Το Red Hat συνεχίζει να καινοτομεί την εφαρμογή εφαρμογών: Πώς το OpenShift απλοποιεί τη διαχείριση κοντέινερ και ενορχήστρωσης

TL; Δρ: Φροντίζοντας το κουραστικό και κουραστικό έργο της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης, το OpenShift εξισορροπεί την επεκτάσιμη υπολογιστική ισχύ με μια απλή, εύχρηστη διεπαφή. Αυτοματοποιώντας τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της υποδομής, το Red Hat επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις ροές εργασίας των ομάδων ανάπτυξης. Επιταχύνοντας την καινοτομία σε κοινότητες εμπορευματοκιβωτίων και ενορχηστρώσεων, το Red Hat και το OpenShift αξίζουν νικητές του βραβείου Developers ’Choice ™ για απλοποίηση της εφαρμογής εφαρμογών.

Ένα μακρόχρονο στήριγμα στον κόσμο ανοιχτού κώδικα, η Red Hat αγωνίστηκε με την παράδοση εφαρμογών τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά όσο ήθελε – όπως και οι πελάτες της.

Η Red Hat έψαχνε εσωτερικά για μια λύση, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την πλατφόρμα κοντέινερ εφαρμογών OpenShift της εταιρείας για να δώσει στις ομάδες περισσότερο έλεγχο κατά τη δημιουργία και την ανάπτυξη εφαρμογών στο cloud. Το OpenShift δημιουργήθηκε αρχικά για να επανασυνδέσει το Red Hat με μεμονωμένους προγραμματιστές, αυτοματοποιώντας τις ροές εργασίας και μειώνοντας τον χρόνο που αφιερώθηκε περιμένοντας την υποδομή. Μετά την ανάπτυξη του OpenShift, η Red Hat δημιούργησε περισσότερες από 700 εφαρμογές τους επόμενους 10 μήνες.

«Μπορούμε τώρα να αναπτύξουμε εφαρμογές σε απόκριση σε κρίσιμες καταστάσεις σε ώρες έναντι ημερών», δήλωσε ο Lee Congdon, CIO του Red Hat, τότε, σε μια μελέτη περίπτωσης..

Το OpenShift συνεχίζει να προσφέρει νέες λειτουργίες και να ενδυναμώνει τους προγραμματιστές, φροντίζοντας για την κουραστική διαχείριση των υποδομών. Η στενή συμμετοχή της ομάδας με τις κοινότητες ανοιχτού κώδικα Docker και Kubernetes προωθεί τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν, να φιλοξενήσουν και να κλιμακώσουν γρήγορα εφαρμογές, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στα προϊόντα και τους πελάτες τους αντί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον.

Η πρώιμη δέσμευση της Red Hat για τις αναδυόμενες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα

Η ιδέα των κοντέινερ υπήρχε στο Unix και στο Linux για περισσότερο από μια δεκαετία πριν το dotCloud ανακοίνωσε ένα έργο κοντέινερ ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Docker. Το OpenShift έτρεχε σε γρανάζια, τα οποία ήταν παρόμοια με τα κοντέινερ Docker, μοιράστηκε έναν κοινό πυρήνα λειτουργικού συστήματος και έτρεξε πιο αποτελεσματικά από τις εικονικές μηχανές.

Με την κυκλοφορία του το 2013, ωστόσο, το Docker διευκόλυνε τους προγραμματιστές να συνεργάζονται με κοντέινερ και δημιούργησε μια τυπική μορφή συσκευασίας για εφαρμογές που εκτελούνται σε κοντέινερ. Η Red Hat έγινε ένας από τους πρώτους προμηθευτές που υποστήριξε και συνεργάστηκε με την Docker, ενσωματώνοντας την τεχνολογία στο OpenShift και το Red Hat Enterprise Linux 7.

Πέρα από την παροχή εξαιρετικής μορφής συσκευασίας για στοίβες εφαρμογών σε κοντέινερ, ο ανώτερος διευθυντής διαχείρισης προϊόντων του OpenShift, Joe Fernandes, δήλωσε ότι η Red Hat εκτιμούσε την κίνηση προς τυποποιημένα κοντέινερ αντί για όλες τις ιδιόκτητες υλοποιήσεις που υπήρχαν τότε.

