Πώς το Kaspersky Lab βοηθά τους οργανισμούς να προστατεύουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία μέσω έρευνας, εμπειρογνωμοσύνης και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων

TL; Δρ: Το Kaspersky Lab, ένας διαδικτυακός οργανισμός ασφάλειας επόμενης γενιάς με περισσότερα από 21 χρόνια εμπειρίας, χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία του για την προστασία των επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων και των καταναλωτών παγκοσμίως. Οι λύσεις ασφαλείας της εταιρείας που βασίζονται στην έρευνα παρέχουν πρόληψη ή έγκαιρο εντοπισμό όλων των μορφών ψηφιακών απειλών. Με συνεχιζόμενη επένδυση σε απειλές κατάρτισης και εκπαιδευτικά γεγονότα, όπως η Σύνοδος Κορυφής Αναλυτών Ασφαλείας, το Kaspersky Lab δεσμεύεται να βοηθήσει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες να προστατεύσουν τα πολύτιμα διαδικτυακά τους στοιχεία.

Δεν είναι μυστικό ότι οι διαδικτυακοί εγκληματίες τρομοκρατούν επιχειρήσεις, εταιρικές οντότητες, κυβερνητικές υπηρεσίες και καταναλωτές τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, όσον αφορά το κόστος που σχετίζεται με παραβιάσεις, η σκηνή γίνεται σταδιακά πιο σκοτεινή.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018, το μέσο παγκόσμιο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων έχει αυξηθεί στα 1,23 εκατομμύρια δολάρια για το Enterpriss και 120.000 $ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές και οι οργανισμοί έχουν δίκιο να ανησυχούν καθώς οι πρόσφατες παραβιάσεις – που φέρουν τρομερά ονόματα όπως η WannaCry και η Black Energy – απειλούν να καταστρέψουν οικονομικά και φήμη στους καταναλωτές και τους οργανισμούς.

Εκεί έρχεται το λογισμικό προστασίας από ιούς και διαδικτυακής ασφάλειας της Kaspersky Lab. Με βάση τη βαθιά ευφυΐα απειλών και περισσότερα από 21 χρόνια εμπειρίας ασφάλειας, το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλείας της εταιρείας καταπολεμά αποτελεσματικά τις εξελιγμένες και εξελισσόμενες διαδικτυακές απειλές, εντοπίζοντας 360.000 νέα κακόβουλα αρχεία κάθε μέρα.

Λογότυπο Kaspersky

Οι αξιόπιστες υπηρεσίες πρόληψης και εντοπισμού απειλών της Kaspersky Lab βοηθούν περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες να προστατεύσουν τα διαδικτυακά τους στοιχεία.

Η έρευνα είναι η ψυχή του Kaspersky Lab. «Η παγκόσμια έρευνα της Kaspersky Lab & Η Ομάδα Ανάλυσης (GReAT), μια ομάδα 40+ ερευνητών κατά του κακόβουλου λογισμικού που βρίσκονται σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, παρακολουθεί κακόβουλη δραστηριότητα με έμφαση σε στοχευμένες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών και των εκστρατειών απειλών εθνικού κράτους », δήλωσε ο Rob Cataldo, VP of Enterprise Πωλήσεις στο Kaspersky Lab USA.

Όταν το Kaspersky Lab παρέχει εκπαίδευση σε μια ομάδα ασφαλείας για να τους βοηθήσει να είναι πιο αποτελεσματικοί, αυτή η εκπαίδευση προέρχεται από τους ίδιους τους ερευνητές της κυνηγιού για απειλές. «Επικεντρωνόμαστε στην παροχή μοναδικής παγκόσμιας κλάσης απειλών. φέρνοντας αποτελεσματικότητα των λειτουργιών ασφαλείας που έχουν εγκριθεί μέσω εκπαίδευσης από τους επαγγελματίες των λειτουργιών των επιχειρήσεων ασφαλείας », δήλωσε ο Ρομπ.

Η προσέγγιση διαφέρει έντονα από τη θεωρητική εκπαίδευση που θα λάβετε από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ο Rob πιστεύει ότι βοηθά το Kaspersky Lab να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. «Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχειρηματικής στρατηγικής θα είναι η παροχή προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν στον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με αυτές τις στοχευμένες απειλές και επιθέσεις», είπε.

