pCloud: Μια μονάδα δίσκου Cloud υψηλής ασφάλειας που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να συγχρονίζουν αρχεία και φακέλους σε όλες τις συσκευές

TL; Δρ: Πολλοί από τους σημερινούς εργαζόμενους χρησιμοποιούν πολλές συσκευές για την εκτέλεση εργασιών, αλλά η σύνδεση όλων αυτών των συσκευών μέσω του cloud παραμένει περίπλοκη. Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη στον κλάδο των υπηρεσιών πληροφορικής, μια ομάδα προγραμματιστών συνεργάστηκε για να σχεδιάσει το pCloud. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα αρχεία σε μια μονάδα cloud και να έχουν πρόσβαση ή να τα κατεβάζουν από οποιαδήποτε συσκευή – συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, smartphone και tablet – μέσω των εφαρμογών της για επιτραπέζιους και κινητές συσκευές. Και σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες cloud, το pCloud προωθεί τη συνεργασία μεταξύ χρηστών, επιτρέποντας την κοινή χρήση συνδέσμων, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να προβάλλει και να επεξεργάζεται αρχεία μαζί με τον κάτοχο.

Η εμπιστοσύνη στο cloud computing αυξάνεται σταθερά και ο Gartner προβλέπει ότι το 28% των βασικών δαπανών στα τμήματα πληροφορικής θα είναι σε υπηρεσίες cloud έως το 2022. Αυτό δείχνει μια δραματική μετατόπιση της σκέψης μεταξύ των επιχειρήσεων που, πριν από πολύ καιρό, είχαν πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τη λειτουργία στο σύννεφο.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο μορφωμένοι και πρόθυμοι να εργαστούν με το cloud από ό, τι πριν από πέντε χρόνια», δήλωσε ο Andrey Yanakov, επικεφαλής στρατηγικός μάρκετινγκ για το pCloud, μια εταιρεία αποθήκευσης cloud.

Η εταιρεία έχει δει μια παρόμοια εντυπωσιακή εισροή πελατών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Όταν οι προγραμματιστές ξεκίνησαν το pCloud το 2013, η υιοθέτηση υπηρεσίας cloud ήταν περίπου 18%. Ο Andrey μας είπε ότι, σήμερα, ο αριθμός είναι πιο κοντά στο 25%.

Η αναγκαιότητα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μαζική μετάβαση στο σύννεφο. Επειδή τόσα πολλά άτομα έχουν αρχεία σε πολλές συσκευές, χρειάζονται έναν τρόπο πρόσβασης σε αυτά τα αρχεία όποτε και όπου τα χρειάζονται. Για παράδειγμα, εάν οι εργαζόμενοι έχουν απαραίτητα έγγραφα στους υπολογιστές εργασίας τους, μπορεί να θέλουν έτοιμη πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να μετεγκαταστήσουν τα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο σε όλες τις συσκευές. Και το cloud storage σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να βασίζονται σε συχνά αναξιόπιστους σκληρούς δίσκους ως το μόνο μέσο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

“Το κόστος ανάκτησης πληροφοριών σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο είναι εξαιρετικά υψηλό και συχνά μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 $”, δήλωσε ο Andrey.

Και, επειδή είναι φυσικές συσκευές, μπορούν επίσης να χαθούν ή να κλαπούν.

Με το pCloud, οι χρήστες μπορούν να απλοποιήσουν και να ασφαλίσουν τα έγγραφα, τα αρχεία και τις φωτογραφίες τους. Αντί να κάνει τους χρήστες να θυμούνται πού έχουν αποθηκεύσει ένα συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο, το pCloud ενημερώνει αυτόματα τους κοινόχρηστους φακέλους του, ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα έγγραφο ανεξάρτητα από την προέλευσή του.

Οι χρήστες μπορούν να ενοποιήσουν πολλές συσκευές και ροές εργασίας κοινής χρήσης αρχείων

Όταν το pCloud ξεκίνησε, οι δημιουργοί του χτένισαν την αγορά για να δουν ποια χαρακτηριστικά προϊόντος ήθελαν οι καταναλωτές και δεν υπήρχαν. Ανακάλυψαν μια εκπληκτική έλλειψη επιλογών για κοινή χρήση αρχείων και φακέλων σε όλες τις συσκευές – ή με πολλούς χρήστες.

“Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι που είχε περισσότερες από μία επιλογές για κοινή χρήση ή προβολή αρχείων, αλλά επίσης είχε ασφαλή συνεργασία και κρυπτογράφηση αρχείων”, δήλωσε ο Andrey. “Αυτό ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία της ομάδας pCloud και την εκπλήρωση της ιδέας μας.”

Φωτογραφία του pCloud που εκτελείται σε φορητό υπολογιστή

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν τα αρχεία διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές τους απλώς ρίχνοντάς τα σε έναν συγχρονισμένο φάκελο pCloud.

Οι χρήστες ξεκινούν κατεβάζοντας την εφαρμογή pCloud Drive σε όλες τις συσκευές τους. Εφόσον ο χρήστης έχει την εφαρμογή σε κάθε συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του κινητού, και χρησιμοποιεί τα ίδια διαπιστευτήρια, τα αρχεία συγχρονίζονται σε αυτές τις συσκευές κάθε φορά που πέφτουν σε αυτόν το φάκελο.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά υπογραφής του pCloud είναι τα εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων και συνεργασίας που παρέχουν τρεις επιλογές για κοινή χρήση αρχείων ή φακέλων με άλλους.

Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν έναν σύνδεσμο προς ένα αρχείο ή έναν φάκελο για να παραχωρήσουν σε κάποιον πρόσβαση στα έγγραφα – ακόμη και αν ο παραλήπτης δεν έχει λογαριασμό pCloud. Μπορούν επίσης να προσκαλέσουν χρήστες στους φακέλους τους, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν για τη δημιουργία εγγράφων μαζί. Οι χρήστες που δεν χρησιμοποιούν το PCloud μπορούν ακόμη και να ανεβάσουν τα έγγραφα και τα αρχεία τους σε ένα pCloud Drive, έτσι ώστε ένας χρήστης να μπορεί να εργαστεί σε αυτά.

Με στόχο να προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια στο Cloud

Οι ανησυχίες των χρηστών σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια οδήγησαν σε πιο αργή υιοθέτηση cloud. Γι ‘αυτό το pCloud βασίστηκε σε ένα θεμέλιο ασφάλειας. Από την αρχή, οι προγραμματιστές κατάλαβαν ότι η ασφάλεια και το απόρρητο ήταν βασικά χαρακτηριστικά. Αν και πολλοί επαγγελματίες είδαν ότι μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εργασία τους σε περισσότερες συσκευές, έπρεπε να είναι πεπεισμένοι ότι οι επιλογές cloud προσέφεραν επαρκή προστασία.

Στιγμιότυπο οθόνης του pCloud Crypto

Τα αρχεία ασφαλίζονται σε επίπεδο συσκευής μέσω της ισχυρής δυνατότητας Crypto pCloud.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά για λύσεις ασφάλειας και απορρήτου», δήλωσε ο Andrey.

Για το σκοπό αυτό, το pCloud ξεκίνησε να κάνει την πλατφόρμα του την πιο ασφαλή λύση αποθήκευσης cloud στην αγορά. Και η εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για την ασφάλειά της που προκάλεσε τους εισβολείς να εισέλθουν στο σύστημά της. Το βραβείο: 100.000 $.

Πάνω από έξι μήνες, σχεδόν 3.000 χάκερ προσπάθησαν να εισέλθουν στο pCloud. Μερικοί από τους πιο έξυπνους χάκερ από όλο τον κόσμο προσπάθησαν την πρόκληση – αλλά κανένας δεν πέτυχε.

Τι είναι αυτό που κάνει το pCloud τόσο ασφαλές?

Πρώτον, η λειτουργία pCloud Crypto προσφέρει κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη, η οποία διασφαλίζει ότι τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή ενός χρήστη πριν μεταφορτωθούν στο cloud. Κανείς άλλος από τον χρήστη δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει μια πολιτική μηδενικής γνώσης, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς στην εταιρεία δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση σε αρχεία οποιουδήποτε χρήστη. Και, για ένα άλλο επίπεδο προστασίας, οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κλειδώσουν τα αρχεία τους με ένα Pass για να τα κάνουν αόρατα σε άλλους.

