Το AwardSpace ενθαρρύνει το επιχειρηματικό πνεύμα – Ο συνιδρυτής μοιράζεται πώς αυτό μεταφράζεται σε μια επιτυχημένη παρουσία στο Διαδίκτυο για εκατομμύρια επιχειρήσεις

TL; Δρ: Ιδρύθηκε το 2003, το AwardSpace ήταν ένας από τους πρώτους πραγματικά δωρεάν οικοδεσπότες του κλάδου, προσφέροντας υπηρεσίες χωρίς διαφημίσεις σε πελάτες που θέλουν να δημιουργήσουν κατάστημα στον πρώιμο ιστό. Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί με ένα επιχειρηματικό μοντέλο freemium, παρέχοντας φιλοξενία μηδενικού κόστους και επί πληρωμή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς κλιμακώνονται. Το AwardSpace φιλοξενεί πλέον πάνω από 5 εκατομμύρια λογαριασμούς, παρέχοντας στους πελάτες μια σειρά από λύσεις διαδικτύου, όπως φιλοξενία, μητρώο τομέα και εργαλεία σχεδιασμού και ανάπτυξης. Με μια φιλοσοφία προς τα εμπρός που ταιριάζει με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη με τις απαιτήσεις της αγοράς και τα σχέδια για την αύξηση των ενοποιήσεων εφαρμογών στον ορίζοντα, το AwardSpace είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά τους σύγχρονους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν παρουσία στο διαδίκτυο και να αυξήσουν τα κέρδη τους στο διαδίκτυο.

Στα τέλη του 2003, το AwardSpace αναδείχθηκε ως ένας από τους πρώτους δωρεάν κεντρικούς υπολογιστές HTML που προσφέρουν φιλοξενία LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Πριν από την έκρηξη των κοινωνικών μέσων και την έλευση συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, όπως το WordPress, αυτή η περίοδος θα ήταν γνωστή ως “Web 1.0”.

Το AwardSpace ακολούθησε τα βήματα των οικοδεσποτών, όπως το GeoCities και το Angelfire, προσφέροντας δωρεάν υποτομείς. Οι σελίδες κατασκευάστηκαν σε καθαρή HTML και χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικά ιστολόγια ή για την προώθηση επιχειρηματικών προσπαθειών στον Ιστό προτού το blogging γίνει πιο mainstream.

Ωστόσο, η εκτέλεση μιας δωρεάν ιστοσελίδας το 2003 σήμαινε συνήθως ότι μερικές σελίδες HTML με απλή εμφάνιση καταβρέχθηκαν με διαφημίσεις που παρέχονται από κεντρικό υπολογιστή. Πολλοί πάροχοι τότε χρησιμοποιούσαν διαφημίσεις για τη χρηματοδότηση των δωρεάν προγραμμάτων τους και ενθάρρυναν τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε υπηρεσίες επί πληρωμή για να τις καταργήσουν.

“Αν θυμάστε, το GeoCities ήταν μια φοβερή μάρκα την ημέρα, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά έναν ιστότοπο”, δήλωσε ο Raitschin Raitschew, συνιδρυτής του AwardSpace. «Αλλά το μόνο που είδατε ήταν πολλές διαφημίσεις όταν πήγατε σε μια σελίδα, με πανό να τρέχουν πάνω και κάτω».

Το κεφάλι του Raitschin Raitschew και το λογότυπο AwardSpace

Το Raitschin Raitschew του AwardSpace μας είπε πώς εξελίχθηκε η εταιρεία σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δωρεάν οικοδεσπότες της βιομηχανίας.

Αυτές οι αντιαισθητικές διαφημίσεις ενοχλούσαν τους επισκέπτες και μερικές φορές είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των πληροφοριών από επικαλύψεις.

Από την ίδρυσή του, το AwardSpace ήταν αποφασισμένο να ξεχωρίσει από το πλήθος προσφέροντας δωρεάν φιλοξενία που μετρήθηκε με τα πρότυπα φιλοξενίας επί πληρωμή.

«Είχαμε 12 χρόνια στην αγορά», δήλωσε ο Raitschin. «Πίσω όταν ξεκινήσαμε, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές για δωρεάν φιλοξενία. Όλα όσα θα θέλατε σε μια υπηρεσία φιλοξενίας επί πληρωμή, θέλαμε να προσφέρουμε δωρεάν. “

Σήμερα, το AwardSpace εξακολουθεί να προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας με σύγχρονα εργαλεία, όπως οι κατασκευαστές ιστότοπων, που περιλαμβάνονται χωρίς κόστος. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της για να συμπεριλάβει premium κοινόχρηστους, εικονικούς διακομιστές, ημι-αποκλειστικούς διακομιστές και λύσεις φιλοξενίας cloud. Και, σύμφωνα με τον Raitschin, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που ακολουθούν οι πελάτες του AwardSpace, ο στόχος της εταιρείας είναι να διευκολύνει τη ζωή των επιχειρηματιών του διαδικτύου και να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Κατασκευάστηκε από το έδαφος μέχρι να δημιουργήσει προσιτή τιμή στο χώρο φιλοξενίας

Όπως συμβαίνει με πολλές από τις επιχειρήσεις που φιλοξενεί, το AwardSpace ξεκίνησε ως επιχειρηματικό εγχείρημα μεταξύ του Raitschin και ενός φίλου κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο. Το έργο ήταν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτο-κατασκευασμένο – υλικό και όλα.