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλείας της εταιρείας περιλαμβάνει λύσεις προστασίας τελικού σημείου επόμενης γενιάς και σχεδιασμένες για να μετριάσουν όλες τις μορφές ψηφιακών απειλών. Επιπλέον, οι ερευνητικές και εκπαιδευτικές της εκδηλώσεις, όπως η Σύνοδος Κορυφής Αναλυτών Ασφαλείας, παρέχουν μια αποκλειστική μαθησιακή ατμόσφαιρα τόσο για κυνηγούς απειλών όσο και για επιχειρήσεις. Με μια συνεχιζόμενη δέσμευση για ανάπτυξη προηγμένων λύσεων ασφάλειας βασισμένων στην έρευνα, το Kaspersky Lab προστατεύει 400 εκατομμύρια χρήστες και 270.000 εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο από διαδικτυακούς εγκληματίες.

Παροχή λύσεων ασφαλείας επόμενης γενιάς για την προστασία των χρηστών σε όλο τον κόσμο

Το Kaspersky Lab επικεντρώνεται με λέιζερ στις αναδυόμενες τάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων νέων στελεχών ransomware. Το WannaCry ransomware cryptworm, για παράδειγμα, στοχεύει υπολογιστές που εκτελούν Windows κρυπτογραφώντας δεδομένα και απαιτώντας από τους χρήστες να πληρώσουν λύτρα σε Bitcoin για να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στα δεδομένα τους. Εξελιγμένες, κρατικές απειλές, που συχνά προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, εμφανίζονται επίσης σε ολοένα και πιο καταστροφικές μορφές κακόβουλου λογισμικού, όπως το Shamoon, το Black Energy, το Destover, το NotPetya και το Olympic Destroyer.

«Η NotPetya, η οποία ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη εκτεταμένη επίθεση με υαλοκαθαριστήρες, ήταν ενδιαφέρουσα γιατί συνήθως, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ενεργούν για οικονομικό κέρδος», δήλωσε ο Rob. «Εδώ, είδαμε μια περίπτωση όπου κάποιος δημιούργησε μια απειλή που είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για να καταστρέψει, να καταστρέψει και να διαταράξει, η οποία ξεκινά από την πρώιμη εποχή ψηφιακών γκράφιτι όπου υπήρχαν πολλά παιδικά σενάρια στα υπόγεια τους, σχεδιάζοντας απειλές για φήμη».

Η ομάδα του Kaspersky

Η Kaspersky Lab Team δεσμεύεται να προστατεύει τους πελάτες από αναδυόμενες απειλές ασφαλείας.

Το Kaspersky Lab προσαρμόζεται γρήγορα σε αυτές τις απειλές, ακόμη και στην παιδική τους ηλικία. «Σε γενικές γραμμές, οι πελάτες μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές, ακόμη και όταν οι απειλές ήταν σε άγνωστη κατάσταση», δήλωσε ο Ρομπ. “Αυτό οφείλεται κυρίως στην υποκείμενη προηγμένη προστασία απειλών που χρησιμοποιούμε στις περισσότερες από τις λύσεις κατά των κακόβουλων προγραμμάτων.”

Με απλοϊκούς όρους, οι λύσεις επιτρέπουν στο Kaspersky Lab να εντοπίσει ανώμαλες διεργασίες και να τις σταματήσει στα ίχνη τους – ακόμη και αν υπάρχει μερική λοίμωξη. “Επομένως, εάν κάτι κρυπτογραφεί τα προσωπικά αρχεία κάποιου στο μηχάνημά του, σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να επαναφέρουμε τα εφέ αυτού, να αποκρυπτογραφήσουμε αυτά τα αρχεία που επηρεάστηκαν και να επιτρέψουμε στους χρήστες να συνεχίσουν να λειτουργούν”, δήλωσε ο Rob.

Φυσικά, το Kaspersky Lab εισάγει συνεχώς νέες τεχνολογίες και προσαρμόζει σύνολα λύσεων βάσει αναδυόμενων απειλών. Για παράδειγμα, η εταιρεία βελτίωσε την εφαρμογή Kaspersky Security για Windows Server με τη νέα τεχνολογία Anti-Cryptor που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εκκίνηση και τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού σε εταιρικές υπηρεσίες υψηλής απόδοσης. “Εάν μια επίθεση crypto-ransomware προσπαθήσει να μεταδοθεί σε ένα κοινόχρηστο αρχείο, θα σταματήσουμε να συμβαίνει αυτή η κίνηση, προστατεύοντας έτσι τον υπόλοιπο οργανισμό από την πλευρική μετακίνηση της απειλής”, δήλωσε ο Rob.

