Premium Managed Hosting σε προσιτές τιμές: Οι ισχυρές υπηρεσίες Cloud και VPS της KnownHost παρέχουν ευέλικτη ασφάλεια και απόδοση

TL; Δρ: Από τις απλούστερες ανάγκες εγκατάστασης VPS έως έναν ωκεανό πιο σύνθετων ερωτήσεων υπολογιστικού νέφους, οι τεχνικοί υποστήριξης στο KnownHost καθίστανται διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για να διασφαλίσουν ότι οι ιστότοποι των πελατών τους λειτουργούν ομαλά. Από την ίδρυσή του το 2006, ο κεντρικός υπολογιστής έχει αξιοποιήσει ισχυρό, μοντέρνο υλικό και εικονικοποίηση για να τοποθετηθεί ως ενιαίος χώρος για διαχειριζόμενη κοινή, εικονική, cloud και αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών.

Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι ένας εφιάλτης όταν ένας ιστότοπος δεν λειτουργεί – ειδικά εάν αυτός ο ιστότοπος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχείρησής σας. Δεν έχει ο καθένας γνώση του διακομιστή για να χειριστεί κάθε τεχνολογικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει σε καθημερινές λειτουργίες, γι ‘αυτό και οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες όπως αυτές από το KnownHost είναι τόσο ευεργετικές για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο cloud σήμερα.

Οι τεχνικοί στο KnownHost εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να προβλέψουν τις ανάγκες των πελατών, να προσφέρουν έξυπνη υποστήριξη και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιστότοποι που φιλοξενούν, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να μπορούν να επικεντρωθούν στην εργασία τους – γνωρίζοντας ότι ο ιστότοπός τους λειτουργεί με κορυφαία απόδοση.

«Θέλουμε να είμαστε συνεργάτες στην επιχείρηση, όχι μόνο κάποιος τυχαίος προμηθευτής που φροντίζει τη φιλοξενία ιστοσελίδων», δήλωσε ο COO της γνωστής υπηρεσίας Daniel Pearson.

Η εξειδίκευση στην εικονικοποίηση οδηγεί σε προϊόντα Cloud και VPS

Οι ιδρυτές του KnownHost συναντήθηκαν στο Parallels, όπου συνεισέφεραν εκτενώς στο Virtuozzo και το Plesk πριν έλθουν στη διαχειριζόμενη αγορά φιλοξενίας και ξεκίνησαν το KnownHost το 2006.

Η εταιρεία δημιούργησε έναν σταθερό πυρήνα στη διαχειριζόμενη αγορά VPS προτού αξιοποιήσει την υπεροχή του cloud computing ως προσβάσιμο, υψηλής ταχύτητας βοηθητικό πρόγραμμα. Το KnownHost επικεντρώνεται κυρίως στη διαχείριση του cPanel, αλλά ο Daniel ήταν βέβαιο ότι θα τονίσει ότι η εταιρεία διατηρεί επίσης λογαριασμούς DirectAdmin για πελάτες που αναζητούν επιπλέον απλότητα.

Εκτός από την προσφορά υψηλής απόδοσης κοινών, VPS, cloud και αποκλειστικών υπηρεσιών φιλοξενίας, η KnownHost υπερηφανεύεται για την πλήρη διαχείριση οποιωνδήποτε ζητημάτων ενδέχεται να προκύψουν σε εξατομικευμένη, κατά περίπτωση βάση.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι όποιο κι αν είναι το πρόβλημά τους, μπορούμε να χειριστούμε ό, τι μας ρίχνουν», είπε. «Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουμε και πραγματικά δεν μας αρέσει να λέμε στους πελάτες όχι. Προσπαθούμε πραγματικά να συμπεριλάβουμε ό, τι μπορεί να χρειαστεί ένας πελάτης. “

Φιλοξενία στον 21ο αιώνα: Συνεχίζοντας με μια εξελισσόμενη βιομηχανία

Οι ηγέτες του KnownHost βρίσκονται συνεχώς στα δάχτυλα των ποδιών τους για να παρακολουθούν τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις στον κλάδο, δήλωσε ο Daniel, ο οποίος βρίσκεται στον κόσμο της φιλοξενίας από το 1994..

«Στη δεκαετία του ’90 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε να κάνει με το υλικό – τον αγώνα με τη νεότερη και την ταχύτερη CPU», είπε. “Τώρα, το υλικό δεν είναι αρκετά στάσιμο, αλλά δεν υπήρξε πραγματικά μια υπέροχη ανακάλυψη στο σημείο όπου αν αγοράσετε αυτό το κομμάτι υλικού, θα έχετε μια τριπλή πρόοδο ταχύτητας.”

Λογότυπο KnownHost μπροστά από διακομιστές

Το KnownHost προσφέρει διαχειριζόμενους διακομιστές υψηλής ποιότητας, που ειδικεύονται σε VPS, cloud και ειδικές υποδομές.

Η άνοδος της υποδομής cloud και των υπολογιστών κυριάρχησε στις συζητήσεις στον κλάδο φιλοξενίας την τελευταία δεκαετία, πρόσθεσε ο Daniel. Το KnownHost εστιάζει στην παροχή λειτουργιών ταχύτητας και premium χωρίς να χρεώνει ένα σημείο τιμής premium. Η τάση της προσβασιμότητας premium, είπε, αποδεικνύεται στην πρόσφατη μετάβαση από την περιστροφή δίσκων και το αυξημένο ποσοστό υιοθέτησης SSD, καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο σταθερή και προσιτή.

