Νέο από την Mirantis: MCP Edge Fine-Tunes Cloud Infrastructure and Applications for Vendor-Neutral and Affordable Edge Computing

TL; Δρ: Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα και μια τεχνολογική τεχνολογία DevOps, οι διαχειριζόμενοι εμπειρογνώμονες ανοιχτού cloud στο Mirantis επεκτείνουν την υποδομή και τις εφαρμογές του οργανισμού για να καλύψουν τις απαιτητικές απαιτήσεις της τεχνολογίας αιχμής. Η νέα υπηρεσία, MCP Edge, στοχεύει στην εξυπηρέτηση τηλεπικοινωνιακών οργανισμών και παρόχων υπηρεσιών που θέλουν να μετακινηθούν από εικονικές μηχανές σε μια πιο κοντέινερ, εγγενής αρχιτεκτονική cloud. Οι ειδικοί στο cloud της εταιρείας βοηθούν στην κατασκευή, ανάπτυξη και υποστήριξη της εξαιρετικά συντονισμένης έκδοσης του Mirantis Cloud Platform με τρόπο που προωθεί την απρόσκοπτη και κεντρική διαχείριση κύκλου ζωής, εναλλάξιμο υλικό και χαμηλότερο κόστος.

Για να διατηρήσει την ηγετική της θέση ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η Saudi Arabia Telecom έθεσε την ταχεία επέκταση σε δημόσιες και διαχειριζόμενες υπηρεσίες cloud ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας – και δεν ήθελαν να ξεκινήσουν μικρά, ούτε.

Για να είναι επιτυχής, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Cloud Services Saleh Mosaibah, η εταιρεία έπρεπε να συναντήσει ή να υπερβεί τις προσφορές cloud των παγκόσμιων δυνάμεων που είναι έτοιμες να εισέλθουν στην περιοχή: Amazon, Google και Microsoft. Αυτό σήμαινε διαθεσιμότητα, απόδοση, επεκτασιμότητα και ασφάλεια σε επίπεδο αερομεταφορέα – διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα να προσφέρετε ευέλικτες υπηρεσίες και μια ελκυστική δομή τιμολόγησης.

«Για να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικά επεκτάσιμο σύννεφο με ανταγωνιστικές τιμές, χρειαζόμασταν ένα ανοιχτό οικοσύστημα τεχνολογιών, όχι ιδιόκτητων προμηθευτών. Είδαμε άλλους να πηγαίνουν εκείνη τη διαδρομή και να αποτυγχάνουν », δήλωσε ο Saleh στο διαδίκτυο. Η Saudi Arabia Telecom επέλεξε το OpenStack για την πλατφόρμα της και ζήτησε τη βοήθεια του Mirantis, ειδικών φιλοξενίας cloud και ηγέτη στο έργο ανοιχτού κώδικα.

«Η Mirantis έχει την πιο τεχνογνωσία OpenStack στην αγορά και ανοιχτές ενσωματώσεις σε μεγάλο αριθμό προμηθευτών λογισμικού και υλικού», είπε. “Αυτό μας δίνει την ελευθερία να επιλέξουμε τους διακομιστές, τον αποθηκευτικό χώρο και άλλα στοιχεία που λειτουργούν καλύτερα για εμάς.”

Με την τεχνική υποστήριξη της Mirantis, η Saudi Arabia Telecom εκτελεί την ανάπτυξη της πλατφόρμας cloud σε τρία κέντρα δεδομένων και σύντομα θα είναι χιλιάδες διακομιστές. Η ζήτηση των πελατών είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο, αλλά η εταιρεία μπορεί άνετα να κλιμακώσει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες με τη συνεχή καινοτομία της Mirantis.

«Ο Mirantis είναι ένας σπουδαίος συνεργάτης στην κοινότητα, καθώς είναι σε θέση να βλέπει όλες τις συνεισφορές της κοινότητας και να προσδιορίζει αυτές που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες μας», δήλωσε ο Saleh. “Η Mirantis οδηγεί χαρακτηριστικά στην κοινότητα που είναι σημαντικά για τη Saudi Arabia Telecom.”

MCP Edge: Μικρότερα ίχνη και μια οριζόντια πλατφόρμα που ανταποκρίνεται

Η Mirantis επέκτεινε πρόσφατα την τεχνογνωσία OpenStack και Kubernetes για να εισαγάγει περισσότερη υποστήριξη και λειτουργικότητα υπολογιστών αιχμής στην υπογραφή της Mirantis Cloud Platform. Διαθέτοντας μικρότερα ίχνη και μια οριζόντια προσανατολισμένη λύση κλιμάκωσης, η MCP Edge κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 για να δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών και τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, όπως η Saudi Arabia Telecom, να εκτελούν μια ποικιλία αιχμών υπολογιστικών εφαρμογών και να προχωρήσουν προς μια αρχιτεκτονική που βασίζεται σε σύννεφα.

