Ο Διευθύνων Σύμβουλος Sid Sijbrandij μιλά στο GitLab – Πώς μια νέα εστίαση στα Auto DevOps και μια πλήρως ενοποιημένη διεπαφή χρήστη βοηθούν τους προγραμματιστές να παρέχουν γρήγορα εφαρμογές στην αγορά

TL; Δρ: Ιδρύθηκε το 2011 για να καλύψει το κενό σε αποτελεσματικές επιλογές διαχείρισης αποθετηρίου git στην αγορά, το GitLab εξελίχθηκε γρήγορα σε μια από τις πιο χρησιμοποιημένες λύσεις για τη βελτιστοποίηση των κύκλων ζωής του λογισμικού. Χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100.000 οργανισμούς παγκοσμίως και τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων σε επίπεδο επιχειρήσεων, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα GitLab παντρεύεται τον έλεγχο κώδικα, τη συνεχή ενσωμάτωση και ανάπτυξη (CI / CD), την παρακολούθηση σφαλμάτων και τα εργαλεία συνεργασίας κάτω από μια στέγη. Με περισσότερους από 1.800 συνεισφέροντες στον πυρήνα ανοιχτού κώδικα, το GitLab είναι η λύση διαχείρισης έργων επιλογής για τους σύγχρονους προγραμματιστές – διευκολύνοντας τις διαδικασίες DevOps και επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παραδίδουν γρήγορα εφαρμογές στην αγορά.

Το CERN, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, είναι ο κορυφαίος πυρηνικός ερευνητικός οργανισμός της Ευρώπης που φημίζεται για τα πρωτοποριακά πειράματά του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιλαμβάνουν τη χρήση του σημειωμένου Hadron Collider, που προωθούν την ανθρώπινη κατανόηση των υποατομικών σωματιδίων. Στεγάζοντας το μεγαλύτερο εργαστήριο φυσικής σωματιδίων στον κόσμο, το CERN βασίζεται σε περισσότερους από 2.500 προγραμματιστές για τη διαμόρφωση των έργων λογισμικού του. Με τόσο μεγάλο αριθμό επιστημονικά σημαντικών έργων που εκτελούνται ανά πάσα στιγμή, το CERN χρειάζεται ένα ασφαλές και αξιόπιστο αποθετήριο για τη διαχείριση έργων και τη φύλαξη αρχείων – και ο οργανισμός το βρήκε ακριβώς αυτό με το GitLab.

Το CERN χρησιμοποιεί τις δυνατότητες συνεχούς ενοποίησης του GitLab για έργα όπως το Gaudi – ένα εργαλείο για την κατασκευή πειραματικών πλαισίων φυσικής υψηλής ενέργειας. Το CERN αποφάσισε να συνεργαστεί με το GitLab για τη χαμηλή τιμή, την ευκολία χρήσης και τις ρίζες ανοιχτού κώδικα.

Ο Alexandre Lossent, Υπεύθυνος Υπηρεσιών για Συστήματα Ελέγχου Έκδοσης στο CERN, χαρακτήρισε την υιοθέτηση του GitLab ως γρήγορη και επίκαιρη.

“Είχαμε περισσότερα από 2.000 έργα να τεθούν σε λειτουργία σε λίγους μήνες, ένα πολύ γρήγορο ποσοστό υιοθέτησης σε σύγκριση με τις άλλες πλατφόρμες φιλοξενίας κώδικα”, είπε.

Χάρη στη φύση του ανοιχτού κώδικα, οι συνεισφορές του GitLab ανταλλάχθηκαν από την ομάδα ανάπτυξης του CERN, η οποία διαμόρφωσε τη διεπαφή ώστε να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών SAML 2.0 (κερδίζοντας την αναγνώριση της ομάδας MVP στη διαδικασία).

Το κεφάλι του Sid Sijbrandij και το λογότυπο GitLab

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GitLab, Sid Sijbrandij, μας είπε πώς η εταιρεία βοηθά χιλιάδες επιχειρήσεις παγκοσμίως να βελτιώσουν το DevOps.

Περισσότεροι από 100.000 οργανισμοί παγκοσμίως και η πλειονότητα των μεγάλων ιδρυμάτων, όπως το CERN, χρησιμοποιούν το GitLab για να ενισχύσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης. Επειδή το λογισμικό πρέπει να εξελιχθεί για να παραμείνει χρήσιμο και αποτελεσματικό, οι προγραμματιστές χρειάζονται έναν τρόπο παρακολούθησης και διαχείρισης των αλλαγών αρχείων με την πάροδο του χρόνου.