«Αισθανθήκαμε, ακόμη και τότε, ότι το Docker θα μπορούσε να γίνει βιομηχανικό πρότυπο και θα επέτρεπε να αναπτυχθεί ένα ευρύ οικοσύστημα περιεχομένου εφαρμογών γύρω του», είπε.

Λογότυπα Docker, Kubernetes και OpenShift

Η Red Hat αξιοποίησε τις τεχνολογίες και τις κοινότητες των Docker και Kubernetes για να δημιουργήσει το OpenShift.

Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Red Hat μπήκε στο Google για την έναρξη του έργου Kubernetes. Γραμμένο στο Go, η πλατφόρμα ενορχήστρωσης αυτοματοποιεί την ανάπτυξη, κλιμάκωση και διαχείριση εφαρμογών σε κοντέινερ. Οι ομάδες της Google είναι διάσημες στον κόσμο ανάπτυξης εφαρμογών και ανάπτυξης για τη χρήση κοντέινερ τους, αναπτύσσοντας δισεκατομμύρια κοντέινερ κάθε εβδομάδα.

«Θεωρήσαμε ότι ο Kubernetes παρείχε την καλύτερη λύση για ενορχήστρωση εμπορευματοκιβωτίων που διατίθεται οπουδήποτε», είπε ο Joe. «Θεωρήσαμε επίσης ότι η Google έφερε τεράστια αξιοπιστία και εμπειρία σε ενορχηστρωμένα κοντέινερ σε κλίμακα και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που η κοινότητα Kubernetes ήταν πλήρως ανοιχτή και βασιζόμενη στην αξιοκρατία».

2 Προκλήσεις OpenShift Διευθύνσεις για Επιχειρήσεις

Το Red Hat προσφέρει OpenShift σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις για να καλύψει τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών. Το OpenShift Origin είναι το κοινοτικό έργο ανοιχτού κώδικα, ενώ το OpenShift Online παρέχει μια επιλογή δημόσιας φιλοξενίας cloud μικρής κλίμακας.

Για μεγαλύτερους πελάτες που αναζητούν αποκλειστικούς διακομιστές και υποστήριξη, το OpenShift Dedicated εκτελείται σε Amazon Web Services, Microsoft Azure ή Google Compute Engine. Ένα προϊόν λογισμικού που υποστηρίζεται από το εμπόριο, το OpenShift Container Platform επιτρέπει σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας να ενορχηστρώνουν κοντέινερ στο δικό τους κέντρο δεδομένων ή στο δημόσιο cloud.

1. Δημιουργία ισχυρών και αξιόπιστων θεμελίων για εφαρμογές σε εμπορευματοκιβώτια

Διαθέτοντας περισσότερα από 15 χρόνια συνεργασίας και συμβολής στο Linux, το Red Hat παρέχει μια ασφαλή βάση για εφαρμογές σε εμπορευματοκιβώτια μέσω του Red Hat Enterprise Linux, το οποίο παρέχει 99,999% χρόνο λειτουργίας – απαραίτητο για επιχειρηματικές εφαρμογές που είναι κρίσιμες για την αποστολή.

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα κοντέινερ είναι απλώς διεργασίες με περιβάλλον δοκιμών που εκτελούνται σε κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή Linux”, δήλωσε ο Joe. “Η δουλειά που έκανε το Red Hat σχετικά με την ασφάλεια του Linux, τη συσκευασία περιεχομένου, την επιδιόρθωση ευπάθειας, τα συστήματα αρχείων, την απόδοση και πολλά άλλα χρησιμεύει ως το θεμέλιο για την πλατφόρμα κοντέινερ μας.”

2. Ενσωμάτωση με Kubernetes για ενορχήστρωση και διαχείριση κοντέινερ

Η Red Hat χρεώνει το OpenShift Container Platform ως διανομή Kubernetes σε επίπεδο επιχειρήσεων, βοηθώντας τις εφαρμογές να εκτελούνται σε πολλά κοντέινερ και κεντρικούς υπολογιστές. Το OpenShift «υπερβαίνει την υποδομή», είπε ο Joe, κάνοντας τα κοντέινερ προσβάσιμα στους προγραμματιστές και ενσωματώνοντάς τα σε διαδικασίες ανάπτυξης.