Εικόνα του David Van Everen και του λογότυπου Mirantis

Το Mirantis Cloud Platform περιλαμβάνει πλέον μια κορυφαία υπηρεσία υπολογισμού, σύμφωνα με τον David Van Everen.

Οι μηχανικοί της Mirantis επέλεξαν το Kubernetes ως το βασικό θεμέλιο της πλατφόρμας, δεδομένου του μικρότερου αποτυπώματος του συστήματος ελέγχου εμπορευματοκιβωτίων σε σχέση με το OpenStack. Με το σύστημα χαμηλού προφίλ για διαμόρφωση, δρομολόγηση και διαχείριση δικτύου, το Kubernetes προσφέρει έναν ευέλικτο τρόπο χειρισμού εφαρμογών στην άκρη.

Για να το επιτύχει αυτό, ο Mirantis βασίζεται σε ένα πρόγραμμα λογισμικού εσωτερικού χώρου που ονομάζεται Virtlet, το οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές να εκτελούν εικονικές μηχανές σε συστάδες Kubernetes ως πολίτες πρώτης κατηγορίας. Το έργο, το οποίο είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα, συνδυάζει τη δύναμη των λειτουργικών VM στο Kubernetes με τις δυνατότητες δικτύωσης που καθορίζονται από το λογισμικό του OpenStack, σύμφωνα με τον David Van Everen, SVP, WW Field Organisation.

«Μπορείτε να τα ενορχηστρώσετε με τον ίδιο τρόπο όπως τα εμπορευματοκιβώτια», είπε.

Συνεργασία με πελάτες για αρχιτέκτονα, ανάπτυξη και υποστήριξη νέων λύσεων

Η Mirantis φέρνει την ίδια γνώση, πελατοκεντρική προσέγγιση για την παράδοση του MCP Edge όπως και με την πλατφόρμα cloud της εταιρείας, είπε ο David. Η μέθοδος build-operasi-μεταφοράς διασφαλίζει ότι οι λύσεις δημιουργούνται τέλεια για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε πελάτη.

«Θα συνεργαζόμασταν μαζί τους αρχικά για να σχεδιάσουμε τη λύση», είπε. «Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει ένας συνδυασμός από σύννεφα άκρων με βάση το OpenStack μαζί με σύννεφα άκρων με βάση το Kubernetes, ανάλογα με τις απαιτήσεις μεγέθους και τους φόρτους εργασίας που τρέχουν σε αυτά.»

Εικόνα υπαλλήλων της Mirantis

Εκτός από την έδρα του στο Campbell της Καλιφόρνια, το Mirantis έχει γραφεία στο Τέξας, τη Γιούτα, τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ξεκινώντας με την απόδειξη της ιδέας ή της βιωσιμότητας του MCP Edge, το Mirantis βοηθά τους πελάτες να εκτιμήσουν, να δικαιολογήσουν, να αρχίσουν και να αποδείξουν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αξίας από την ανάπτυξη των πλατφορμών υπολογιστών cloud και edge της εταιρείας. Σύμφωνα με τον David, όλα αυτά επιστρέφουν στην προσέγγιση παράδοσης build-operasi-μεταφοράς που ακολουθεί ο Mirantis.

«Η φάση λειτουργίας είναι ουσιαστικά διαχειριζόμενες υπηρεσίες, όπου η Mirantis λειτουργεί ενεργά τα σύννεφα των πελατών μας για λογαριασμό τους», δήλωσε ο David. «Η φάση μεταφοράς, όπου ο πελάτης αναλαμβάνει λειτουργίες, είναι προαιρετική και περίπου οι μισοί από τους πελάτες μας δεν επιλέγουν ποτέ να μεταφέρουν τον επιχειρησιακό έλεγχο στον εαυτό τους. Για εκείνους τους πελάτες που ολοκληρώνουν τη φάση μεταφοράς, βασίζονται στο Mirantis για επιχειρηματική υποστήριξη. Πιστεύω ότι όλοι οι πελάτες των παρόχων υπηρεσιών μας λειτουργούν οι ίδιοι τα σύννεφα τους και τους παρέχουμε επιχειρηματική υποστήριξη. “

Φέρνοντας τα DevOps σε ανεξάρτητη, κεντρική διαχείριση κύκλου ζωής

Ένας από τους μεγαλύτερους διαφοροποιητές για το Mirantis και το MCP Edge, σύμφωνα με τον David, είναι η δυνατότητα ανεξάρτητης διαχείρισης του κύκλου ζωής όλων των υπηρεσιών ανοιχτού κώδικα που συμβάλλουν στην πλατφόρμα cloud.