Γίνετε μέλος των ειδικών ασφαλείας υψηλής ποιότητας σε μια αποκλειστική ατμόσφαιρα μάθησης

Ο Rob είπε ότι οι εταιρείες, οι καταναλωτές και οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας αντιμετωπίζουν τώρα μια σειρά από διαδικτυακές προκλήσεις ασφάλειας, από γενικές αναποτελεσματικές ενέργειες ασφαλείας έως παγκόσμια έλλειψη ειδικευμένου ταλέντου στον κυβερνοχώρο. Εκτός από τις ισχυρές λύσεις ασφαλείας, το Kaspersky Lab εξυπηρετεί την πελατειακή του βάση μέσω εκδηλώσεων βιομηχανίας με αξία, όπως η Σύνοδος Κορυφής Αναλυτών Ασφαλείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Απριλίου 2019 στη Σιγκαπούρη «Αυτό το γεγονός εξελίσσεται στο σκέλος της έρευνας και της μηχανικής αυτού που κάνουμε», είπε ο Rob. “Είναι μια εσωτερική, αποκλειστική ατμόσφαιρα για μάθηση.”

Η ετήσια εκδήλωση, στο 11ο έτος, προσελκύει κορυφαίους ερευνητές κακόβουλου λογισμικού στον κόσμο, παγκόσμιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε υπολογιστές – καθώς και ανώτερα στελέχη σε μια σειρά βιομηχανικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τεχνολογίας, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Συνεδρίες εκδηλώσεων, οι οποίες ενθαρρύνουν τη συζήτηση και την ανταλλαγή πληροφοριών, διαθέτουν επιλεγμένους παρουσιαστές που μοιράζονται πρωτοποριακή έρευνα, τεχνολογίες και ιδέες για τη βελτίωση της συνεργασίας στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στις απειλές για την ασφάλεια.

«Είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη γνώσεων», είπε ο Ρομπ. «Μερικά από τα κομμάτια απαιτούν προηγμένη γνώση στο κυνήγι απειλών, ενώ άλλα είναι επιχειρηματικές συνεδρίες για στελέχη C-level που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την απειλή και την έρευνα με την οποία η ομάδα μας βοηθά. Έχει εξελιχθεί αρκετά με την πάροδο των ετών για να συμπεριλάβει πιο σχετικά προγράμματα σπουδών για τους διαφορετικούς τύπους συμμετεχόντων. “

Συνολικά, η εκδήλωση ωφελεί ένα κοινό που επικεντρώνεται στην έρευνα, είτε πρόκειται για επαγγελματίες ασφαλείας υψηλού επιπέδου είτε για πελάτες που ενδιαφέρονται για τις τελευταίες λύσεις πληροφοριών απειλής που προσφέρει η εταιρεία. “Εάν υπήρξε μια πρόσφατη ανακάλυψη μιας νέας προηγμένης απειλής που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον καθένα, θα ζητήσουμε από την παγκόσμια ερευνητική μας ομάδα να ανακοινώσει τι έχουν ανακαλύψει και να μοιραστεί σχετικές λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Rob.

Πρόληψη ή έγκαιρος εντοπισμός όλων των μορφών ψηφιακών απειλών

Οι περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας ασφάλειας στο διαδίκτυο της Kaspersky Lab βοηθούν την εταιρεία να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την πρόληψη ή τον έγκαιρο εντοπισμό όλων των μορφών ψηφιακών απειλών. Ως οργανισμός, το Kaspersky Lab έχει υψηλή τεχνογνωσία: Από τους 3.700 υπαλλήλους του, η τρίτη εστίαση εξ ολοκλήρου στην έρευνα και την ανάπτυξη. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ένα μοντέλο βιολογικής ανάπτυξης.

«Δημιουργούμε όλες τις λύσεις μας από το μηδέν, γεγονός που τις καθιστά προσαρμόσιμες καθώς εισάγουμε συμπληρωματικές ή συμπληρωματικές λειτουργίες που αυξάνουν τις υπάρχουσες δυνατότητες των βασικών προϊόντων μας», δήλωσε ο Rob. “Είναι μέρος του ίδιου μηχανικού υφάσματος.”

Ο Rob είπε ότι η εταιρεία αντλεί την αξία της από τρία θεμελιώδη πλεονεκτήματα: Συγκέντρωση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, μηχανική μάθηση και ανθρώπινη εμπειρία. “Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό δεδομένων απειλής που έχουμε συλλέξει”, δήλωσε ο Rob. “Κάθε κόμβος, αν θέλετε, που προστατεύεται από το Kaspersky Lab είναι ουσιαστικά ένας αισθητήρας και μεταδίδουν τεράστια ποσά ανώνυμων μεταδεδομένων για πληροφορίες σχετικά με την απειλή πίσω στο σύννεφο ασφαλείας μας, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από αυτά τα στοιχεία μηχανικής εκμάθησης.”