Ως εταιρεία, το ίδιο το GitLab έχει δεσμευτεί για συνεχή εξέλιξη, προσαρμόζοντας τις τεχνολογικές τάσεις για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να διατηρήσουν τα έργα τους σχετικά.

“Πηγαίνουμε από την εποχή της εικονικής μηχανής στην εποχή των κοντέινερ / Docker”, δήλωσε ο Sid Sijbrandij, Διευθύνων Σύμβουλος της GitLab. “Υπάρχει ακόμη μια μεγάλη τάση για μικροεπηρεσίες, που σημαίνει περισσότερα έργα που ενσωματώνονται μαζί για να σχηματίσουν μια εφαρμογή.”

Αντιμετώπιση της ανάγκης αυτοματοποίησης μέσα σε DevOps

Οι αυτοματοποιημένες δυνατότητες του GitLab το καθιστούν μια δημοφιλή επιλογή για οργανισμούς, όπως η NASA και το CERN. Τα αποθετήρια Git παρέχουν ένα μέσο για την αποθήκευση λογισμικού κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ανάπτυξης και αναβάθμισης και ο αυτοματισμός είναι ένας ιδανικός τρόπος για τον εξορθολογισμό της δημιουργικής ροής εργασίας του DevOps.

“Εκτός από τις μικροϋπηρεσίες, βλέπουμε την ανάγκη αυτοματοποίησης ολόκληρου του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού”, δήλωσε ο Sid. “Οι εταιρείες έχουν βαρεθεί να ξοδεύουν πολύ χρόνο με την ενσωμάτωση και να παίρνουν ασυνέπεια – αυτό πρόκειται να αντιμετωπίσουμε με το Auto DevOps.”

Καθώς το DevOps στοχεύει στην ενοποίηση της ανάπτυξης και της λειτουργίας λογισμικού, το Auto DevOps επιδιώκει να κάνει αυτήν την εργασία ευκολότερη από ποτέ. Η κυκλοφορία του GitLab τον Σεπτέμβριο του 2017 ενσωματώνει τα Auto DevOps με τη μορφή πέντε στοιχείων που αυτοματοποιούν διαφορετικά βήματα στη διαδικασία DevOps. Αυτά τα εργαλεία δημιουργούν και προτείνουν κώδικα, καθώς και σχόλια για τον προηγουμένως γραμμένο κώδικα. Κάθε στοιχείο περιγράφεται παρακάτω:

  • Αυτόματη κατασκευή: Δημιουργεί εικόνες Docker από δείγματα κώδικα
  • ΑΥΤΟΜΑΤΟ τεστ: Αναλύει το έργο, εντοπίζοντας τη γλώσσα, το πλαίσιο και άλλα βασικά χαρακτηριστικά
  • Ποιότητα αυτόματου κώδικα: Αναφορές για αλλαγές στην ποιότητα και την απόδοση του κώδικα μεταξύ των εκδόσεων
  • Αυτόματος έλεγχος εφαρμογών: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δουν πώς συμπεριφέρονται οι εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο
  • Αυτόματη ανάπτυξη: Μετεγκατάσταση εφαρμογών σε περιβάλλον παραγωγής για απλοποίηση κλιμάκωσης και αναπαραγωγής

Το Auto DevOps επιτρέπει στους προγραμματιστές να εντοπίζουν σφάλματα πιο γρήγορα και να συντομεύουν τους κύκλους ανατροφοδότησης. Ο αυτοματισμός εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια του κύκλου DevOps – από τον ορισμό μιας ιδέας έως τη μέτρηση της απόδοσης των εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Η νέα προσέγγιση της GitLab στον αυτοματισμό παρέχει έτσι το τέλειο συμπλήρωμα στην ενσωματωμένη διεπαφή χρήστη.

