Η Agriya βοηθά τους επιχειρηματίες να ονειρεύονται μεγάλα και να εργάζονται γρήγορα κατά την αναδημιουργία δημοφιλών προγραμμάτων και την έναρξη νέων επιχειρήσεων

TL; Δρ: Δημιουργώντας εργαλεία που μιμούνται – χωρίς αντιγραφή – αποδεδειγμένα επιχειρηματικά μοντέλα, η Agriya επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναδημιουργούν υπάρχοντα εργαλεία στη δική τους περιοχή και θέση. Η Agriya κάνει τη σημαντική ανάκαμψη για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις γρήγορα και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ό, τι εάν δημιουργούσαν νέα προγράμματα από το μηδέν. Από την αρχή της εταιρείας ως εταιρεία ανάπτυξης ιστού πριν από περίπου 20 χρόνια έως την εξυπηρέτηση κλώνων σε περισσότερους από 10.000 παγκόσμιους πελάτες, ο ιδρυτής και ο CTO Aravind Kumar μοιράζονται τα διδάγματα που μαθαίνουν στην πορεία.

Ο Aravind Kumar δεν το ήξερε εκείνη τη στιγμή, αλλά μια απογοητευτική αλληλεπίδραση με τον πελάτη επρόκειτο να αλλάξει την πορεία της επιχείρησής του.

Η Agriya, που εδρεύει στο Chennai της Ινδίας, συνεργάστηκε με επιχειρηματίες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε έργα προσαρμοσμένης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας που μοιάζει με το YouTube που ένας Γερμανός πελάτης ήθελε να κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσει καλύτερα την ευρωπαϊκή αγορά. Όταν η ομάδα τελείωσε το 90% με την ανάπτυξη, ωστόσο, ο πελάτης έμεινε χωρίς χρήματα.

Και οι δύο ενθουσιάζονται από την ιδέα και δεν θέλουν να σπαταλήσουν τον χρόνο των προγραμματιστών του, ο Aravind ζήτησε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να το ξεκινήσει με την επωνυμία της Agriya.

«Φαινόταν σαν μια υπέροχη ιδέα και είχαμε τόσο μεγάλη απάντηση από κάθε γωνιά του πλανήτη», είπε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες δημιούργησαν πλατφόρμες για τα πάντα, από χριστιανούς ιεραπόστολους έως αφρικανική μουσική. «Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει μια αγορά για παρόμοια προϊόντα που μπορούν να εξυπηρετήσουν εξειδικευμένα τμήματα. Ξεκινήσαμε αργά να απορροφήσουμε τις τάσεις της Silicon Valley. “

Καθώς τα νέα προγράμματα και οι πλατφόρμες γίνονται δημοφιλείς, η ομάδα προγραμματιστών και σχεδιαστών της Agriya αναδημιουργεί τις εφαρμογές για να δώσει στους επιχειρηματίες ένα ξεκίνημα με την επιχείρησή τους.

«Δεν κλέβουμε τον κωδικό τους, δεν αντιγράφουμε τον κωδικό τους. Παίρνουμε απλώς τη βασική ιδέα ενός επιτυχημένου και αποδεδειγμένου επιχειρηματικού μοντέλου και κατασκευάζουμε παρόμοιο λογισμικό με τις δικές μας ιδέες και σχεδιασμό », δήλωσε ο Aravind. «Όλοι αναζητούν συνεχώς νέες ιδέες και αποδεδειγμένα επιχειρηματικά μοντέλα. Δεδομένου ότι αυτές οι ιδέες έχουν ήδη αποδειχθεί στις ΗΠΑ και στη Silicon Valley, καθιστά αυτά τα προγράμματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα για να ξεκινήσουν οι άνθρωποι με τις τοπικές γνώσεις και εξειδικεύσεις τους. “

Clone Scripts Βελτιστοποιήστε τις ράμπες για νέες επιχειρήσεις

Το scripting Clone ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει τον τροχό ή δημιουργεί ξανά πλατφόρμες από το μηδέν. Η Agriya στοχεύει στη δημιουργία νέων σεναρίων που κάνουν κάτι παρόμοιο – και, ιδανικά, καλύτερα – από αυτό που έχει ήδη κάνει ο ιστότοπος προέλευσης.

Οι επιχειρηματίες συχνά οραματίζονται την αναδημιουργία υπαρχόντων εργαλείων για τις δικές τους αγορές, είπε ο Aravind, αλλά με τις δικές τους ιδέες και σχεδιασμό. Όχι μόνο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Ως κλώνοι σεναριογράφοι, η Agriya επιδιώκει να κάνει τη βαριά ανύψωση για τους πελάτες, ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν αυτά τα προϊόντα στις δικές τους περιοχές ή θέσεις.

Εικόνα του Aravind Kumar με λογότυπο Agriya και εικόνα λογισμικού

Από το 2009, το επιχειρηματικό μοντέλο της Agriya έχει μετακινηθεί από την προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστού σε αναδημιουργία δημοφιλών πλατφορμών λογισμικού.

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πρόβλημα που επιλύει μια συγκεκριμένη εκκίνηση, μαζί με τα βασικά εργαλεία που κατάφεραν να το λύσουν», είπε. “Αυτό είναι το βασικό στοιχείο από την άποψη της επιχειρηματικής ανάλυσης που πρέπει να κατανοήσουμε για κάθε κομμάτι λογισμικού.”

Η ομάδα της Agriya αναζητά δημοφιλείς και αναδυόμενες τάσεις, προϊόντα ή εργαλεία της Silicon Valley κατά τον προσδιορισμό μιας πλατφόρμας για αναψυχή. Εάν ένα επιτυχημένο, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο κλιμακώνεται καλά και είναι δημοφιλές στις ΗΠΑ, η Agriya δημιουργεί παρόμοιο λογισμικό με τις ιδέες και το σχεδιασμό της ομάδας.