Ανάπτυξη σχετικών εργαλείων συνεργασίας για ποικίλες περιπτώσεις χρήσης

Καθώς περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις εμπιστεύονται το cloud, το pCloud προσφέρει ισχυρές, ασφαλείς υπηρεσίες που κάνουν το διακόπτη απρόσκοπτη και παραγωγική. Και η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί όχι μόνο τη συνεργατική πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, αλλά και τα χαρακτηριστικά και τα σχέδια τιμολόγησης.

Μεταξύ των πακέτων που προσφέρει το pCloud είναι τα σχέδια διάρκειας ζωής του που επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν μια εφάπαξ χρέωση για να εξασφαλίσουν τον αποθηκευτικό χώρο pCloud για πάντα. Αντί να λαμβάνουν μηνιαίο ή ετήσιο λογαριασμό, οι χρήστες σε όλη τη ζωή πληρώνουν μία τιμή για 500 GB ή 2 TB που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να επενδύσουν σε μια ασφαλή λύση αποθήκευσης και να εξαλείψουν τον κίνδυνο απώλειας των αρχείων τους σε εξωτερικές μονάδες δίσκου, οι οποίες έχουν μέση διάρκεια ζωής περίπου πέντε ετών», δήλωσε ο Andrey..

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι το οικογενειακό του πρόγραμμα, το οποίο παρέχει χώρο αποθήκευσης και πρόσβαση για έως και τέσσερα άτομα. Οι διαχειριστές οικογενειακού προγράμματος μπορούν να διαθέσουν χώρο αποθήκευσης σε κάθε μέλος της οικογένειας και κάθε χρήστης μπορεί να διατηρήσει τα αρχεία του ασφαλή. Το οικογενειακό πρόγραμμα προσφέρει επίσης μια επιλογή διάρκειας ζωής, με τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε 2 TB χώρου για πάντα με σταθερή τιμή.

Φωτογραφία της εφαρμογής pCloud σε κινητή συσκευή

Τα σχέδια διάρκειας ζωής επιτρέπουν στους χρήστες του PCloud να αποθηκεύουν όλες τις φωτογραφίες, τα αρχεία και τα έγγραφά τους για πάντα με εφάπαξ χρέωση.

Η ομάδα του pCloud έχει επίσης αναπτύξει λειτουργίες με βάση τα σχόλια των χρηστών.

«Είμαστε πιο ευέλικτοι και μπορούμε να προσθέσουμε νέες δυνατότητες πιο γρήγορα από τους μεγαλύτερους παίκτες», δήλωσε ο Andrey. “Για παράδειγμα, έχουμε εφαρμόσει το PCloud Public Folder, μια λειτουργία που έχει εγκαταλειφθεί από άλλες υπηρεσίες cloud αλλά ζητήθηκε από πολλούς από τους χρήστες μας.”

Η εταιρεία προσφέρει επίσης επώνυμους συνδέσμους, που επιτρέπουν στις εταιρείες να επισημάνουν τις επωνυμίες τους όταν μοιράζονται αρχεία με άλλους.

«Οι εταιρείες μπορούν πραγματικά να κάνουν μια διαρκή εντύπωση προσθέτοντας το δικό τους λογότυπο επωνυμίας, την εικόνα εξωφύλλου, τον τίτλο και την περιγραφή στους φακέλους που μοιράζονται», δήλωσε ο Andrey.

Και το pCloud εξακολουθεί να ψάχνει να συμπληρώσει μερικά από τα κομμάτια που λείπουν από τους προγραμματιστές που βρήκαν στην αγορά όταν ξεκίνησε η εταιρεία. Προσφέροντας συνεργατικά εργαλεία, ασφάλεια και πρωτότυπα χαρακτηριστικά, το pCloud βρήκε μια επιτυχημένη θέση στην αγορά αποθήκευσης cloud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me