Ενσωμάτωση παρακολούθησης ζητημάτων, επισκόπηση κώδικα, CI και CD σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας χρήστη

Το GitLab υπερηφανεύεται ως το μοναδικό πλήρως ενσωματωμένο προϊόν για ολόκληρο τον κύκλο ανάπτυξης λογισμικού. Το GitLab ορίζει τα επτά στάδια ανάπτυξης ως Ιδέα, Ορισμός, Σχεδίαση, Δημιουργία, Επανεξέταση, Έκδοση και Μέτρηση. Ενσωματώνοντας το CI / CD, την παρακολούθηση ζητημάτων και τον έλεγχο κώδικα στο προϊόν του, το GitLab παρέχει μια κεντρική λύση με το κλειδί στο χέρι για εύκολη δημιουργία, δοκιμή και ανάπτυξη λογισμικού.

«Πρόκειται για τη λήψη πολλών πραγμάτων που έπρεπε να είναι χειροκίνητα πριν από τα χέρια των προγραμματιστών και, αντίθετα, να βάλουμε αυτή τη λογική στο ίδιο το λογισμικό», είπε ο Sid.

Για κάθε φάση του κύκλου ανάπτυξης, το GitLab διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία δυνατοτήτων, όπως εντοπιστές χρόνου, εργαλεία διακλάδωσης, πρότυπα, αυτόματες κλίμακες και κανόνες συμμόρφωσης.

“Το GitLab έχει εξελιχθεί από τον απλό έλεγχο έκδοσης σε CI / CD και παρακολούθηση”, δήλωσε ο Sid. «Θέλαμε να διευκολύνουμε τον συνδυασμό τους με έναν ολοκληρωμένο τρόπο».

Στα στάδια σχεδιασμού ανάπτυξης, οι ομάδες μπορούν να αναφέρουν σφάλματα για να εκδίδουν πίνακες και να ορίζουν ορόσημα έργου. Πρότυπα έργων και δυνατότητες συγχώνευσης είναι διαθέσιμα στα αρχικά στάδια της πραγματικής κωδικοποίησης, καθώς και δοκιμή ποιότητας κώδικα και αποτυχημένες δοκιμές εργασίας μέσω Auto DevOps και CI / CD. Το GitLab προσφέρει επίσης στατικές σελίδες φιλοξενίας και δυνατότητες wiki για την τεκμηρίωση και αποθήκευση τελικών προϊόντων.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών χαρακτηριστικών της εταιρείας είναι η Συνεχής Ενσωμάτωση και Ανάπτυξη, οι οποίες περιλαμβάνονται πλέον τόσο στις Εκδόσεις Κοινότητας όσο και στις Εκδόσεις Επιχειρήσεων. Το CI / CD είναι ένα πολυ-πλατφόρμα, πολυγλωσσικό εργαλείο που χρησιμοποιεί καταγραφή σε πραγματικό χρόνο και παράλληλες εκδόσεις για δοκιμές και εκτέλεση. Το ενσωματωμένο CI / CD χρησιμοποιείται κατά τη φάση κυκλοφορίας ενός έργου, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δοκιμάζουν και να αναπτύσσουν εφαρμογές γρήγορα. Προσφέροντας ένα μόνο περιβάλλον εργασίας χρήστη που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της σκληρής δουλειάς, οι προγραμματιστές μπορούν να επικεντρωθούν στις δημιουργικές πτυχές επίλυσης προβλημάτων των έργων τους, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν πιο αποτελεσματικά προϊόντα με γρήγορους χρόνους ανάκαμψης.

Ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ακρίβειας και της αποδοτικότητας σε κάθε πτυχή του Dev

Εκτός από τις επτά φάσεις του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού, το GitLab καθορίζει πολλά χαρακτηριστικά ποιότητας έργου, όπως επεκτασιμότητα, διαθεσιμότητα, ασφάλεια, συμμόρφωση και αποτελεσματικότητα. Οι λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν παγκόσμια κατανεμημένη κλωνοποίηση, εξισορρόπηση φόρτωσης βάσης δεδομένων, επιβολή συμμόρφωσης, δικαιώματα χρήστη και ανάκτηση καταστροφών.

Μεταξύ των λειτουργιών προγραμματισμού, αυτόματης κλιμάκωσης, δοκιμών και αναλυτικών στοιχείων του GitLab, η δουλειά του προγραμματιστή δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Το GitLab βγάζει την εικασία από τη συνεργασία και την καινοτομία.

«Δυστυχώς, οι οργανισμοί ξοδεύουν πολύ χρόνο ενοποιώντας εργαλεία αντί να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους», δήλωσε ο Sid. “Επίσης, μπορεί να προκύψει έλλειψη συνοχής μεταξύ ομάδων χωρίς εσωτερική ανάθεση.”