«Κανείς από εμάς δεν πήρε δάνεια για να δημιουργήσει την εταιρεία», δήλωσε ο Raitschin. «Χωρίς εξωτερική επένδυση, αναγκαστήκαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Συγκεντρώσαμε όλο το υλικό από εμάς, οπότε δεν αγοράσαμε ακριβούς διακομιστές ή συμπλέγματα IBM. “

Ενώ η αρχική ρύθμιση ήταν δύσκολη, αυτή η φθηνότερη προσέγγιση ήταν αυτή που επέτρεπε στο AwardSpace να προσφέρει δωρεάν φιλοξενία χωρίς διαφημίσεις. Χρησιμοποιώντας μια ασυνήθιστη διαμόρφωση υλικού, ο Raitschin και ο συνεργάτης του ανέλαβαν τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου λειτουργικού συστήματος που θα λειτουργούσε ομαλά και θα λειτουργούσε με περιορισμένους πόρους.

Παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί ακριβό εξοπλισμό και λογισμικό, το AwardSpace ήταν ένα έργο DIY που έγινε κερδοφόρο με την πάροδο του χρόνου. Μέρος της αρχικής επιτυχίας του AwardSpace ήταν ο χρόνος του. Η ζήτηση για φιλοξενία LAMP χωρίς διαφημίσεις banner ήταν τεράστια γύρω στο 2003 και το AwardSpace ήταν ένας από τους λίγους οικοδεσπότες εκείνη την εποχή που προσέφερε κάτι τέτοιο.

«Η ιδέα μας από την αρχή ήταν να αποφύγουμε την εμπιστοσύνη στις διαφημίσεις και να προσφέρουμε δωρεάν φιλοξενία χωρίς πανό», δήλωσε ο Raitschin. “Θέλαμε να έχει μια βάση δεδομένων και υποστήριξη PHP, ώστε να μπορείτε να έχετε σενάρια σε αυτό και ούτω καθεξής.”

Ένα επιχειρηματικό μοντέλο Freemium που τροφοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την εκκίνηση έως την κλίμακα

Με ελάχιστο ανταγωνισμό, το AwardSpace εκμεταλλεύτηκε μια εκπληκτικά κερδοφόρα αγορά, καθιστώντας έναν από τους κορυφαίους 10 δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού το 2005. Αργότερα εκείνο το έτος, το AwardSpace ξεκίνησε την πρώτη premium υπηρεσία για τους αυξανόμενους πελάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέροντας μια απλή διαδικασία μετεγκατάστασης χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Την επόμενη δεκαετία, το AwardSpace θα συνέχιζε να επεκτείνει τις υπηρεσίες του για να προσφέρει σχέδια που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

«Θέλαμε να προσφέρουμε δωρεάν φιλοξενία, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται μαζί του και να εκπαιδεύονται για τον καλύτερο τρόπο χρήσης», δήλωσε ο Raitschin. “Όταν αρχίσει να λειτουργεί ένας ιστότοπος επιχείρησης και αρχίζει να αναπτύσσεται, μπορούν να μεταβούν στα premium σχέδια μας.”

Αυτό έχουν κάνει πολλές από τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το AwardSpace: χρησιμοποιήστε τη δωρεάν φιλοξενία για να δημιουργήσετε τους ιστότοπούς τους, να αυξήσετε την απόδοση επένδυσης και να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στην premium υπηρεσία, μόλις μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

«Έχουμε προσθέσει πολλά προϊόντα, όπως εικονικούς ιδιωτικούς διακομιστές, διακομιστές cloud και αποκλειστικούς διακομιστές, αλλά στον πυρήνα, παρέμεινε πάντα το ίδιο», δήλωσε ο Raitschin. «Έχοντας μια ισχυρή, δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας, τότε η δυνατότητα ανάπτυξης και απόκτησης ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για την επιχείρηση ή το έργο σας».

Το AwardSpace λειτουργεί με προσέγγιση σταθερής τιμής, εξασφαλίζοντας προβλέψιμο μηνιαίο κόστος και διευκολύνοντας τους πελάτες για τον προϋπολογισμό και άλλες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Προϊόντα που παντρεύονται την εξειδίκευση και την καινοτομία με τις ανάγκες των πελατών

Για να παραμείνει ανταγωνιστικός καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του, το AwardSpace πρόσθεσε νέα προϊόντα και βελτιώθηκε από τα παλιά. Σήμερα, το AwardSpace προσφέρει κοινόχρηστη, ημι-αποκλειστική, VPS και φιλοξενία μεταπωλητών, μαζί με εγγραφή τομέα (συμπεριλαμβανομένων των υποτομέων για δωρεάν χρήστες) και πιστοποιητικά SSL.