«Είναι τεχνολογία, οπότε υπάρχει πάντα ένας τέτοιος αγώνας αρουραίων από τις πιο πρόσφατες και μεγαλύτερες και νεότερες», είπε. «Παίρνουμε σίγουρα σχόλια από τους πελάτες μας και εξετάζουμε τι πρόκειται να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. Ποια είναι η επόμενη προσφορά που μπορούμε να δείξουμε ότι θα απομακρυνθεί από αυτά; “

Ήδη το 2018, η KnownHost κυκλοφόρησε κοινόχρηστες προσφορές cloud και μεταπωλητές cloud, καθώς και μια ειδική γραμμή WordPress για την κάλυψη αυτών των ερωτήσεων πελατών.

«Εργαζόμαστε για προσθήκες στη σειρά προϊόντων cloud και εστιάζουμε σε ορισμένες premium πρόσθετες υπηρεσίες για τους πελάτες μας που θα τους δώσουν περισσότερη ευελιξία», δήλωσε ο Daniel. «Εργαζόμαστε επίσης σε μια υπηρεσία διαχείρισης premium. Έχουμε να κάνουμε περισσότερα για την ενσωμάτωση και να φέρουμε περισσότερα πράγματα εσωτερικά. “

Εξυπηρέτηση πελατών ως κορυφαία προτεραιότητα

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η εναλλαγή υπηρεσιών φιλοξενίας δεν πρέπει να είναι συχνή εμφάνιση. Κατανοώντας πόσο τρομακτική μπορεί να είναι η διαδικασία, το KnownHost προσφέρει μια πλήρη ομάδα μετεγκατάστασης για να βοηθήσει τους πελάτες με τη μετάβασή τους κατά τη διαδικασία ενσωμάτωσης.

«Θέλουμε να αισθάνονται άνετα, στο σπίτι τους, και να γνωρίζουν ότι ό, τι συμβαίνει, μπορούμε να το φροντίσουμε», είπε ο Ντάνιελ. «Πάντα θα υπάρχει κάποιος στο γραφείο που μπορεί να τους βοηθήσει»,

Ο Ντάνιελ, ο οποίος επίσης είπε ότι αυτός και άλλα στελέχη επιπέδου C συνήθως απαντούν σε εισιτήρια υποστήριξης, ανέφεραν την ενσυναίσθηση και την τέχνη της ερμηνείας των ερωτήσεων πελατών ως βασικών παραγόντων για τις επιτυχημένες διαχειριζόμενες υπηρεσίες της εταιρείας.

Εικόνες από το κέντρο δεδομένων του KnownHost

Το KnownHost λειτουργεί από τρία κέντρα δεδομένων των ΗΠΑ και ένα στο Άμστερνταμ.

“Πιστεύουμε πραγματικά – και είναι κάτι περισσότερο από μια πεποίθηση, είναι γεγονός – ότι ζείτε και πεθαίνετε από τον πελάτη”, είπε. «Πρέπει όχι μόνο να φροντίζεις τα ζητήματά τους και να τους προσφέρεις ποιοτική εξυπηρέτηση, αλλά πρέπει να κατανοείς τη θέση τους. Εάν μπλοκαριστούν από το τείχος προστασίας και πιστεύουν ότι ο ουρανός πέφτει, πρέπει να καταλάβετε ότι, γι ‘αυτούς, ο ουρανός πέφτει πραγματικά. Δεν μπορούν να μπουν στον ιστότοπό τους. “

Περισσότερα από μια δουλειά: Οι γνωστές τεχνολογίες Host είναι παθιασμένοι με τον υπολογιστή

Σχεδόν κάθε υπάλληλος ξεκινά στο πάτωμα τεχνικής υποστήριξης, σύμφωνα με τον Ντάνιελ, και κάθε μίσθωση πρέπει να έρθει στη δουλειά που είναι έτοιμη να μάθει για την τεχνολογία.

“Δεν έχει σημασία αν είναι πράκτορας χρέωσης, πωλητής ή διαχείριση”, είπε. «Είμαστε πολύ μεγάλοι για να τους φέρουμε και να βεβαιωθούμε ότι κατανοούν την πλευρά των πελατών της επιχείρησης. Αυτό μας βοήθησε πολύ στη διαδικασία πωλήσεων, διότι κάθε αντιπρόσωπος πωλήσεων είναι εξίσου ικανός με οποιαδήποτε τεχνολογία στο πάτωμα. Είναι σε θέση να εντοπίσουν τα προβλήματα των πελατών και να τους βοηθήσουν να βρουν αυτό που ψάχνουν. “

Στις πρακτικές πρόσληψης της εταιρείας, το KnownHost αναζητά σκόπιμα «τεχνικούς που τρώνε, κοιμούνται και αναπνέουν Linux – και το απολαμβάνουν ως χόμπι όσο κάνουν δουλειά», είπε ο Ντάνιελ. Η πρακτική συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος όπου οι συνάδελφοι εμπνέουν ο ένας τον άλλον, καθώς το KnownHost παρακολουθεί τις τάσεις και την καινοτομία του κλάδου.

«Όλοι μοιραζόμαστε τη γνώση και τη λατρεύουμε όταν βρίσκουμε ανθρώπους που μπορείτε να πείτε ότι είναι πεινασμένοι για αυτό και θέλουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις», είπε. “Σε αυτόν τον κλάδο – και είμαι εδώ και πολύ καιρό – ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me