ed, πολλές από τις ίδιες απειλές ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ιστότοπων έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στην επίθεση API. Ομοίως, οι πελάτες μοιράζονται ανησυχίες σχετικά με το να διασφαλίσουν ότι τα σωστά άτομα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που παρέχονται από τα API τους.

Φωτογραφίες της ομάδας Apigee

Η ομάδα της Apigee είναι παθιασμένη με τα API και διδάσκει στους πελάτες τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν.

Η Apigee σχεδιάζει να μετριάσει αυτούς τους φόβους συνεχίζοντας να επεκτείνεται στα προγνωστικά προϊόντα ασφαλείας της εταιρείας. Έχοντας ήδη ξεκινήσει τη χρήση αυτοματισμού και μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό επισκεψιμότητας από κακόβουλα bots, ο Ed είπε ότι η εταιρεία θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης της Google για να αυξήσει τις προστασίες.

“Χρησιμοποιούμε πολλή τεχνολογία της Google για να δημιουργήσουμε έξυπνη προστασία από απειλές”, είπε. «Με τη μηχανική εκμάθηση, μπορούμε να αναλύσουμε την κίνηση και να ανταποκριθούμε αυτόματα αν εντοπίσει κάποιο είδος δραστηριότητας που φαίνεται ακατάλληλο.»

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me