Με το αρχικό του λειτουργικό σύστημα, το AwardSpace παρέχει επίσης έναν εξαιρετικά προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου.

«Σκεφτήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να έχουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Raitschin. «Γνωρίζαμε ότι το cPanel δεν είχε κάποια λειτουργικότητα και φιλικότητα προς το χρήστη και θέλαμε να το αλλάξουμε».

Ο πίνακας ελέγχου homebrew του AwardSpace δημιουργήθηκε ειδικά για να απλοποιήσει την εμπειρία χρήστη. Οι επιλογές εργαλείων ομαδοποιούνται σε λειτουργικές κατηγορίες που έχουν νόημα για τους χρήστες.

Γραφικά που απεικονίζουν τις κοινόχρηστες, ημι-αποκλειστικές και VPS φιλοξενίες του AwardSpace

Το AwardSpace προσφέρει μια σειρά λύσεων φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους σύγχρονους οργανισμούς να επιτύχουν στον διαδικτυακό επιχειρηματικό χώρο.

«Εστιάζουμε πολύ στη διαισθητική λειτουργικότητα και πήραμε κάτι σαν μια σημασιολογική προσέγγιση», δήλωσε ο Raitschin. «Για παράδειγμα, σε άλλους πίνακες ελέγχου, έχετε DNS σε διαφορετική ενότητα από τις ρυθμίσεις τομέα και πρέπει να μεταβείτε από τόπο σε τόπο για να αλλάξετε τα πάντα. Στη δική μας, μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα σε μία ενότητα για όλους τους τομείς σας. “

Για να προσφέρει στους πελάτες τον πιο φιλικό προς τον χρήστη πίνακα ελέγχου, το σήμα κατατεθέν του AwardSpace δημιουργήθηκε από έναν συνδυασμό εσωτερικής εμπειρογνωμοσύνης και εξωτερικών σχολίων πελατών.

«Έχουμε αυτήν την εσωτερική στρατηγική όπου εξετάζουμε τι λείπει το προϊόν μας και πού πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια», δήλωσε ο Raitschin. «Στη συνέχεια, όταν ακούμε τι λένε οι χρήστες, βλέπουμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει. Τώρα, έχουμε πελάτες που λένε ότι ο πίνακας ελέγχου homebrew είναι πολύ εύκολος στη χρήση. “

Δίνοντας στις επιχειρήσεις ηρεμία με αυξημένη ενσωμάτωση εφαρμογών

Εκτός από το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του, το εσωτερικό wiki του AwardSpace επεκτείνεται συνεχώς με πληροφορίες και ιδέες από πελάτες, μεταξύ άλλων πληροφοριών. Ο Raitschin μας είπε ότι η ομάδα συναντάται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να χαρτογραφήσει τις τροχιές του έργου.

«Όσον αφορά το εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν μπορείτε να απομονώσετε το ένα από το άλλο», είπε.

Για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία χρήστη, το AwardSpace σχεδιάζει να ενσωματωθεί σε εφαρμογές τρίτων όπως το DropBox. Και αυτή η πολυαναμενόμενη ενσωμάτωση με εξωτερικές υπηρεσίες αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα για την εταιρεία.

“Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά που έχουμε εργαστεί για πολύ καιρό είναι η ενοποίηση με περισσότερες υπηρεσίες”, δήλωσε ο Raitschin. “Ένα χαρακτηριστικό που θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα είναι ένα αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας για τον λογαριασμό φιλοξενίας σας με το DropBox.”

Το DropBox μπορεί να συγχρονιστεί πλήρως με τους λογαριασμούς φιλοξενίας πελατών του AwardSpace ώστε να περιλαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων, φακέλων και βάσεων δεδομένων, διασφαλίζοντας την ηρεμία.

«Μπορείτε να αντικατοπτρίσετε τα πάντα στο DropBox σας, οπότε δεν θα χάσετε ποτέ τον ιστότοπό σας», δήλωσε ο Raitschin.

Είτε πρόκειται για σχόλια πελατών είτε για υπηρεσίες τρίτων, το AwardSpace επιδιώκει να συνδυάσει τις καλύτερες εξωτερικές επιρροές με την εσωτερική του στρατηγική. Στα 10+ χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει εφαρμόσει νέα σχέδια και προϊόντα για να κάνει τον Ιστό πιο προσβάσιμο στους επιχειρηματίες.

Δεδομένου ότι η εταιρεία χτίστηκε σε ένα homebrew προσαρμοσμένου υλικού, το AwardSpace πάντα προσπαθούσε να απομυθοποιήσει τη δημιουργία και τη συντήρηση ιστότοπων. Ένας καινοτόμος από την αρχή, το AwardSpace, το οποίο ξεκίνησε ως έργο πάθους για τη δημιουργία ενός πραγματικά δωρεάν οικοδεσπότη, συνεχίζει να προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα στον Ιστό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me