Προβλέποντας όλα τα στάδια και τις πτυχές της ανάπτυξης, το GitLab παρέχει ένα ολοκληρωμένο μέσο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ακρίβειας και της κερδοφορίας. Για τα αρχικά στάδια ενός έργου, η εταιρεία παρέχει λειτουργίες συνομιλίας και βελτιωμένες ροές εργασίας, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να τεκμηριώσουν ιδέες, να εντοπίσουν σφάλματα, να ορίσουν απαιτήσεις και να συγχρονίσουν τη συνεργασία μεταξύ ομάδων.

Κατά τη διάρκεια των σταδίων δημιουργικού, ο πηγαίος κώδικας μπορεί να ενοποιηθεί με τη χρήση των λειτουργιών Auto DevOps, καθώς και τα προεπιλεγμένα εργαλεία διακλάδωσης και τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης του GitLab. Μετά τον έλεγχο του κώδικα του έργου με εργαλεία, όπως η συνεχής ολοκλήρωση του GitLab, το έργο κυκλοφορεί με την εγγύηση συνεχούς παράδοσης και ανάπτυξης.

Ακόμα και μετά την αρχική κυκλοφορία, τα έργα παρακολουθούνται από τον Prometheus για την παροχή μετρήσεων απόδοσης. Με ολοκληρωμένες αναλύσεις και αναθεωρήσεις λογισμικού βάσει δεδομένων, τα έργα μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται σε αποδοτικότητα και κλίμακα.

“Με το GitLab, οι προγραμματιστές μπορούν να αποσύρουν μια ολόκληρη σειρά από άλλα προϊόντα, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο ολοκλήρωσης”, δήλωσε ο Sid. “Οι προγραμματιστές μπορούν απλά να κάνουν περισσότερα, καθώς υπάρχει μόνο μία διεπαφή χρήστη και μία εξουσιοδότηση. Είναι μια πολύ ταχύτερη μετάβαση από την ιδέα στην παραγωγή. “

Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον ρυθμό τους με τις αναδυόμενες τάσεις στον τομέα της πληροφορικής

Το GitLab βοηθά τους πελάτες του να συμβαδίζουν με τις αναδυόμενες τάσεις πληροφορικής με πολλούς τρόπους. Ο ίδιος σκοπός των αποθετηρίων git είναι ο εξορθολογισμός της καινοτομίας και η εταιρεία είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα μιας λύσης all-in-one που διευκολύνει τη δημιουργία νέου λογισμικού και τη βελτίωση των παλαιών εφαρμογών.

Πέρα από το ήδη εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο, το GitLab σχεδιάζει να εφαρμόσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σε μελλοντικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων εξάρτησης για μικροσυσκευές και ενός πλήρως επεξεργαστή / μεταγλωττιστή IDE που βασίζεται σε σύννεφο για να διευκολύνει την έναρξη νέων έργων.

«Υπάρχει μια γενική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της υποδομής με την υιοθέτηση κοντέινερ που αντικαθιστούν εικονικές μηχανές», δήλωσε ο Sid. “Επίσης, η άνοδος των μικροϋπηρεσιών και η ανάγκη αυτοματοποίησης ανάπτυξης λογισμικού είναι άλλες αναδυόμενες τάσεις.”

Η GitLab έχει αρχίσει προληπτικά να αντιμετωπίζει αυτές τις τάσεις με την κυκλοφορία του Auto DevOps το 2017 και την ενσωμάτωση του CI / CD στο βασικό της προϊόν και συνεχίζει να κυκλοφορεί μηνιαίες αναθεωρήσεις σε ένα γρήγορο περιβάλλον πληροφορικής.

Τα πειράματα του CERN LHC έχουν οδηγήσει σε πολλά σημαντικά ευρήματα, όπως η ανακάλυψη υποατομικών σωματιδίων όπως τα τετρακουάρκ, τα οποία είναι τα μικρότερα γνωστά συστατικά της φυσικής ύλης εκτός από τα ηλεκτρόνια. Αυτές και πολλές άλλες ανακαλύψεις βοηθούνται από το GitLab. Από την ίδρυσή της, το GitLab εξελίσσεται τις τεχνολογίες του με βάση τις ανάγκες των χρηστών του – βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους και να οικοδομήσουν τις καινοτομίες που οδηγούν το μέλλον μας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me