Το γεγονός ότι η Kaspersky Lab δραστηριοποιείται ως παγκόσμια οντότητα από το 1997, σημαίνει ότι η εταιρεία επεξεργάζεται πληροφορίες από επικίνδυνα σημεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Κορέας, της Σαουδικής Αραβίας, της Μέσης Ανατολής και της Ρωσίας. Αυτά τα δεδομένα, με την πάροδο του χρόνου, οξύνουν τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στη μηχανική μάθηση, οι οποίοι μεταφράζονται σε πιο γρήγορες και πιο ακριβείς αποφάσεις.

Η δύναμη της εταιρείας στην ανθρώπινη εμπειρογνωμοσύνη είναι επίσης προϊόν της μακροζωίας της βιομηχανίας. «Μέσω του GReAT, έχουμε οργανώσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων έρευνας που κυνηγούν απειλές όλη την ημέρα», δήλωσε ο Rob. «Υπάρχουν αναμφισβήτητα μόνο 1.000 άτομα αυτού του διαμετρήματος που υπάρχουν σήμερα, και 40+ από αυτούς εργάζονται για εμάς».

Ο Ρομπ είπε ότι η ομάδα ανακαλύπτει, κατά μέσο όρο, μεταξύ 90 και 100 προηγμένων, επίμονων απειλών ετησίως. «Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για κρατικές απειλές τύπου και μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με υπευθυνότητα με τους παγκόσμιους φορείς επιβολής του νόμου, καθώς και με τους πελάτες μας, οι οποίοι πληρώνουν για να εφοδιαστούν καλύτερα με τις τεχνικές των σύγχρονων παραγόντων απειλών», είπε..

Μια συνεχής επένδυση σε απειλές κατάρτισης και βραβευμένα προϊόντα

Οι υπηρεσίες της Kaspersky Labs έχουν αναγνωριστεί από πολλά βραβεία και ανεξάρτητα τεστ από επαγγελματικές οργανώσεις και δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Gartner Peer Insights Customers ’Choice.

«Η Gartner εκτελεί ένα πρόγραμμα όπου βγαίνουν και ζητούν από πελάτες που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες να υποβάλουν μια ανασκόπηση συγκεκριμένων προϊόντων», δήλωσε ο Rob. «Εδώ και δύο χρόνια, με βάση τα σχόλια των πελατών μας, επιλέξαμε. Συνολικά, είναι πραγματικά αξιόπιστο μέσω αποτελεσματικής πρόληψης και ανίχνευσης: Οι άνθρωποι επενδύουν στην ασφάλεια, επειδή περιμένουν να τους κρατήσετε μακριά από το κακό. “

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη προϊόντων, η Kaspersky Lab βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα, στα σχόλια των πελατών και στην ίδια την αγορά για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά από κακόβουλους χάκερ και πιθανό ανταγωνισμό. «Πρέπει να κρατήσουμε το αυτί μας στο έδαφος και να ακούσουμε τους πελάτες μας», είπε ο Rob. «Αναμένουν διαφάνεια, επειδή είμαστε η εταιρεία που εμπιστεύονται για να προστατεύσουν τα κοσμηματοπωλεία τους από τους ηθοποιούς του κυβερνοχώρου».

Πρόσφατα ξεκίνησε καινοτομίες

Πέρυσι, η Kaspersky παρουσίασε την προσφορά υβριδικής ασφάλειας στο RSA Conference 2018 στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να προστατεύουν τα ψηφιακά τους στοιχεία, όπου κι αν βρίσκονται. «Τους επιτρέπει να έχουν ένα πολύ ετερογενές περιβάλλον με περιουσιακά στοιχεία σε όλες τις διαφορετικές γεύσεις της υποδομής τους και να το προστατεύουν με μια λύση που ενορχηστρωθεί κεντρικά από ένα σημείο», δήλωσε ο Rob.

Το Kaspersky Security για το Microsoft Office 365, μία από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της εταιρείας, είναι μια νέα προσφορά Security-as-a-Service που υποστηρίζεται από μηχανική εκμάθηση και πραγματικές πληροφορίες που βασίζονται σε σύννεφο απειλών για να ενισχύσει την προστασία για το Microsoft Exchange. Η προσφορά παρέχει τεχνολογία ανίχνευσης επόμενης γενιάς που είναι εύκολο να διαμορφωθεί, με εγγενή ενσωμάτωση και βελτιωμένη προστασία από διαδικτυακές απειλές.

«Τώρα, μπορούμε να δρομολογήσουμε την επισκεψιμότητα email που βασίζεται σε σύννεφο μέσω του Microsoft Office 365 σε μια λύση που θα τη σαρώσει για κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητα μηνύματα», δήλωσε ο Rob. “Προσθέτει ένα επίπεδο προστασίας για αυτόν τον παράγοντα μορφής.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me