“Το OpenShift αντιμετωπίζει επίσης σημεία τριβής, όπως η ενσωμάτωση του Kubernetes στο δίκτυό σας που καθορίζεται από το λογισμικό, η εξισορρόπηση φορτίου, η αποθήκευση, ο έλεγχος ταυτότητας και τα συστήματα εξουσιοδότησης και πολλά άλλα”, είπε.

Τι νέο υπάρχει στο OpenShift Container Platform 3.4

Περαιτέρω μειώνοντας τα εμπόδια στην υιοθέτηση της τεχνολογίας κοντέινερ σε επίπεδο επιχείρησης, η Red Hat κυκλοφόρησε την έκδοση 3.4 του OpenShift Container Platform τον Ιανουάριο του 2017. Ορισμένες νέες και βελτιωμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν:

  • Διευρυμένη αποθήκευση κοντέινερ επιτρέπει τη δυναμική παροχή πολλαπλών τύπων αποθήκευσης. Το Red Hat Gluster Storage βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του αποθηκευτικού χώρου με κοντέινερ σε εσωτερικά και δημόσια περιβάλλοντα cloud.
  • Βελτιωμένες δυνατότητες πολλαπλής μίσθωσης προσφέρουν στις ομάδες πιο απλοποιημένες διαδικασίες διαχείρισης. Πολλές ομάδες, εφαρμογές και περιβάλλοντα μπορούν να τρέξουν εντελώς απομονωμένες και να μοιράζονται πόρους σε ένα σύμπλεγμα Kubernetes. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν έργα, συγκεκριμένες πληροφορίες και να διαχειριστούν την πρόσβαση μέσω μιας βελτιωμένης διαδικτυακής πύλης.
  • Νέες αρχιτεκτονικές αναφοράς Για περιβάλλοντα υβριδικού cloud, οι χρήστες βοηθούν τους χρήστες να αναπτύξουν ένα σταθερό περιβάλλον ποιότητας παραγωγής σε δημόσια και ιδιωτικά σύννεφα, εικονικές μηχανές και γυμνά μέταλλα. Το OpenShift Container Platform υποστηρίζει υβριδικά σύννεφα σε OpenStack, VMware, AWS, Google Cloud Engine και Azure.

Οι λύσεις αποθήκευσης επεκτείνουν και βελτιστοποιούν την ικανότητα της πλατφόρμας κοντέινερ να εκτελεί κρατικές και απάτριδες εφαρμογές. Οι κρατικές εφαρμογές αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη ή άλλαξε καθώς εκτελείται, ενώ οι απάτριδες εφαρμογές δεν εκθέτουν καμία από αυτές τις πληροφορίες.

Επόμενο: Νέες δυνατότητες και διευρυμένος φόρτος εργασίας για Kubernetes

Εκτός από τις βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας κοντέινερ, όπως σάρωση, υπογραφή και δυνατότητες μητρώου, πολλά από τα κέντρα ανάπτυξης OpenShift γύρω από την κοινότητα Kubernetes, σύμφωνα με τον Joe.

Η Red Hat ηγείται του έργου Κατάλογος υπηρεσιών Kubernetes, με στόχο να βοηθήσει τους προγραμματιστές να βρουν και να συνδέσουν υπηρεσίες με τις εφαρμογές τους, είτε οι υπηρεσίες εκτελούνται σε κοντέινερ είτε αλλού στο cloud ή στο κέντρο δεδομένων.

«Εργαζόμαστε για νέες δυνατότητες που επεκτείνουν το φάσμα των φόρτων εργασίας που μπορούν να τρέξουν οι πελάτες σε εμπορευματοκιβώτια», δήλωσε ο Joe. “Αυτό επιτρέπει πιο παραδοσιακές υπηρεσίες, όπως βάσεις δεδομένων, μεγάλα δεδομένα και εφαρμογές αναλυτικών στοιχείων, καθώς και φόρτο εργασίας με δυνατότητα GPU υψηλής απόδοσης.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me