Τα σενάρια κλώνου δίνουν στα άτομα με τοπική εμπειρογνωμοσύνη ή εξειδίκευση πρόσβαση σε νέες ιδέες και σταθερές επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργήσουν στη χώρα ή τον κλάδο τους – χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τη σκληρή δουλειά δημιουργίας λογισμικού από το μηδέν.

Αντ ‘αυτού, οι επιχειρηματίες μπορούν απλώς να αγοράσουν ένα σενάριο με πλήκτρα από την Agriya, να το προσαρμόσουν στο κοινό-στόχο τους και να ξεκινήσουν. Αυτό όχι μόνο τους εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, αλλά επίσης ελευθερώνει την ομάδα τους για να δουλέψει σε κάτι διαφορετικό από το να κατασκευάσει ένα μη δοκιμασμένο προϊόν από το μηδέν.

Τα κείμενα Clone της Agriya εστιάζουν στην ανάγκη για άμεση ευγνωμοσύνη

Ωστόσο, το σενάριο κλώνου δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

«Ορισμένα πράγματα μπορεί να λειτουργούν για ορισμένες αγορές και όχι για άλλες», είπε ο Aravind. «Η ίδια εκκίνηση που ήταν πολύ επιτυχημένη στις ΗΠΑ, αν προσπαθούσε να επεκταθεί στην Ευρώπη, θα μπορούσε να αποτύχει τόσο άσχημα».

Πριν ξεκινήσει ένα νέο έργο, η Agriya ξεκινά με μια πλατφόρμα crowdsourcing όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται ιδέες για επιχειρήσεις που πιστεύουν ότι θα ήταν καλό να κλωνοποιηθούν. Όταν μια ιδέα φτάσει σε κρίσιμη μάζα, το επόμενο βήμα είναι να δούμε αν οι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν αυτές τις ιδέες. Μόλις χρηματοδοτηθεί μια ιδέα, η Agriya αρχίζει να την αναπτύσσει. Τα νέα έργα χρειάζονται συνήθως τρεις έως πέντε μήνες για να δημιουργηθούν προτού οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν αυτές τις ιδέες για τις αγορές τους.

Για να αποφασίσει σε ποια σενάρια πρέπει να επικεντρωθεί, ο Aravind είπε ότι είναι σημαντικό να κρατάτε το δάχτυλό σας στο σφυγμό του τι είναι δημοφιλές σε κλωνοποιημένα σενάρια και τι είναι στο zeitgeist τροφοδοτώντας την επιθυμία για αυτούς τους τύπους προϊόντων. Η Agriya κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λύση παραγγελίας φαγητού και ένα εργαλείο κράτησης υπηρεσιών, και η εταιρεία διαθέτει μια πλατφόρμα κράτησης εκδηλώσεων και έκδοσης εισιτηρίων. Όλα αυτά τα έργα είναι συμβατά με αυτό που οι καταναλωτές θέλουν από εφαρμογές – ταχύτητα και αποδοτικότητα.

Εικόνα της ομάδας Agriya

Η Agriya απασχολεί περισσότερα από 150 μέλη της ομάδας στα κεντρικά της γραφεία στο Chennai της Ινδίας.

«Όλα αυτά τις μέρες είναι στιγμιαία», είπε. «Δεν τους αρέσει να περιμένουμε πολύ. Τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα αμέσως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Amazon είναι τόσο επιτυχημένη: Παρέχετε δωρεάν παράδοση μιας ημέρας, ίσως μέγιστη δωρεάν παράδοση δύο ημερών. “

Τα προϊόντα που έχει αναπτύξει η Agriya σε αυτήν την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση – οι επιχειρηματίες μπορούν να αξιοποιήσουν την ψυχή των πελατών τους, προσφέροντας κρατήσεις κατ ‘απαίτηση, είτε πρόκειται για υδραυλικά, τοπία, επισκευή σπιτιού ή οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί να έχει μεγάλη ζήτηση στην περιοχή τους.

Για επιχειρηματίες, η απλότητα είναι το κλειδί

Η Aravind επισημαίνει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Agriya αντιμετωπίζει την ίδια ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, όσον αφορά τη δυνατότητα να ξεκινήσουν γρήγορα νέες επιχειρήσεις.

«Οι επιχειρηματίες είναι οι πελάτες μας που, και πάλι, αναμένουν άμεσα αποτελέσματα», είπε. “Η πλατφόρμα μας θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την υπηρεσία ή την αγορά σας για τη συγκεκριμένη τοποθεσία σας σε λιγότερο από 30 ημέρες.”

Φυσικά, η έναρξη σε 30 ημέρες δεν είναι δυνατή αν θέλετε να προσθέσετε πολλά κουδούνια και σφυρίχτρες. Ως εκ τούτου, η Agriya κηρύττει πάντα το ευαγγέλιο του «λιγότερο είναι περισσότερο», είπε ο Aravind..

Εάν οι επιχειρηματίες επικεντρώνονται αποκλειστικά στο πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν και να αναπτύξουν κάτι με όσο το δυνατόν λιγότερα χαρακτηριστικά, μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε καθιερωμένη εταιρεία και προϊόν.

“Μην προσπαθήσετε να περιπλέξετε ένα πρόβλημα”, είπε ο Aravind. «Προσπαθήστε να απλοποιήσετε το πρόβλημα. Μην προσθέτετε πάρα πολλά πράγματα που θα δυσκολεύουν τους καταναλωτές να επωφεληθούν από τη λύση που προσφέρετε. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me