«Αντί να χρησιμοποιούμε μια μονολιθική διανομή για το OpenStack, αντ ‘αυτού σπάμε το OpenStack σε μεμονωμένες υπηρεσίες, όπως η Nova για παροχή, το Neutron για Networking-as-a-Service, το Cinder για αποθήκευση μπλοκ και άλλα», είπε. «Μπορούμε να διαχειριστούμε τον κύκλο ζωής μέσω μιας εργαλειοθήκης DevOps που βασίζεται σε git, Gerrit, Jenkins και μερικά άλλα πράγματα για τη διαχείριση της διαμόρφωσης.»

Στιγμιότυπο οθόνης του ταμπλό StackLight

Οι ομάδες βοήθειας StackLight και DriveTrain παρακολουθούν και διαχειρίζονται τους κύκλους ζωής διαφόρων υπηρεσιών cloud computing.

Το Mirantis DriveTrain επιτρέπει στους οργανισμούς να αντιμετωπίζουν την υποδομή cloud όπως οι εφαρμογές ή οι κωδικοί. Η αυτοματοποίηση βάσει πολιτικής απλοποιεί τη διαχείριση των σύνθετων συστημάτων cloud, μαζί με τον εξορθολογισμό διαφόρων επαναλαμβανόμενων εργασιών και ροών εργασίας. Οι οργανισμοί μπορούν να συντονίζουν συνεχώς και να διασκεδάζουν με διάφορες διαμορφώσεις για προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες, παρέχοντας σημαντικές ενημερώσεις με ελάχιστη διακοπή.

«Οποτεδήποτε χρειαστεί να αλλάξετε ή να ενημερώσετε την υπηρεσία Cinder στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διορθώσετε ένα δυσάρεστο ελάττωμα ή κάτι τέτοιο, μπορείτε απλά να κάνετε αυτήν την ατομική αλλαγή στο μοντέλο ανακατασκευής, να το εκτελέσετε μέσω μιας επισκόπησης κώδικα Gerrit, να εκτελέσετε έναν αγωγό Jenkins για να ενημερώσετε το υπηρεσίες σε όλο το περιβάλλον και ουσιαστικά διαχειρίζεστε τον κώδικα για ολόκληρη την υποδομή σας », είπε ο David. «Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογιστικό άξονα τώρα. Μπορούμε να έχουμε εκατοντάδες σύννεφα κατανεμημένα σε μια μεγάλη περιοχή ή σε πολλές περιοχές, και όλα αυτά μπορούν να διαχειρίζονται τον κύκλο ζωής από ένα κεντρικό σημείο. “

Ο Ντέιβιντ είπε ότι ο οργανισμός εργάζεται για να αναπτύξει τα ίδια πλεονεκτήματα με το σύστημα υποστήριξης λειτουργιών της εταιρείας, StackLight, για την παροχή κεντρικών καταγραφών, παρακολούθησης και προειδοποίησης οπτικοποιήσεων σε μία διεπαφή χρήστη.

Το Mirantis επικεντρώνεται στην παροχή ευελιξίας και χαμηλότερου κόστους

Σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η δέσμευση του Mirantis για χρήση και συμβολή σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα τροφοδοτεί αυτό που ο David αναγνωρίζει ως τα δύο μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ή διαφοροποιητές της εταιρείας: προσιτή τιμή και προσαρμοστικότητα.

«Παρέχουμε υποστήριξη σε επίπεδο επιχείρησης, αλλά εκτός από αυτό, όλο το λογισμικό βασίζεται στην πραγματικότητα σε έργα ανοιχτού κώδικα και ανάντη», είπε, προσθέτοντας ότι ενώ ο Mirantis προσθέτει λίγη σκλήρυνση στο Kubernetes και στο OpenStack, όλες οι αλλαγές ο πηγαίος κώδικας των έργων συνεισφέρεται στις κοινότητες.

Η χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα σημαίνει ότι οι οργανισμοί δεν είναι κλειδωμένοι στη χρήση διαμορφώσεων υλικού ή λογισμικού ενός συγκεκριμένου προμηθευτή – εξοικονομώντας τελικά χρήματα στους πελάτες.

«Νομίζω ότι οι πάροχοι υπηρεσιών αναζητούν τρόπους για τον εξορθολογισμό της δομής κόστους τους για λύσεις και εφαρμογές που προσφέρουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις». «Το να έχεις αυτό το μοντέλο χαμηλότερου κόστους είναι σημαντικό. Καθώς οι άνθρωποι γίνονται δημιουργικοί σχετικά με τον τρόπο χρήσης των υπολογιστών αιχμής για να προσφέρουν εκπληκτικές νέες εμπειρίες στους πελάτες, θα χρειαστούν μια ευέλικτη πλατφόρμα που μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης και προσαρμοσμένη στους περιορισμούς αυτών των εφαρμογών. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me